Twee verschillende kwaliteiten OptiMSM®

OptiMSM® kent eigenlijk twee verschillende soorten kwaliteiten. Het verschil is echter nihil. De twee kwaliteiten van OptiMSM® noemen we ‘Flake’ en ‘Microprill’. De ‘Flake’ kwaliteit wordt gebruikt voor MSM poeders en de ‘Microprill’ kwaliteit wordt gebruikt voor MSM tabletten.

De ‘Flake’ kwaliteit is 100% zuiver. Omdat een poeder niet verwerkt hoeft te worden bevatten MSM poeders deze 100% zuivere MSM. Deze kwaliteit is helaas niet geschikt voor MSM tabletten. Om het poeder verwerkbaar te maken wordt er 0,1% siliciumdioxide toegevoegd. Deze toevoeging zorgt voor een zuiverheid van 99,9%. Deze, ook zeer hoge, kwaliteit noemen we de ‘Microprill ’ kwaliteit en die vind je dus in MSM tabletten.

Het belang van het viervoudige destillatieproces

OptiMSM® bevat de hoogste kwaliteit MSM in de wereld. Dat komt omdat dit product van Bergstrom Nutrition wordt gezuiverd middels een 4-voudig destillatieproces. Hierdoor is het vrij van verontreinigingen.

Om het belang hiervan te snappen moet je eigenlijk weten hoe MSM gewonnen wordt. Er wordt namelijk nog wel eens beweerd dat MSM afkomstig is uit dennenbomen. In theorie is dit mogelijk, echter zouden hiervoor zoveel bomen gekapt moeten worden wat natuurlijk niet wenselijk is. Dan hebben we het nog niet eens over de prijs. MSM kun je niet kweken, isoleren of extraheren.

Voor de productie van MSM heb je lignine nodig. Lignine wordt gewonnen uit het afvalwater van de papierindustrie. Het wordt na winning omgezet in demethylsulfide (DMS) door het te binden aan zwavel. Daarna wordt het omgezet in DMSO, en vervolgens in MSM.

Het nadeel van afvalwater is dat het veel andere stoffen bevat. Het is daarom erg belangrijk dat de MSM gezuiverd wordt van afvalstoffen.

Zuiveringsproces van OptiMSM

Het zuiveringsproces van OptiMSM® is uniek. Het wordt namelijk gezuiverd middels een destillatiemethode. Hierbij wordt de vloeistof verhit tot 238 graden. MSM heeft een kookpunt van 238 graden en gaat bij deze temperatuur verdampen.

Stoffen met een lager kookpunt verdampen al voordat MSM begint te verdampen. Hierdoor verdwijnen deze vluchtige verontreinigingen. Bij 238 graden wordt de damp opgevangen, gekoeld en kristalliseert het uit in MSM kristallen. De zware metalen met een hoger kookpunt blijven achter.

OptiMSM® wordt geleverd met certificaten waarin (zware) metalen niet of bijna niet meer meetbaar zijn. De certificaten tonen ook aan dat OptiMSM® vrij is van schimmels en bacteriën. De beste kwaliteit met 100% zuivere MSM.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten