Supplementen ter ondersteuning van de bloedstolling


Vitamine K

Vitamine K is een vitamine die nodig is bij de bloedstolling. De ‘K’ staat voor koagulation, het Deense woord voor bloedstolling. In Denemarken is namelijk voor het eerst aangetoond dat deze vitamine belangrijk is voor de bloedstolling.

Er zijn verschillende ‘soorten’ vitamine K’s. De twee belangrijkste zijn vitamine K1 en vitamine K2. Vitamine K1 is van plantaardige herkomst en vitamine K2 komt in beperkte mate voor in vlees, zuivel en eieren. Vitamine K2, ook wel menaquinon (MK) genoemd, komt voor in diverse vormen. De bekendste zijn: MK-4, MK7, MK8 en MK9. Menaquinon (MK7) wordt als de beste vorm gezien.

Naast de bloedstolling is vitamine K ook van belang voor de samenstelling van de botten. Het speelt een rol bij de botaanmaak en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

Vitamine K bij een baby

Direct na de geboorte krijgt je baby een dosis vitamine K (1000 mcg) toegediend. Met deze starthoeveelheid kan je baby een week vooruit. Na deze week moet je de baby dagelijks vitamine K toedienen. Dit doe je tot dat hij ongeveer 4 maanden oud is.

Vitamine K is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf aan kan maken. Alleen hebben baby’s de eerste maanden nog niet de juist darmbacteriën voor dit proces.

Via de borstvoeding geeft de moeder veel stoffen door aan de baby. Vitamine K kan helaas niet worden doorgegeven. Geef je flesvoeding (volledige zuigelingenvoeding)  dan is een aanvullend supplement niet nodig. Aan flesvoeding is al vitamine K toegevoegd. Drinkt je baby minder dan 500 ml kunstmatige voeding? Dan is een aanvullend supplement wel aan te raden.

Ben je op zoek naar een vitamine K supplement voor je baby? Dan adviseren wij Vitakruid K en D Baby. Dit is een combinatiepakket van vitamine K en D. Een erg handig pakket want de verloskundige adviseert je ook om je baby dagelijks 10 mcg extra vitamine D te geven. Deze druppels kun je gemakkelijk toevoegen aan de voeding.

Calcium

Calcium is nodig voor de activatie van de bloedstollingsfactoren. Het is in het bloedstollingsproces een bindingsmolecuul. Zo ondersteunt calcium de bloedstolling en draagt het bij aan een goed verloop ervan.

Calcium is een mineraal met een brede toepassing. Zo is calcium onder andere goed voor de spieren, botten, het gebit, zenuwen en helpt het bij het activeren van je natuurlijke energie.

Veelgestelde vragen over bloedstollingssupplementen

Vitamine K en calcium zijn belangrijk in het bloedstollingsproces. Ze dragen bij aan een goed verloop van de bloedstolling.

Best verkochte supplementen voor de bloedstolling

Overige supplementen voor de bloedstolling


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten