L-Lysine

L-Lysine is een essentieel aminozuur. Dit houdt in dat ons lichaam niet in staat is om het zelf aan te maken. We halen onze Lysine behoefte volledig uit onze voeding. Met name dierlijke eiwitten bevatten Lysine. L-Lysine de voorloperstof van Carnitine

Bij een levensstijl met weinig tot geen dierlijke producten (vegetariërs en veganisten) kan een L-Lysine supplement van toegevoegde waarde zijn. Ook in specifieke situaties kan een extra supplement waardevol zijn.

L-Lysine vormen

L-Lysine is een aminozuur en aminozuren zijn de bouwstenen van het lichaam. Lysine komt vanuit biochemisch perspectief gezien voor in twee vormen: De L-vorm en de D-vorm. De L-vorm wordt ook wel de linksdraaiende vorm genoemd. Ons lichaam herkent alleen deze natuurlijke vorm. De D-vorm, ook wel de gespiegelde vorm genoemd, is de syntethische variant. Wanneer je kiest voor lysine suppletie dan adviseren wij altijd de natuurlijke L-vorm. Deze vormen vind je dan ook in onze webshop.

Wil je meer informatie over lysine? Bekijk dan onze blog: Wat is Lysine?

Wanneer te gebruiken?

Voor vegetariërs en veganisten kan een L-Lysine supplement een waardevolle toevoeging zijn. Dit essentiële aminozuur komt voornamelijk voor in dierlijke eiwitten. Wanneer je een levensstijl hanteert met weinig dierlijke producten, dan ligt een tekort op de loer.

Lysine staat bekend om zijn antivirale activiteit en als tegenhanger van arginine. Arginine is een stof die de groei van een herpesvirus stimiuleert. Lysine remt de groei van arginine en in die hoedanigheid wordt Lysine ook bij een koortslip gebruikt.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten