Weerstand | Immuunsysteem

Het immuunsysteem is de verdediging van ons lichaam. Het wordt ook wel het afweersysteem of weerstand genoemd. Het is een onmisbaar ondeel van het lichaam. Ons immuunsysteem ruimt dagelijks ziekteverwekkers op en beschermt ons tegen infecties.

Een goede weerstand is van belang bij het afhouden van bacteriën en virussen. Een gezonde leefstijl en voeding is belangrijk om je weerstand te verbeteren of goed te houden. Er zijn ook een aantal supplementen die de afweer van het lichaam ondersteunen en zodoende zorgen voor een goede weerstand.

Immuunsysteem versterken

Krachtige formules

Meer supplementen voor de weerstand

Immuunsysteem

Je immuunsysteem is verantwoordelijk voor een goede weerstand. Het beschermt je lichaam tegen indringers zoals bacteriën en virussen. Je kunt je immuunsysteem versterken door het gebruik van supplementen, gezonde voeding, voldoende slaap en het vermijden van stress. Een aantal vitaminepillen heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Een combinatie van deze vitamines en mineralen vind je in multivitamine supplementen.

Vitamine D

Vitamine D is misschien wel de bekendste weerstandsvitamine. Vitamine D ondersteunt de afweer van het immuunsysteem en levert daardoor een positieve bijdrage aan de weerstand. Vitamine D is verkrijgbaar in capsules en in handige Vitamine D3 druppels. Artsen pleiten al lange tijd voor extra vitamine D. Langzamerhand neemt ook de Gezondheidsraad dit over met verschillende vitamine D adviezen.

Vitamine C

Ook vitamine C heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem. Vitamine C komt veelal voor in de vormen ascorbinezuur en calciumascorbaat. Daarnaast is er ook nog Ester C. Ester C wordt ook wel de derde generatie vitamine C genoemd.

Ester C wordt beter opgenomen in het bloed en blijft ook langer in het lichaam aanwezig. Bij hogere innames wordt het beter verdragen door de organen en zorgt ook voor een lagere oxalaatuitscheiding via de urine.

Naast Ester C heb je ook nog liposomale vitamine C. Liposomaal vitamine C wordt ook gezien als een van de betere vitamine C supplementen. Liposomale supplementen zijn ingekapseld en worden hierdoor beschermd tegen de afbraak in het spijsverteringsproces.

Lactoferrine

Lactoferrine staat momenteel sterk in de wetenschappelijke belangstelling. Lactoferrine is een ijzerbindend eiwit die we voornamelijk tegenkomen in de eerste moedermelk. Als pasgeborene krijg je een flinke hoeveelheid binnen via borstvoeding. Ook is lactoferrine toegevoegd aan melkpoeder voor deze doelgroep. Een goed begin van het nieuwe leven.

De hoeveelheid die we als baby binnenkrijgen, krijgen we niet weer. Het zit maar mondjesmaat in (koe)melk en ook ons eigen lichaam maakt dit eiwit maar beperkt aan. Lactoferrine supplementen bevatten wel goede hoeveelheden. Het is verkrijgbaar in de volgende doseringen:

Overige vitamines en mineralen voor de weerstand

Naast vitamine C en D zijn er nog enkele vitamines en mineralen die een positieve bijdrage leveren aan de weerstand. Dit zijn vitamine A, vitamine B6, vitamine B11, vitamine B12, zink, ijzer, koper en seleen. Al deze vitamines en mineralen vind je terug in de beste multivitamines. Een aantal van deze multivitamines richt zich speciaal op de weerstand zoals NTM Immunocare en Weerstand formule van Vitortho.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten