Palmitoylethanolamide (PEA)

Palmitoylethanolamide is een lichaamseigen stof die in onze cellen wordt aangemaakt als reactie op bepaalde prikkels. Palmitoylethanolamide wordt ook wel Palmidrol genoemd en vaak afgekort naar PEA.

Ons lichaam is zelf in staat om PEA aan te maken. Daarnaast kunnen we PEA ook uit voeding halen. Zo zit het bijvoorbeeld in noten, bonen, (orgaan)vlees en in het eigeel. In sommige gevallen is de behoefte groter dan de eigen aanmaak. Dan kunnen PEA supplementen uitkomst bieden.

PEA keurmerken

Voor de beste opname van Palmitoylethanolamide supplementen is het belangrijk dat het een zuiver voedingssupplement is. Palmitoylethanolamide is een lichaamseigen stof en wordt zodoende goed opgenomen door het lichaam mits het geen onnodige (chemische) additieven bevat. Een aantal keurmerken zien hier op toe en leveren uitsluitend de beste PEA.

PeaPure®

PeaPure® is een handelsmerk van de JP Russel Science Group en heeft het PEAopt® certificaat. De capsules worden op gepatenteerde wijze geproduceerd zonder onnodige toevoeging van chemische stoffen.

OptiPEA®

OptiPEA® is een keurmerk van het Nederlandse Innexus Nutraceuticals. Deze hoogwaardig gepatenteerde formule wordt geproduceerd in een nieuwe productie faciliteit. Het keurmerk heeft een EU GMP certificering wat veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid vertegenwoordigd.

PEAopt ®

PEA supplementen met het PEAopt® keurmerk hebben een goede verhouding tussen fijne, gemicroniseerde en ultragemicroniseerde deeltjes. Dit maakt het product nog beter opneembaar. Ook worden er geen onnodige stoffen toegevoegd. Zo heb je Palmitoylethanolamide van de hoogste kwaliteit.

Doseringen Palmitoylethanolamide

De adviesdosering van de meeste PEA supplementen is 1200 mg per dag. PEA supplementen bevatten vaak 400 mg per capsule. Zo kun je 3 capsules, verdeeld over de dag, innemen. (kijk uiteraard bij de adviesdosering per product op de verpakking of op onze website). Over het algemeen wordt PEA beter opgenomen na een maaltijd.

Palmitoylethanolamide heeft enkele weken nodig voordat je verbetering merkt. Pa na 2 maanden consequent gebruik kun je boordelen of langer gebruik zinvol is. Wanneer het gewenste effect is bereikt zou je de dosering kunnen verlagen naar 1 of 2 capsules per dag. Heeft het geen effect dan is het wellicht voor jouw niet het juiste supplement.

PEA is een lichaamseigen stof en het wordt daarom goed door ons lichaam opgenomen. Het heeft overigens geen versuffende werking. Verder zijn weinig andere bijwerkingen bekend. Houd je altijd aan de aanbevolen hoeveelheid.

Meer informatie over PEA

PEA behoort tot de acylethanolamines. Dit zijn de stofjes die ons het euforische gevoel geven tijdens het hardlopen. Palmitoylethanolamide is een goed onderzochte voedingsstof. Er zijn meer dan 800 wetenschappelijke studies die het gebruik ondersteunen. Helaas staat de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) nog niet toe om te vermelden waar PEA voor gebruikt kan worden.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten