L-Tryptofaan

L-Tryptofaan is een essentieel aminozuur. Ons lichaam is niet in staat om dit aminozuur zelf aan te maken. We zijn volledig afhankelijk van onze voeding. Echter is L-Tryptofaan niet rijkelijk vertegenwoordigd in ons dagelijks voedsel.

L-Tryptofaan wordt door ons lichaam omgezet in melatonine, serotonine en vitamine B3. Magnesium en vitamine B6 spelen een belangrijke rol in de omzetting van tryptofaan. Dat is ook de reden waarom magnesium en vitamine B6 vaak worden toegevoegd aan een L-Tryptofaan supplement.

Waar zit L-Tryptofaan in?

L-Tryptofaan zit onder andere in eieren, banaan, rijst, kalkoen, tonijn, kaas, zalm, varkensvlees, quinoa, melk en soja. Tryptofaan komt in voeding te weinig voor om ook als bron te gebruiken voor de productie van tryptofaan supplementen. Een supplement wordt daarom vervaardigd door middel van een fermentatieproces. Micro-organismen kunnen, in tegenstelling tot ons lichaam, namelijk wel tryptofaan aanmaken.

Omzetting van L-Tryptofaan

L-Tryptofaan is een bouwstof voor de neurotransmitter serotonine en het hormoon melatonine. L-Tryptofaan halen we uit onze voeding en wordt door het bloed opgenomen. Het bloed transporteert het naar de hersenen waarna het verspreid wordt naar de neuronen. De neuronen zorgen voor de omzetting naar melatonine. Melatonine is een natuurlijk hormoon die we ook tegenkomen in nachtrust supplementen.

Tryptofaan is gevoelig voor concurrentie met andere aminozuren. Een supplement moet daarom bij voorkeur op een nuchtere maag en los van andere aminozuren worden ingenomen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten