Vitamine D voor ouderen

Naarmate we ouder worden vinden er veel veranderingen in het lichaam plaats. Mede door deze veranderingen heeft de Gezondheidsraad een Vitamine D-advies afgegeven voor ouderen.

Voor alle vrouwen vanaf 50 tot en met 69 jaar is het advies om dagelijks 10 mcg vitamine D extra te nemen. Vanaf 70 jaar is 20 mcg per dag het advies.

Voor mannen vanaf 50 jaar is het advies alleen geldig wanneer je een donkere huidskleur hebt of te weinig in de zon komt. Voor alle mannen vanaf 70 jaar is het advies ook om 20 mcg per dag extra te nemen.

Met de vitamine D druppels kun je middels een handige druppelaar gemakkelijk de gewenste adviesdosering verkrijgen. Je kunt ook kiezen voor hoger gedoseerde vitamine D capsules.

Waarom is Vitamine D voor ouderen belangrijk?

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor ons lichaam. Voor ouderen is vitamine D van belang om de risico’s op vallen te verminderen. Dit in verband met de houdinginstabiliteit en spierzwakte. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij zowel mannen als vrouwen vanaf 60 jaar.

De opname van vitamine D door de huid wordt minder naarmate we ouder worden en ouderen komen doorgaans wat minder vaak buiten waardoor ze onvoldoende zonlicht op de huid krijgen.

Vanaf 50 jaar is het dan ook belangrijk om dagelijks 10 mcg per dag aan vitamine D te nemen. Vanaf 70 jaar is het advies om dagelijks 20 mcg per dag te nemen.

Vitamine D ondersteunt de afweer van het lichaam en is goed voor de spieren, bloed, celdelingsproces en ondersteunt de botten en is van belang voor het behoud van sterke tanden.

Niet alleen ouderen hebben behoefte aan extra vitamine D. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen uit de westerse wereld een vitamine D-tekort hebben. Mede door de verschillende gezondheidsaspecten is het van belang om een vitamine D tekort aan te vullen. Een tekort aanvullen kun je doen door een korte periode een hoge dosering met vitamine D te gebruiken. Bekijk hiervoor ons assortiment met de beste vitamine D.

Hoe komen we aan vitamine D?

De belangrijkste bron van vitamine D is de zon. Je huid is in staat om de UV-straling uit de zon om te zetten in vitamine D. Gemiddeld genomen halen we zo’n 2/3 deel van onze vitamine D-behoefte uit de zon. Het overige gedeelte verkrijgen we via onze voeding. vitamine D zit onder andere in vette vis, ei en margarine.

De zonkracht is mede bepalend voor de aanmaak van vitamine D. In de zomermaanden is de zon krachtig genoeg. In de herfst en winter wordt het al wat lastiger om voldoende vitamine D uit de zon te halen. Dit is ook één van de redenen waarom vitamine D voornamelijk wordt gebruikt wanneer de R weer in de maand zit.

Waar kunnen ouderen nog meer behoefte aan hebben?

Ouderen hebben een andere vitamine- en mineralenbehoefte. Welke vitamines heb je dan nodig? Ouderen kunnen extra behoefte hebben aan vitamine B12 omdat de natuurlijke opname minder efficiënt verloopt naarmate we de 60 jaar hebben bereikt.

Om actief te kunnen blijven, is het behoud van sterke botten en gewrichten van belang. Magnesium en calcium ondersteunen het behoud van sterke botten en zijn goed voor het skelet. Lees meer over magnesiumtekort bij ouderen

In ons assortiment bieden we Vitals Elke dag 50+ aan. Dit is een multivitamine speciaal ontwikkeld voor de 50-plusser. Het bevat naast vitamine D ook alle andere vitamines en mineralen. De hoeveelheden zijn afgestemd op de behoefte van ouderen.

Naast vitamines en mineralen kunnen Omega 3 vetzuren ook belangrijk zijn. De Omega 3 vetzuren EPA en DHA ondersteunen de werking van het hart en zijn ook nog eens goed voor de hersenen. De vetzuren vind je terug in vis. De Gezondheidsraad adviseert om eens per week een portie vette vis te consumeren. Haal je deze adviesdosering niet dan kan een visolie capsule je ondersteuning bieden.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten