Magnesium poeder

Een magnesium poeder is het meest zuivere magnesiumsupplement. Het heeft namelijk geen hulpstoffen nodig. Voor het capsuleren en tabletteren zijn deze wel nodig. Wanneer je kiest voor een magnesiumpoeder, dan kies je voor puur magnesium.

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen voor ons lichaam. Het is namelijk betrokken bij veel processen. Het is onder andere goed voor de spieren, activeert je natuurlijke energie en is goed voor de concentratie, gemoedstoestand, leervermogen en geheugen (psychologische functies).

Magnesium poeder


Assortiment met magnesiumpoeders

Waarom een magnesium poeder?

Een magnesium poeder heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere magnesium supplementen. Het grootste voordeel hebben we al benoemd: Magnesiumpoeders zijn puur en hebben geen hulpstoffen nodig.

Wanneer je moeite hebt met het slikken van tabletten of capsules dan is een poeder natuurlijk een fijne keuze. Een magnesiumpoeder kun je aanmaken met water, vruchtensap of een andere sportdrank. Even goed doorroeren en je drinkt het gemakkelijk op. Je kunt een magnesiumpoeder het beste aanmaken met lauwwarm water om het vervolgens in één keer op te drinken.

Een ander voordeel is dat je gemakkelijk je gewenste dosering kunt samenstellen. Elke product bevat een handige maatschep waarmee je de hoeveelheid die nodig hebt kunt toevoegen aan een drank. Op deze manier kun je de vraag van je lichaam specificeren.

Magnesiumverbindingen

Magnesium is altijd verbonden aan een andere stof. De verschillende magnesiumverbindingen kunnen we opsplitsen in organische en anorganische vormen. Organische vormen zijn goed opneembaar en anorganischevormen kun je beter vermijden. Goed opneembare organische verbindingen zijn:

Elke magnesiumverbinding heeft specifieke gezondheidseigenschappen. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 verschillende processen in ons lichaam (wil je hier meer over lezen? Bekijk dan de pagina 'Waar is magnesium goed voor?'. Maar elke verbinding blinkt uit op een bepaalde gezondheidsclaim.

 • Magnesium citraat: Beste keuze voor de spieren
 • Magnesium Malaat: Beste keuze bij vermoeidheid
 • Magnesium Bisglycinaat en tauraat: Beste keuze voor de hersenfunctie (geheugen, concentratie, leerprestaties, gemoedstoestand)

Ben je op zoek naar een algemeen magnesium supplement? Dan is een magnesiumcomplex aan te bevelen. Een magnesium complex bevat verschillende vormen van magnesium en is daarmee geschikt voor algemeen gebruik.

Ons aanbod magnesiumpoeder

In ons assortiment vind je verschillende magnesiumpoeders van verschillende merken. We lichten ze hieronder kort toe.

Kala Health Magnesium Citraat Poeder

Kala Health Magnesium Citraat poeder heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dit product is verkrijgbaar in een verpakking met 500 en met 1000 gram. Magnesium citraat poeder wordt vaak ingezet bij vermoeidheidsklachten en is goed voor de spieren.

Biotics Acti-Mag Plus

Een ander goede magnesiumpoeder is Acti-mag Plus van Biotics. Je kan de poeder aanmaken met water of een andere drank en voor het slapen innemen. Naast magnesium bevat dit product ook taurine en verschillende B-vitamines. Acti-Mag Plus heeft een natuurlijke bessensmaak en is een goed magnesiumpoeder voor de nacht.

Magnesan Forte Plus Poeder

Magnesan Forte Plus is één van de populairste producten van Bonusan. Het bedrijf heeft het dan ook al meer dan 20 jaar in het assortiment. Waar het eerder alleen als tablet verkrijgbaar was, is het er nu ook in een poedervorm. Magnesan Forte Plus Poeder bevat naast magnesium (bisglycinaat) ook de belangrijke synergisten taurine en L-Glycine. De poedervorm heeft een lichte citroensmaak en kun je toevoegen aan veel verschillende dranken zoals smoothies en vruchtensappen. 

Magnesan Forte Plus poeder is verkrijgbaar in een verpakking van 120 gram en 240 gram.

Magnesium citraat poeder van NOW

Magnesium citraat poeder van NOW is geheel vrij van toevoegingen en daardoor goed opneembaar. Het is gemakkelijk te doseren en je kan het poeder vermengen met water of vruchtensap. Eén halve theelepel (dagdosering à 1,5 gram) is goed voor 217 mg magnesium citraat. Dit is 58% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Magnesium Bisglycinaat poeder van NOW

Magnesium Bisglycinaat poeder van NOW is ook vrij van toevoegingen en vulmiddelen. Bisglycinaat is één van de betere opneembare magnesiumsoorten. Je kan het poeder vermengen met water of vruchtensap. Een afgestreken theelepel (dagdosering à 2,5 gram) is goed voor 250 mg magnesium bisglycinaat. Dit is 67% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Heb ik een tekort?

Een magnesiumpoeder kan je helpen bij een eventueel tekort. Volgens de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) heeft zeker 20 procent van de volwassen in West-Europa een tekort. Volgens onderzoekers uit de VS is dit zelfs 60%. Dit komt voornamelijk door het voedsel dat wij consumeren. Ook is stress een echte magnesiumvreter. Waarom?:

 • Stress: adrenaline en cortisol (stresshormoon) worden gelinkt aan verlaagde magnesiumwaardes. Stress wordt daarom ook gezien als een echte magnesiumvreter.
 • Zoetigheid: Geraffineerde suikers zorgen ervoor dat magnesium wordt uitgescheiden door de nieren.
 • Cafeïne: Drink je veel koffie of thee? Dat kan een reden zijn van een magnesiumtekort. Cafeïne zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verwerken.
 • Alcoholgebruik: Alcoholische dranken verlagen het magnesiumgehalte in het lichaam. Dat komt omdat alcohol ook zorgt dat magnesium door de nieren wordt uitgescheiden.
 • Koolzuurhoudende dranken: Deze dranken bevatten fosfaten die zich binden met magnesium. Hierdoor spoel je het magnesium uit je lichaam.

Een magnesiumtekort kun je laten checken bij je huisarts. Middels een bloedtest kan worden gekeken of er een tekort aanwezig is.

Waar is een magnesiumpoeder goed voor?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Het is betrokken bij meer dan 300 verschillende enzymatische processen.  Magnesium draagt onder andere bij aan:

 • Vermoeidheid: Helpt bij vermoeidheid
 • Spieren: Goed voor de spieren
 • Botten: Speelt een belangrijke rol bij de instandhouding van sterke botten
 • Energie: Activeert de natuurlijke energie in je lichaam
 • Zenuwen: Draagt bij aan een normale werking van het zenuwstelsel
 • Psychologische functie: Goed voor je gemoedstoestand, concentratievermogen en geheugen
 • Celdeling: Heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
 • Eiwitsynthese: Speelt een rol bij het opbouwen van het lichaamseiwit
 • Elektrolyten: Ondersteunt de normale balans van water en mineralen in het lichaam
 • Tanden: Draagt bij aan een sterk gebit

Veelgestelde vragen omtrent magnesiumpoeders

Een magnesiumpoeder heeft geen hulpstoffen nodig en bevat daarom altijd pure magnesium. Een magnesiumpoeder is daarom beter dan tabletten of capsules.

Een magnesiumpoeder kun je aanmaken met water, vruchtensap of een andere drank. Het beste is om het aan te maken met lauwwarm water. In een verpakking zit altijd een handige maatschep waarmee je gemakkelijk de gewenste hoeveelheid kunt doseren. Houd je wel altijd aan de adviesdosering.

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen. Het is onder andere goed voor de spieren, activeert je natuurlijke energie en is goed voor het geheugen, concentratie, leerprestaties en gemoedstoestand.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten