IJzer capsules

Een ijzertekort komt best vaak voor. Met name vrouwen die menstrueren, zwangere vrouwen, vegetariërs en kinderen onder de 22 jaar lopen meer kans op een ijzertekort.

IJzer is een mineraal dat een rol speelt bij de vorming van hemoglobine in de rode bloedcellen. Het geeft je immuunsysteem en de weerstand ondersteuning en bevordert de energiestofwisseling. Ook draagt ijzer bij aan het leervermogen, de concentratie, de intelligentie en het geheugen.

De opname van ijzer

Het eerste stuk van de dunne darm is verantwoordelijk voor de opname van ijzer. De opname verschilt per persoon. Je reeds opgebouwde ijzervoorraad en de vorm van ijzer spelen hierin een rol.

IJzer komt voor in de vormen heemijzer en non-heemijzer. Daarbij wordt heemijzer beter opgenomen dan non-heemijzer. Heemijzer vinden we alleen in dierlijke producten. Non-heemijzer vind je zowel in dierlijke als plantaardige producten. Gemiddeld genomen krijgen we dagelijks 90% non-heemijzer en 10% heemijzer binnen.

Vitamine C en lactoferrine kunnen de ijzeropname verbeteren. Vitamine C bevordert de opname van ijzer uit de maaltijden en is op die manier goed voor het ijzergehalte in het bloed. De naam lactoferrine komt van lacto (koemelk) en ferrine (ijzer). Lactoferrine heeft de eigenschap dat het ijzer aan zich kan binden. Door de ijzerbindingscapaciteit wordt het ijzer ook beter opgenomen door de darmen.

Waar is ijzer goed voor?

IJzer is belangrijk voor diverse toepassingsgebieden in ons lichaam. Zo staat het bekend om zijn positieve invloed op de vorming van rode bloedcellen en ondersteuning van het immuunsysteem. IJzer is onder andere goed voor:

  • IJzer draagt bij aan het energieleverend metabolisme
  • Het heeft een gunstige invloed op het zuurstoftransport in het lichaam
  • Helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
  • IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes
  • Het ondersteunt de afweer van het lichaam en zorgt voor een goede weerstand
  • Speelt een rol in het proces van weefselgroei en weefselontwikkeling
  • Draagt bij aan het leervermogen, geheugen, intelligentie, concentratie en houdt de geest helder
  • IJzer ondersteunt het energieniveau

Mensen die leiden aan hemochromatose kunnen snel te veel ijzer binnen krijgen. Voor deze groep is het advies dan ook om geen ijzer tabletten te nemen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten