Collageen

Collageen is het meest voorkomende en lichaamseigen eiwit in ons lichaam en zorgt voor elasticiteit, stevigheid en structuur van verschillende soorten bindweefsel zoals de huid, kraakbeen, botten, pezen en bloedvaten.

Ons lichaam is zelf in staat om collageen aan te maken. Echter neemt de aanmaak al vanaf je 25e levensjaar af. Deze afname zorgt voor rimpels en je spieren en gewrichten worden minder soepel.

Er zijn verschillende types collageen. Onder de producten gaan we hier verder op in. De twee belangrijkste types collageen zijn:

  • Collageen type 1: Is belangrijk voor de huid, haar, nagels en botten.
  • Collageen type 2: Is belangrijk voor de gewrichten, tussenwervels en ribben.

Verschillende types collageen

In totaal zijn er 28 verschillende types collageen. Het meeste voorkomende type collageen in ons lichaam is type 1. Ongeveer 90% van het collageen in ons lichaam is type 1.

Collageen type 2 is een belangrijke eiwit dat voornamelijk voorkomt in kaakbeen. Supplementen met dit type collageen zijn vaak gemaakt van kippenkraakbeen.

Collageen type 3 zorgt voor structuur van onze spieren, aderen en organen. Type 4 is speelt een rol voor onze huid en type 5 vinden we terug in onze haren.

Vitamine C

Van Vitamine C is bekend dat het van belang is voor de vorming van collageen en dat is onder andere belangrijk voor de botten en aanmaak van kraakbeen in de gewrichten. 


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten