Koolhydraatbeperkt dieet | Op maat geschreven

Koolhydraatbeperkt dieetEen koolhydraatbeperkt dieet zegt eigenlijk precies wat het is en wat het doet: Het beperken van koolhydraten. Het wordt ook wel eens een koolhydraatarm dieet genoemd. Eigenlijk hebben we allemaal een beetje een haat-liefde verhouding met koolhydraten. Aan de ene kant hebben we ze nodig want het is een belangrijke bron voor onze energie. Maar aan de andere kant eten we er snel te veel van. Met als gevolg dat het uiteindelijk wordt opgeslagen als vet in je vetcellen.

Koolhydraatbeperkt dieet BioHCG

Wij werken al jarenlang succesvol met het koolhydraatbeperkt dieet van BioHCG Original. Het gehele afvalprogramma bestaat uit twee componenten: het dieet en de ondersteunende BioHCG druppels. Het dieet bestaat volledig uit gezonde en koolhydraatbeperkte voeding. Dit hoeft je zelf niet allemaal te bedenken. Je ontvangt van ons een volledig dieetboek met alle informatie die je nodig hebt.

We hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Alle 24 afslankdagen zijn volledig uitgeschreven. Je weet precies waar je de ochtend mee begint, hoe je lunch eruit ziet, welk diner er op het menu staat en wat de verschillende tussendoortjes zijn. En dat 24 dagen lang! Na de 24 dagen volg je nog een stabilisatiefase. Deze fase hebben we geschreven om het jojo-effect zo veel mogelijk te beperken. Tijdens de afslankdagen heb je weinig koolhydraten binnengekregen. Het zou onverstandig zijn om ineens weer veel koolhydraten te gaan eten. Dit bouwen we langzaam op. Jij en je lichaam kunnen zo wennen aan je nieuwe gewicht.

Een ander bijkomend voordeel is dat je tijdens de afslankdagen hebt geleerd welke voedingsmiddelen vet- en koolhydraatarm zijn. Je zult merken dat je deze producten in de toekomst vaker gaat gebruiken. Dat komt ook weer ten goede aan het voorkomen van het jojo-effect.

Het complete pakket bestaat standaard uit 24 afslankdagen, maar is ook verkrijgbaar voor 36 of 48 dagen. Het gehele koolhydraatbeperkt dieet staat beschreven op de informatieve 'Wat is BioHCG Original' pagina.


Koolhydraten zijn diktemakers!?

Nee, dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Tenzij je er te veel van neemt. Wanneer je koolhydraten eet worden ze door je lichaam omgezet in glucose. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel en je lichaam gaat hier vervolgens op reageren door insuline aan te maken. Dit wordt door je alvleesklier gedaan. De insuline zorgt ervoor dat de glucose naar de cellen in je lichaam worden getransporteerd. Nu weer terug naar de koolhydraten.

Er zijn twee verschillende koolhydraatsoorten:

 • Snelle koolhydraten
 • Langzame koolhydraten

Snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten worden ook wel eenvoudige koolhydraten genoemd. Deze willen we zoveel mogelijk beperken. Ze zorgen namelijk voor een snelle korte piek in je bloedsuikerspiegel. Je hebt er dus niet zo heel veel aan.

Deze snelle koolhydraten zijn te vinden in bewerkt voedsel zoals:

 • Gebak
 • Snoepgoed
 • Koeken
 • Chips
 • Frisdrank

Waarschijnlijk weet jezelf ook wel dat deze producten ongezond voor je zijn en niet bepaald bijdragen in een afslankproces. Je snapt dan ook vast wel dat we dit in ons koolhydraatbeperkt dieet vermijden. Maar er zijn meer producten met snelle koolhydraten waar je het wellicht niet van weet maar ook niet van verwacht.

(Onverwacht slechte) Snelle koolhydraten

Snelle koolhydratenWitte pasta en witte rijst bijvoorbeeld. Deze bevatten veel snelle koolhydraten. Beide soorten worden namelijk ontdaan van het vliesje om de rijst- en tarwekorrel. Hierdoor bevatten ze weinig voedingstoffen en worden ze snel door je lichaam opgenomen. Je kan witte pasta en witte rijst beter vervangen door volkoren of koolhydraatarme varianten.

Dat geldt ook voor brood en aardappelen. Het is beter om het gewone brood te vervangen door speltbrood of koolhydraatarm brood. Tijdens ons koolhydraatbeperkte afvalprogramma adviseren wij helemaal geen pasta, rijst, brood of aardappelen. In de tweede fase (de stabilisatiefase) komen deze producten weer langzaam terug. Toch is en blijft het altijd oppassen met koolhydraten. Tijdens het dieet proberen we je dan ook te leren om hier een goede balans in te vinden.

Langzame koolhydraten

De langzame koolhydraten worden ook wel eens goede koolhydraten genoemd. In tegenstelling tot de snelle koolhydraten worden deze langzaam opgenomen door het lichaam. Je bloedsuikerspiegel piekt niet, maar gaat geleidelijk omhoog. Je lichaam heeft hier veel langer profijt van.

Langzame koolhydraten vinden we vooral in onbewerkte producten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • De meeste volkorenproducten
 • Noten
 • Groentes
 • Quinoa
 • Peulvruchten
 • Zaden etc.

Welke voedingsmiddelen mogen tijdens het koolhydraat beperkte dieet?

Tijdens het BioHCG Original dieet worden de koolhydraten zoveel mogelijk beperkt. De snelle koolhdyraten laten we achterwege. Maar ook de langzame koolhydraten gaan we beperken. Wat blijft er dan over? Er zijn heel veel producten die helemaal geen koolhydraten bevatten. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Kip
 • Kalkoen
 • Rundvlees producten
 • Vis
 • Schaal - en schelpdieren
 • Eieren
 • Kalfsvlees etc.

Het koolhydraatbeperkt dieet is niet alleen koolhydraatbeperkt. De producten die we adviseren zijn ook nog eens vetarm. Onze recepten bestaan uit koolhydraatvrij en langzame koolhydraten. Hier kun je heerlijke gerechten mee maken. Het gehele dieet staat beschreven in het begeleidend boekwerk 'Beter in Balans' die je bij elke kuur ontvangt. Hierdoor kun je gemakkelijk het dieet thuis volgen. Zijn er toch nog vragen of onduidelijkheden dan kun je altijd contact opnemen met onze therapeuten. Hierdoor werken we samen naar jouw afslankdoel!

Recept koolhydraatbeperkt dieet

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten