Vitamine E Complex

Vitamine E is een groep vet oplosbare stoffen die vallen onder tocoferolen en tocotriënolen. In totaal zijn er acht vormen/verbindingen. Er zijn vier vormen die horen tot de familie tocoferolen (alfa, bèta, gamma en delta) en vier vormen die tot de tocotriënolen familie behoren (ook alfa, bèta, gamma en delta).

De combinatie van de 8 vitamine E-stoffen noemen we een Vitamine E Complex. Een vitamine E complex is velen malen beter dan een enkelvoudig vitamine E stof. Je kunt ook kiezen voor een vitamine E tocoferol complex (4 vormen tocoferol) of een tocotriënol complex (4 vormen tocotriënol).

Een vitamine E complex kun je gebruiken als antioxidant en door de anti-verouderende werking ook als verzorging van de huid van binnenuit.

Waar kun je een Vitamine E complex voor gebruiken?

Vitamine E is een antioxidant. Door luchtvervuiling, uv-straling en milieuvervuiling wordt ons lichaam dagelijks blootgesteld aan vrije radicalen. Antioxidanten helpen de cellen te beschermen tegen deze oxidatieve schade. Het biedt zodoende bescherming en is voor het behoud van gezonde cellen en weefsel.

Een vitamine E complex heeft ook een anti-verouderende werking. De eerder genoemde vervuilingen en uv-straling heeft invloed op de veroudering van onze huid. Ook ondersteunt vitamine E de hydratatie van de huid. De hydratatie is belangrijk voor de zachtheid en elasticiteit. Vitamine E biedt verzorging van de huid van binnenuit.

Vitamine E supplementen

Wetenschappelijke studies laten zien dat een goede vitamine E status door het eten van vitamine E-rijke voeding belangrijk is voor de gezondheid en ter preventie van verschillende (chronische en leeftijd gerelateerde) ziekten.

De onderzoeken bij vitamine E supplementen laten minder goede resultaten zien. Dat komt voornamelijk omdat er vaak maar 1 type vitamine E in een supplement zit en dat verdringt uiteindelijk andere vitamine E verbindingen. Een vitamine E complex met alle tocoferolen en tocotriënolen is daarom ook veel beter dan een enkele verbinding. Het is juist de combinatie van verschillende natuurlijke vitamine E vormen wat het een effectieve antioxidant maakt.

Combineren met Vitamine C

Vitamine C versterkt de werking van vitamine E. Wanneer vitamine E zijn werk doet als wegvanger van vrije radicalen geeft het elektronen af. Hierdoor kan vitamine E oxideren waardoor het zelf een vrije radicaal wordt.

Vitamine C is ook een antioxidant en kan vitamine E weer in de actieve vorm brengen. Dat is ook de reden waarom in sommige vitamine E complexen een toevoegen van vitamine C zit. Is dit niet het geval dan kun je een vitamine C supplement erbij gebruiken.

  • Vitamine E is een antioxidant
  • Vitmaine E helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen
  • Vitamine E levert een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen
  • Vitamine E helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling
  • Vitamine E voor het behoud van gezonde cellen en weefsel

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten