Afslankpillen en Afvalpillen | Alles wat je moet weten over afslankpillen

Afslankpillen en/of afvalpillen zijn populair en bij veel online webshops en fysieke winkels verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn er echter zo veel afslankpillen, dat het lastig is om te kiezen. Welke afslankpil past nu het beste bij jou?

Laten we voorop stellen dat er geen afslankpil bestaat waarmee je makkelijk veel gewicht kunt verliezen. Bestond deze wonderpil wel, dan was overgewicht niet zo'n groot probleem in de Westerse landen. Toch kunnen bepaalde afvalpillen zeker een bijdrage leveren. Sommige fatburners kunnen bijvoorbeeld de vetverbranding stimuleren en andere afslankpillen dragen bij door het beperken van de vetopname. Het is best mogelijk om hier enkele kilo's mee te verliezen.

Ons aanbod afslankpillen

In onze webshop bieden wij verschillende soorten afslankpillen en fatburners aan. Deze hebben wij bewust geselecteerd en zijn al langere tijd in ons assortiment te vinden door bewezen effectiviteit.

NTM Fytoslim

De meest verkochte fatburner in onze webshop is NTM Fytoslim. Deze speciaal ontwikkelde formule gebruik je ter ondersteuning van je energiestofwisseling. Fytoslim is een kruidenpreparaat en wordt door Nutramin uit Nederland gemaakt. We adviseren deze in combinatie met het BioHCG Original dieet of lichaamsbeweging.

De werkzame stoffen van de Fytoslim zijn onder andere: Acai Bessen, Garcinia Cambogia, Groene thee extract, L-Carnitine en Chitosan.

Lipidplex Vetblokker

De Vetblokker is een tegenstelling tot de bovenstaande afslankpil geen fatburner. De Lipidplex Vetblokker beperkt de opname van vetten uit voeding.

Lipidplex splitst de overbodige voedingsvetten uit het voedsel. Dit wordt in het spijsverteringskanaal gedaan. Hierdoor worden niet alle vetten opgenomen door het lichaam. Vervolgens verlaten de vetten het lichaam op de natuurlijke wijze.

Glucomannan

Glucomannan ondersteunt het afslankproces en draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterol. De voedingsvezels in de glucomannan capsules absoberen veel water. De combinatie zorgt voor een stroperige massa die je langere tijd een verzadigd gevoel geven. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de Glucomannan pagina.

Bio Burner

Een andere fatburner in onze webshop is de Bio Burner van Energetica Natura. De Bio Burner kan ook als vetverbrandingskuur worden ingezet. Je slikt dan tien dagen lang 3 x 2 tabletten per dag. Na deze tien dagen slik je nog eens twintig dagen lang 3 x 1 tablet per dag.

NOW Appelazijn

De Appelazijncapsules van NOW worden veelal gebruikt als fatburner. Een capsule bevat 450 mg appelazijn poeder uit gefermenteerde appels. Het bevat minerale zouten en heeft een lage pH waarde.

Groene Thee-PS

Groene Thee extract staat er om bekend dat het bijdraagt aan gewichtsbeheersing. De catechinen uit groene thee ondersteunen de vetstofwisseling en verminderen de vetopname uit de darm.


Wil je echt je overgewicht aanpakken, dan is een afslankpil vaak niet de juiste oplossing. Het probleem ligt in veel gevallen bij het huidige eetpatroon. Het is dan beter om een dieet te volgen waarmee uiteindelijk ook je eetpatroon wordt aangepakt. Als je eenmaal bent afgevallen wil je natuurlijk ook dat de kilo's eraf blijven.

Je moet jezelf dus goed afvragen wat nu precies je afslankdoel is. Heb je weinig overgewicht, dan kunnen afslankpillen je best helpen. Heb je wat meer overgewicht? Dan is het beter om een dieet te volgen. Wij werken zelf al jarenlang (zeer succesvol) met het BioHCG Original dieet. Dit 24 daagse dieet heeft een afslankfase, stabilisatiefase en levensfase. Naast het afslanken proberen we je bewust te maken van je valkuilen en je te leren wat voeding met je doet. Hiermee willen we ook jouw eetpatroon doorbreken! Wil je hier meer informatie over bekijk dan de pagina 'Wat is Bio HCG Original?'.


Onrealistische verwachtingen bij afslankpillen

We komen ze regelmatig tegen: 'Val 10 kilo af in twee weken tijd met deze fantastische afslankpillen'. Als je dit soort claims ziet staan, dan moeten alle alarmbellen al bij je af gaan. Deze wonderlijke afslankpillen bestaan niet. Bestonden ze wel, dan was het overgewicht niet zo'n groot probleem in Nederland (en in andere Westerse landen).

Mocht je dit soort claims tegenkomen, bestel dan vooral niet op deze websites.

Het gebruik van exotische benamingen

Veel producenten van afvalpillen beweren unieke ingrediënten te hebben ontdekt. Vaak wordt er gesmeten met enkele exotische benamingen van stoffen waar nog nooit iemand van gehoord heeft. De kilo's zouden er daardoor afvliegen. De realiteit is echter dat deze ingrediënten nog nooit getest zijn en daarmee de werkzaamheid nog nooit aangetoond is.

Herkomst van de afvalpillen

Er zijn heel veel landen waar ze het niet zo nauw nemen met de volksgezondheid. De producten worden daar nauwelijks gecontroleerd. Pas daarom op met bestellen in bepaalde, voornamelijk Aziatische, landen.

Mocht je het niet helemaal vertrouwen, probeer dan meer informatie in te winnen over het bedrijf die de afslankpillen heeft gemaakt. Ook kun je vragen stellen aan de verkopende webshop.

Ervaringen van anderen bijzonder positief

Ken jij ook die pagina's met de teksten: 'Doktoren zijn verrast door de werking van deze pil' met daaronder een aantal Facebook reviews die bijzonder positief zijn. Deze reviews lijken net echt en het is in sommige gevallen lastig te onderscheiden.

De reviews worden ook nog wel eens gekoppeld aan Facebook accounts waardoor het betrouwbaar overkomt. Het zijn vaak nepprofielen. Het zijn allemaal nep reviews die geschreven zijn door het bedrijf zelf. Daarmee proberen ze het product te verkopen. Trap er niet in en verspil je geld niet aan dit soort onzin.

Gevaarlijke afslankpillen

Er zijn helaas ook veel gevaarlijke afslankpillen in omloop. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten waarschuwen consumenten regelmatig voor bepaalde afvalpillen. Onlangs hebben ze nog gewaarschuwd voor de pil genaamd Lomax. Hier zouden gebruikers verschillende bijwerkingen van kunnen krijgen. Het middel zou zelfs amfetamineachtige stoffen bevatten.

Er zijn de laatste jaren meerderde gevaarlijke afslankpillen op de markt verschenen. Bijwerkingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Verhoogde hartslag
  • Maagkrampen
  • Misselijkheid
  • Duizelig zijn
  • Angstaanvallen
  • Verhoogde bloeddruk


Onze visie op afvalpillen

Biefstuk met groene asperges

Bepaalde afvalpillen dragen hun steentje bij in het afslankproces, maar zullen er nooit voor zorgen dat je een langere periode veel gewicht verliest. Wil je echt meerdere kilo's kwijt dan moet je een dieet volgen. Een afslankpil zal namelijk geen invloed hebben op je huidige eetpatroon. Blijf je dus hetzelfde eten maar slik je wel afvalpillen, dan is de kans groot dat je aankomt of geen gewicht gaat verliezen.

Afvallen heeft voor 80% met voeding te maken. Zo werken wij zelf met het BioHCG Original dieet. Het dieet duurt standaard 24 dagen. Als je eenmaal bent afgevallen is een gezonde leefstijl belangrijk om je gewicht te behouden. Ook daar bestaan geen pillen voor. Gezonde voeding en beweging is nu eenmaal erg belangrijk.

Bij het BioHCG Original dieet ga je eerst afslanken en daarna ga je een stabilisatiefase in. Je kan dit zien als een start naar een gezonde levensstijl.

Wil je meer informatie over de BioHCG Original kuur? Bekijk dan de pagina 'Wat is BioHCG Original?' of breng een bezoekje aan onze Kennisbank voor alle informatie omtrent BioHCG Original, het dieet, supplementen en Orthokliniek Ootmarsum.


Afslankpillen kun j gebruiken wanneer je enkele kilo's wilt verliezen. Maar dan is het nog steeds belangrijk om daarbij te gaan bewegen. Nu hoef je echt geen topsporter te zijn die elke dag moet bewegen. Een wandeling kan in veel gevallen al voldoende zijn. Het is zelfs zo dat je bij heel intensief sporten een lagere vetverbranding hebt. Met alleen het slikken van een afslankpil red je het in ieder geval niet. Wel zou je afvalpillen kunnen gebruiken voor 'onderhoud'. Dit kan een uitkomst bieden als je moeite hebt met het vasthouden van je gewicht. Bekijk onze afslanktips voor meer inspiratie.

Het doorbreken van patronen

Lange termijn afvallen met het BioHCG dieet 

Als je op langere termijn wil afvallen dan is het doorbreken van patronen vaak het belangrijkste. Vaak ben je aangekomen doordat je te veel calorieën binnen krijgt in verhouding met het aantal calorieën dat je verbrand. In de meeste gevallen ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Het kan natuurlijk ook zijn dat je door bepaalde ziektes of aandoeningen dit niet in de hand hebt.

Bijvoorbeeld: Je komt thuis na een dag hard werken en je ploft op de bank. Rond een uur of acht neem je wat lekkers. Doe je dit vrij regelmatig, dan gaat je lichaam hier aan wennen. Doe je het een dag niet, dan gaat je lichaam zelfs vragen om dat 'lekkers'. Dit wordt ook wel een suikerverslaving genoemd. Onbewust hebben hier heel veel mensen last van. Dit soort patronen moeten doorbroken worden. 

Het is erg lastig om dit soort patronen te doorbreken. Om te beginnen zou je die 'lekkere' beloning kunnen vervangen door bijvoorbeeld een appel of sinaasappel. Dit is niet alleen veel gezonden maar bevat, vanzelfsprekend, ook veel minder slechte suikers en calorieën.

Het afslankprogramma BioHCG Original probeert je te helpen met het doorbreken van deze patronen. Omdat de kuur 24 dagen duurt (met uitzondering van de stabilisatiefase) heb je al een nieuw eetpatroon aangeleerd. Ook hier is je lichaam gewend aan geraakt. Met de afvaltips die wij je mee geven gaan we proberen dat jij dit nieuwe eetpatroon ook vast houdt. Iets wat je met alleen afvalpillen niet gaat bereiken.

In veel gevallen volstaat een afslankpil niet en adviseren wij om een dieet te volgen. Probeer bij jezelf na te gaan wat voor jouw het beste is zodat je niet onnodig geld uitgeeft. Wil je persoonlijk advies? Neem dan even contact met ons op.

Afslankpillen in combinatie met medicijnen

Slik je medicijnen dan moet je altijd goed opletten welke afslankpillen je aanschaft. Het is namelijk niet altijd veilig om afslankpillen gecombineerd met medicijnen in te nemen. Mocht je twijfelen, overleg het dan even met je arts of apotheker.

Voor de producten die wij aanbieden kun je ook één van onze orthomoleculaire therapeuten vragen. In de meeste gevallen kunnen ze je een goed en eerlijk advies geven.

Bekijk ook eens onze andere voedingssupplementen voor een gezonde(re) levensstijl. Bijvoorbeeld de erwten eiwit shake, onze visolie pillen of vul een eventueel magnesium tekort aan. Wat je wensen of behoeften ook zijn, bij Orthokliniek Ootmarsum helpen we je graag verder.

Veelgestelde vragen omtrent afslankpillen en afvalpillen

Afslankpillen zijn pillen die stoffen bevatten die je ondersteunen bij het afvallen, zoals cafeïne, L-Carnitine en CLA. Doordat de vraag naar ‘snel afvallen’ steeds verder stijgt wordt het aanbod van afslankpillen ook alsmaar groter. Pas echter wel op met het kopen van sommige afslankpillen!

Veel fabrikanten van afslankpillen beloven namelijk ongelooflijke resultaten, maar vertellen er niet bij dat je voedingspatroon een cruciale rol speelt bij dit proces. Als je wilt afslanken, en het kwijt wilt blijven, zal je eerst moeten beginnen bij je dagelijkse voedingspatroon. Bij Orthokliniek Ootmarsum helpen we je hier graag bij.

Afslankpillen bevatten stoffen die het voor je lichaam makkelijker maken om opgeslagen vet te transporteren, te verbranden en om je hongergevoel te onderdrukken.

Wees realistisch in het verwachtingspatroon. Afslankpillen kunnen bijdragen in het afslankproces. Verwacht echter niet dat je met een simpele afslankpil gemakkelijk tientallen kilo's kunt verliezen. Bij (veel) overgewicht is dien je eerst kritisch naar je voedingspatroon te kijken.

Afslankpillen neemt men, zoals de naam al zegt, om af te vallen. Vergeet echter niet dat de werking van afslankpillen enorm beïnvloed wordt door meerdere factoren. Denk hierbij aan lichaamsbeweging en je eetpatroon. Met name je eetpatroon aanpassen is erg belangrijk.

Afslankpillen in combinatie met ongezond eten, zullen weinig tot geen resultaten opleveren. Als je af wilt vallen moet je beginnen bij de kern van het probleem, dit is voor veel mensen hun eetpatroon. Combineer je een relatief gezond eetpatroon met lichaamsbeweging en afslankpillen, dan kan je mooie resultaten behalen.