Hoe wordt levertraan gewonnen?

Het is een misverstand dat levertraan afkomstig is van walvissen. Levertraan wordt namelijk gewonnen uit de lever van kabeljauw, schelvis, heilbot of andere vissoorten uit de kabeljauw familie.

Wanneer kun je het beste levertraan gebruiken?

Vroeger werd levertraan voornamelijk in de wintermaanden geadviseerd en ingenomen. Wanneer de 'R' in de maand zat was het lastig om aan voldoende vers fruit en groente te komen. Ook kregen de mensen te weinig zonlicht (vitamine D) en hadden ze vaak een verminderde weerstand. 

Het is belangrijk om het hele jaar door voldoende Omega 3 vetzuren en vitamine D te nemen. Over het algemeen eten we te weinig vette vis waardoor we te weinig EPA en DHA binnenkrijgen.

Vitamine D ontvang je voornamelijk uit de zon. In de zomer zou je zeggen dat je voldoende zon op je huid krijgt. Toch valt dit voor sommigen tegen. Gesloten ramen laten bijvoorbeeld geen UVB-licht door en we moeten op het juiste moment van de dag buiten zijn. Ook door gebuik van zonnebrandcrème wordt de vitamine D opname verminderd. Velen van ons zijn te weinig buiten en we moeten ons uiteraard ook goed beschermen tegen de zon. Hierdoor kan het zijn dat je te weinig vitamine D aanmaakt. Zelfs in de zomer.

Een tekort aan Omega 3 vetzuren en vitamine D kun je opvangen door gebruik van levertraan. Zeker in de wintermaanden, maar ook aan te bevelen in de zomer.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten