Alle Magnesium Supplementen

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium heeft een positieve invloed op veel toepassingsgebieden. Ze mogen de volgende gezondheidsclaims dragen:

 • Behoud van sterke botten
 • Ondersteunt het energieniveau
 • Geeft extra energie bij vermoeidheid
 • Is goed voor de spieren
 • Activeert je natuurlijke energie
 • Draagt bij aan een gezond gebit
 • Is goed voor de concentratie, geheugen, leerprestaties en gemoedstoestand
 • Is van belang voor het zenuwstelsel
 • Draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsel
 • Helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit
 • Draagt bij tot een goede electrolytenbalans

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Wil je meer informatie, bekijk dan de pagina waarin we uitleggen waar magnesium allemaal goed voor is. Het zal je verbazen welke en hoeveel gezondheidsvoordelen magnesium met zich meebrengt.

Verschillende verbindingen van magnesium

Magnesium is verkrijgbaar in verschillende vormen. Dat komt omdat magnesium altijd gebonden is aan een andere stof. In alle verbindingen is magnesium hetzelfde. Het kan zich alleen onderscheiden door de stof waar het aan gebonden is. Elke magnesiumverbindingen heeft daardoor specifieke eigenschappen.

Ben je op zoek naar een magnesiumsupplement dan is het raadzaam om te kijken welke vorm/verbinding het beste bij je past. Zo is magnesium citraat de beste keuze voor de spieren en magnesium malaat is een betere keuze om je vermoeidheid te verminderen. Wil je een magnesium supplement voor een brede toepassing? Dan is een magnesium complex de beste keuze. Een magnesiumcomplex bevat verschillende vormen van magnesium en combineert zo de verschillende gezondheidsvoordelen.

Toedieningsvormen van magnesium

Naast de verschillende verbindingen is magnesium ook nog verkrijgbaar in verschillende toedieningsvormen. De toedieningsvorm gaat voornamelijk over het gebruikersgemak. Magnesium tabletten worden het vaakst gebuikt. Heb je moeite met het slikken van tabletten dan kan een magnesiumpoeder een oplossing zijn. Een magnesiumpoeder kun je vermengen met water en zodoende opdrinken.

Een ander voordeel van een magnesiumpoeder is dat het vaak puur is. Voor het tabletteren en capsuleren zijn hulpstoffen nodig. Een magnesiumpoeder heeft dit niet nodig en daarom bestaat het vaak uit 100% pure magnesium.

De volgende magnesiumvormen zijn bij ons verkrijgbaar:

Meer informatie

Wil je meer informatie over magnesium? Of wil je weten welk supplement het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact met ons op. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.00u en 16.30u. Vul hiervoor het contactformulier in, chat met één van onze medewerkers of bel met 0541-295539.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten