Collageen

Collageen is het meest voorkomende en lichaamseigen eiwit in ons lichaam en zorgt voor elasticiteit, stevigheid en structuur van verschillende soorten bindweefsel zoals de huid, kraakbeen, botten, pezen en bloedvaten.

Ons lichaam is zelf in staat om collageen aan te maken. Echter neemt de aanmaak al vanaf je 25e levensjaar af. Deze afname zorgt voor rimpels en je spieren en gewrichten worden minder soepel.

Verschillende types collageen

Er zijn verschillende types collageen. De drie belangrijkste types collageen zijn:

  • Collageen type 1: Is belangrijk voor de huid, haar, nagels en botten.
  • Collageen type 2: Is belangrijk voor de gewrichten, tussenwervels en ribben.
  • Collageen type 3: Is belangrijk voor de structuur van de spieren, aderen en organen

In totaal zijn er 28 verschillende types collageen. Het meeste voorkomende type collageen in ons lichaam is type 1. Ongeveer 90% van het collageen in ons lichaam is type 1.

Collageen type 2 is een belangrijke eiwit dat voornamelijk voorkomt in kaakbeen. Supplementen met dit type collageen zijn vaak gemaakt van kippenkraakbeen.

Collageen type 3 zorgt voor structuur van onze spieren, aderen en organen. Type 4 is speelt een rol voor onze huid en type 5 vinden we terug in onze haren.

Ben je op zoek naar een collageensupplement dan is een combinatie van deze verschillende types aan te bevelen. Deze 3 types zijn te vinden in Vitals Collageenformule en in Energetica TriComplete. Het grootste verschil tussen beide supplementen is de vorm waarin het wordt aangeboden. De Collageenformule van Vitals is beschikbaar in capsulevorm en TriComplete is een collageenpoeder.

Vitamine C

Van Vitamine C is bekend dat het van belang is voor de vorming van collageen en dat is onder andere belangrijk voor de botten en aanmaak van kraakbeen in de gewrichten. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten