Lactoferrine 100 mg

Er zijn maar weinig lactoferrine supplementen met een lage dosering van 100 mg lactoferrine. Orthovitaal Lactoferrine 100 mg is het laagst gedoseerde en het goedkoopste lactoferrine product in ons assortiment. Zeer zuiver en met minimaal 95 procent lactoferrine.

Lactoferrine is een lichaamseigen eiwit, dat je lichaam slechts in kleine hoeveelheden kan aanmaken. De beste bron van lactoferrine is de eerste moedermelk (colostrum) of koemelk (biest). De baby’s en kalfjes moeten er sterk van worden en het beschermt ze hun hele leven lang.

IJzerbindend eiwit

Lactoferrine is een ijzerbindend eiwit. Slechte bacteriën en virussen die ijzer nodig hebben om zich te vermeerderen, krijgen zo geen kans dit te doen. Dat is onder andere goed voor een gezonde darmflora. IJzer ondersteunt de afweer van het lichaam. Lactoferrine verbetert de ijzeropname.

Heb je een infectie, ontsteking of griep dan kan je een grotere behoefte hebben aan lactoferrine. Je lichaam heeft dan meer kracht om binnendringende ziekmakers (pathogenen) aan te kunnen. 

Orthovitaal Lactoferrine 100 mg is vrij van LPS en zit in maagsapresistente capsules. Zo komen de capsules ongeschonden aan in de dunne darm, waar de lactoferrine kan worden opgenomen in het bloed.

Met zink

Aan elke capsule van 100 mg is 5 mg zinkcitraat toegevoegd. Zink heeft een positieve invloed op je weerstand. Zink is bovendien goed voor het gezichtsvermogen, sterke haren, het behoud van een gezonde huid en ondersteuning van de botten.

Verschillende doseringen

Lactoferrine is verkrijgbaar in verschillende doseringen. Naast 100 mg zijn dat: 150 mg, 200 mg, 300 mg en 500 mg. Deze supplementen met lactoferrine kunnen onder andere voordelen bieden voor baby’s, mensen met een ijzertekort, sporters, mensen met een slechte weerstand en vegetariërs. Onderzoek naar de inzet van lactoferrine bij Long-covid is nog gaande.

Voor baby’s met een laag geboortegewicht of weinig weerstand die geen moedermelk krijgen, kan lactoferrine een goede aanvulling zijn op poedermelk. Aan sommige zuigelingenvoeding wordt het zelfs al standaard toegevoegd. Is dit niet het geval dan kun je een capsule openen en de inhoud in de flesvoeding voor je kleintje doen. Voor zwangere vrouwen met ijzertekort is lactoferrine ook een uitkomst. Deze natuurlijke eiwitten zorgen niet voor de vervelende darmklachten die ijzertabletten vaak wel geven. 

Volwassenen die er een slecht eetpatroon op nahouden, regelmatig veel stress ervaren of een zittend beroep hebben, kunnen lactoferrine ook eens uitproberen. Begin met een lage hoeveelheid, bijvoorbeeld 100 mg.  De supplementen met 300 mg en 500 mg lactoferrine kunnen worden ingezet als hoog gedoseerde kuur.

Lactoferrine mag langdurig worden gebruikt. De kans op bijwerkingen is klein. Lactoferrine is niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie.

Gebruik

Een potje Orthovitaal Lactoferrine 100 mg bevat 60 capsules. De geadviseerde hoeveelheid is 1 tot 2 capsules per dag. Neem de capsules in met water tijdens of vlak na een maaltijd.

NB Vanwege de wetgeving rondom supplementen kan helaas geen (volledige) informatie worden verstrekt over lactoferrine.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten