Waar kun je een Vitamine E complex voor gebruiken?

Vitamine E is een antioxidant. Door luchtvervuiling, uv-straling en milieuvervuiling wordt ons lichaam dagelijks blootgesteld aan vrije radicalen. Antioxidanten helpen de cellen te beschermen tegen deze oxidatieve schade. Het biedt zodoende bescherming en is voor het behoud van gezonde cellen en weefsel.

Een vitamine E complex heeft ook een anti-verouderende werking. De eerder genoemde vervuilingen en uv-straling heeft invloed op de veroudering van onze huid. Ook ondersteunt vitamine E de hydratatie van de huid. De hydratatie is belangrijk voor de zachtheid en elasticiteit. Vitamine E biedt verzorging van de huid van binnenuit.

Vitamine E supplementen

Wetenschappelijke studies laten zien dat een goede vitamine E status door het eten van vitamine E-rijke voeding belangrijk is voor de gezondheid en ter preventie van verschillende (chronische en leeftijd gerelateerde) ziekten.

De onderzoeken bij vitamine E supplementen laten minder goede resultaten zien. Dat komt voornamelijk omdat er vaak maar 1 type vitamine E in een supplement zit en dat verdringt uiteindelijk andere vitamine E verbindingen. Een vitamine E complex met alle tocoferolen en tocotriënolen is daarom ook veel beter dan een enkele verbinding. Het is juist de combinatie van verschillende natuurlijke vitamine E vormen wat het een effectieve antioxidant maakt.

Combineren met Vitamine C

Vitamine C versterkt de werking van vitamine E. Wanneer vitamine E zijn werk doet als wegvanger van vrije radicalen geeft het elektronen af. Hierdoor kan vitamine E oxideren waardoor het zelf een vrije radicaal wordt.

Vitamine C is ook een antioxidant en kan vitamine E weer in de actieve vorm brengen. Dat is ook de reden waarom in sommige vitamine E complexen een toevoegen van vitamine C zit. Is dit niet het geval dan kun je een vitamine C supplement erbij gebruiken.

  • Vitamine E is een antioxidant
  • Vitmaine E helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen
  • Vitamine E levert een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen
  • Vitamine E helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling
  • Vitamine E voor het behoud van gezonde cellen en weefsel

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten