BCAA

BCAA staat voor Branches Chain Amino Acids. Het is een combinatie van de drie essentiële aminozuren: Isoleucine, leucine en valine. De meeste BCAA supplementen bevatten een 2:1:1 verhouding. Ze worden ook wel de 'Vertakte -keten-aminozuren' genoemd.

Deze combinatie van essentiële aminozuren wordt veel gebruikt door sporters. Essentiëel houdt in dat je lichaam niet in staat is om het zelf aan te maken. We zijn voor deze 3 aminozuren volledig afhankelijk van voeding. 


BCAA in spieren

De meeste BCAA supplementen komen voor in een 2:1:1 verhouding. Waarbij L-Leucine het grootste bestandsdeel is (2). L-Isoleucine en L-Valine zijn in halve hoeveelheden (ten opzichte van L-Leucine) aanwezig. Dit is de gewenste verhouding van BCAA. Deze verhouding vinden we ook terug in ons spierweefsel. De drie BCAA's zijn een structureel bestanddeel van het spierweefsel. Ze maken ongeveer 30% uit van dit eiwit.

BCAA Supplementen

Wanneer je kiest voor een BCAA supplement dan kun je kiezen voor BCAA capsules of een BCAA poeder. Je kunt beide vormen gebruiken. Vaak wordt er gekozen voor een BCAA poeder. Het voordeel van een poeder is dat het vaak zuiver is. Bij het capsuleren van supplementen worden hulpstoffen gebruikt. Dit is bij een poeder niet nodig en daarom zijn deze vaak vrij van toevoegingen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten