Energie Supplementen

Last van weinig energie en vermoeidheid? Een aantal vitamines en mineralen dragen bij tot vermindering van vermoeidheid en activeren je natuurlijke energie in het lichaam. Dit zijn: magnesium, B-vitamines, vitamine C en ijzer.

Naast deze vitamines en mineralen zijn er ook energy complexen met een combinatie van bovengenoemde vitamines, mineralen of specifieke kruiden. 

Lees verder onderaan de pagina.

Energiek


Welke energiesupplementen zijn er?

We hebben allemaal wel eens last van weinig energie en vermoeidheid. Je bent moe en je voelt je futloos. Sommige vitamines, mineralen en kruiden helpen vermoeidheid te verminderen en activeren je natuurlijke energie. Magnesium, vitamine B12, ginseng, ijzer en vitamine C zijn hier voorbeelden van.

Magnesium

Ook magnesium ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid en draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Magnesium is verkrijgbaar in poedervorm of als magnesium tabletten. Je kunt ook kiezen voor een vloeibare magnesium.

Wanneer je een magnesium supplement bij vermoeidheid wilt gaan inzetten dan adviseren wij magnesium malaat. Malaat is namelijk een verbinding van magnesium en appelzuur. Het appelzuur maakt onderdeel uit van de citroencylcus. De citroencyclus is voor een groot deel verantwoordelijk voor de energie die ons lichaam produceert in de cellen.

Magnesium is betrokken bij veel verschillende processen in ons lichaam. Wil je weten waar magnesium nog meer goed voor is? Bekijk dan de pagina ‘Waar is magnesium goed voor’.

Vitamine B12

Vitamine B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam en draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. We vinden vitamine B12 terug in dierlijke producten. Daarom  gebruiken veel vegetariërs en veganisten een vitamine B12 suppletie.

Ons lichaam is in staat om een B12 reserve op te bouwen. Ervaar je veel stress dan wordt deze reserve snel verbruikt en kan er een B12 tekort ontstaan. Bij 60-plussers wordt de opname van B12 slechter.

Ginseng

Ginseng is een kruid dat van oudsher gebruikt wordt bij vermoeidheidsklachten. Ginseng helpt daarnaast ook het geheugen en helpt bij het behoud van een goede geestelijke balans*.

*Voorlopig toegestane gezondheidsclaim. In afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

IJzer en vitamine C

Ook het mineraal ijzer is goed bij vermoeidheid en moeheid. Het is in staan om je natuurlijke energie te activeren. Een ijzertekort zorgt voor vermoeidheid. We vinden ijzer terug in hemoglobine, de rode kleurstof in ons bloed. Hemoglobine verzorgt het zuurstoftransport door het lichaam.

Vitamine C speelt een rol bij de opname van ijzer. Het verhoogt de opname hiervan. Daarnaast speelt vitamine C zelf ook een rol bij de vermindering van vermoeidheid en is het belangrijk voor ons energiemetabolisme.

Vitaminepillen en supplementen kunnen nooit helemaal je vermoeidheid oplossen en je kunt ze ook niet beschouwen als energiebooster. Ze kunnen wel je natuurlijke energie activeren of je vermoeidheid verminderen. De vitamines en mineralen kun je ter ondersteuning gebruiken. Wat net zo belangrijk is:

  • Een goede nachtrust
  • Voldoende beweging
  • Gezond eten
  • Drink in de avond geen cafeïnehoudende dranken zoals koffie
  • Drink geen alcohol
  • Kijk voor het slapen gaan niet meer naar je tv of beeldscherm
  • Probeer stress te vermijden, dit zijn echte energie-eters

Naar de huisarts met vermoeidheidsklachten

Niet alle vermoeidheidsklachten zijn ‘onschuldig’. Er kunnen ook onderliggende aandoeningen zijn die voor de vermoeidheid zorgen. Neem contact op met je huisarts wanneer de vermoeidheidsklachten lange tijd aanhouden, wanneer ze onverklaarbaar zijn en bij meer/andere symptomen.

Energie en vermoeidheid supplementen

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten