Cavitatie behandeling

Cavitatie wordt ook wel een liposuctie zonder operatie genoemd. Het doel van de cavitatie behandeling is niet zo zeer het verliezen van kilo’s, maar juist het verliezen van centimeters.  Deze behandelmethode kan plaatselijk worden ingezet op de gewenste lichaamszones.

Een cavitatie behandeling wordt vaak ingezet op de bekende probleemzones zoals de heupen, billen, benen, taille, armen en buik. Voor een optimaal resultaat volgt na de cavitatie een lymfedrainage. Hierdoor worden de lege vetcellen beter opgeruimd.

Hoe werkt de cavitatie behandeling?

Tijdens de behandeling wordt door middel van geluidsgolven (40 kHz), golvende bewegingen van compressie en decompressie opgewekt. Door deze cavitatie worden de wanden van de vetcellen verzwakt en afgebroken. De inhoud van de vetcel komt vrij en wordt door je lichaam opgeruimd. Hierdoor wordt de vetcel kleiner en dat zie je terug in het aantal centimeters. Zo verlies je daadwerkelijk centimeters op de gewenste plek.

Samen met de therapeut bepaal je welke zones je behandeld wilt hebben. Op deze zones worden transducers, met speciale gel ter geleiding van de geluidsgolven, aangebracht. Tijdens de behandeling voel je dat de huid aangenaam warm wordt en je kunt een lichte tinteling ervaren. De behandeling is pijnloos.

De cavitatie behandeling duurt 45 minuten. Na deze behandeling volgt een lymfedrainage van 45 minuten. Dat maakt de totale duur van de cavitatie 90 minuten. De lymfedrainage zorgt ervoor dat de vetcellen beter door je lichaam worden opgeruimd. Beide behandelingen zijn pijnloos en vinden plaatsen in dezelfde kamer. Je kunt gewoon rustig blijven liggen.  Voor het beste resultaat adviseren wij om de behandeling 2 keer per week te doen.

Cavitatie behandeling

Blijvend resultaat

Wanneer de vetcel is afgebroken en opgeruimd  door het lichaam, heeft het geen capaciteit meer om vet vast te houden. Het resultaat is definitief want ons lichaam kan geen nieuwe vetcellen aanmaken. Wel kunnen andere vetcellen, die tijdens de cavitatie behandeling niet zijn bereikt, opnieuw gevuld worden.

Na de behandeling

Het vrijgekomen vet uit de vetcellen wordt door je lever omgezet in glycogeen. Dit is een energiebron voor het lichaam. Deze energie moet wel verbruikt worden zodat het niet elders in het lichaam wordt opgeslagen. Het is belangrijk om te sporten en te bewegen binnen 48 uur na een behandeling. Daarbij geldt; hoe intensiever de activiteit, hoe meer energie er verbrand wordt.

Ook is het belangrijk om na de behandeling voldoende water ter drinken voor de afvoer van de vrijgekomen afvalstoffen. De lymfedrainage ondersteunt dit proces. Daarbij is het ook belangrijk je dieet aan te passen. Zo raden wij het gebruik van enkelvoudige koolhydraten (suikers, frisdrank, alcohol, brood, pasta, aardappelen) gedurende drie dagen na de behandeling af.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het verschilt per persoon hoeveel behandelingen je nodig hebt. Dit is namelijk afhankelijk van het type vet dat gecaviteerd moet worden. Bij zacht en zeer plaatselijk vet volstaat 8 tot 10 behandelingen. Bij wat harder vet moet je denken aan 10 tot 15 behandelingen.

  • Zacht en zeer plaatselijk vet: 8 tot 10 behandelingen
  • Hard vet: 10 tot 15 behandelingen

De therapeut kan bij de eerste behandeling goed inschatten hoeveel behandelingen je nodig hebt.

In combinatie met de BioHCG Original kuur

Het plaatselijk verliezen van centimeters combineren met gewicht verliezen? Dat is uiteraard ook mogelijk. De Biohcg Original kuur gezamenlijk met de cavitatie is hier een perfecte combinatie voor.

De Biohcg Original kuur is een afslankprogramma waarbij gezonde voeding centraal staat. Het dieet bestaat uit koolhydraat- en vetarme voeding. De Biohcg Original kuur bestaat uit 24 afslankdagen met vervolgens een stabilisatiefase. Tijdens het dieet krijg je ondersteuning van de Biohcg ampul die het hongergevoel onderdrukt en de vetverbranding activeert. Wil je meer informatie over de Biohcg Original kuur? Bekijk dan de pagina ‘Wat is Biohcg Original’.

Wanneer je centimeters en kilo’s wilt kwijtraken en je kiest voor deze optie dan starten we met een intakegesprek. Tijdens de intake wordt de Biohcg Original kuur uitgelegd en wordt je voor het eerst gewogen en meten we de centimeters op de te behandelen plek(ken). Na de intake starten we gelijk met de cavitatie. Na de cavitatie volgt de lymfedrainage voor het beter afvoeren van de afvalstoffen. De totale tijdsduur is ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Het vervolg

Na de intake en cavitatie-lymfedrainage behandeling krijg je het Biohcg Original pakket mee naar huis. Het pakket bevat 24 ampullen, voor elke dag één. En het begeleidend boekwerk ‘Beter in Balans’. Je vindt in dit boekwerk een duidelijk uitleg, 24 verschillende recepten, de stabilisatiefase en handige overzichten met ‘verboden’ en geadviseerde voeding.

Je komt vervolgens nog 4 keer bij ons langs. Dit zijn consulten waarin we je opnieuw wegen zodat we kunnen aansturen op het beste resultaat. Halverwege de kuur onderga je opnieuw de cavitatie-lymfedrainage behandeling. De derde en laatste cavitatie/lymfedrainage behandeling vindt op het einde van de kuur plaats. Indien gewenst kan er nog een extra behandeling worden geboekt aan het einde van de stabilisatiefase.

De cavitatie behandeling valt onder een cosmetische behandeling. Deze behandelingen worden niet vergoed door een zorgverzekeraar. De consulten bij de Biohcg Original kuur kunnen wel vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

6 weken plan

Het 6 weken plan is al enkele jaren een zeer succesvolle methode in onze kliniek. Een aantal jaar geleden zijn we samen met het SBS6 programma ‘I want my figure back’ op zoek gegaan naar een cliënt die dit concept zou willen volgen. Dit is Martine geworden. Martine is in deze weken gevolgd en heeft een prachtig resultaat behaald. Wil je de aflevering terug zien? Bekijk het hier.

Het 6 weken plan is ons meest uitgebreide plan en bestaat uit de 10 cavitatie-lymfedrainage behandelingen in combinatie met de Biohcg Original kuur. Gedurende de 6 weken kom je 2 keer per week bij ons langs. De totale waarde van de behandelingen is €1140, maar bieden we aan voor €895.

We starten, net zoals bij de Biohcg Original kuur in combinatie met de cavitatie-lymfedrainage (zoals hierboven beschreven), met een intakegesprek. Vervolgens kom je 2 keer per week bij ons langs en onderga je de anderhalf uur durende cavitatie-lymfedrainage.

Tijdens het traject word je begeleid door een ervaren therapeut. Samen met de therapeut werk je naar je ultieme afslankdoel, zowel in centimeters als in gewicht.

Kosten van de cavitatie behandeling

De cavitatie behandelingen kunnen op verschillende manier worden ingezet. Voor deze behandeling bieden we dan ook verschillende opties aan:

  • Enkele behandeling (cavitatie + lymfedrainage): €89,00
  • 5 cavitatie  – lymfedrainage handelingen: €350,00
  • 3 cavitatie behandelingen in combinatie met de Biohcg Original kuur onder begeleiding: €399,00
  • 6 weken plan: €895

Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch (0541-295539), per mail (info@orthokliniek.com), via de chat of door het invullen van het contactformulier.

Cosmetische behandelingen, waaronder de cavitatie, worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Therapeuten


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten