Magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een magnesiumvorm dat vooral uit hele kleine deeltjes bestaat. Hierdoor passeert het gemakkelijker de hersenbarrière. Dat maakt magnesium bisglycinaat de beste keuze voor de hersenfunctie. 

Magnesium bisglycinaat is daarom de beste keuze voor de leerprestaties, geestelijke energie, geheugen, concentratievermogen en een goede geestelijke balans.

Magnesium is ook goed voor de spieren, botten, en gebit. Daarnaast activeert magnesium je natuurlijke energie en is het goed voor het zenuwstelsel.

Magnesium bisglycinaat als aminozuur

Magnesium bisglycinaat is een magnesiumvorm die organisch gebonden is. Hoewel magnesium een mineraal is, ziet ons lichaam magnesium bisglycinaat als een aminozuur. Het voordeel hiervan is dat bisglycinaat hierdoor de mineralencompetitie omzeilt.

Magnesium en andere mineralen worden opgenomen via transporters. Er zijn meerdere mineralen die gebruik maken van dezelfde transporters. Dit kan de opname van magnesium belemmeren. Omdat je lichaam bisglycinaat als aminozuur ziet worden het opgenomen via dipeptidekanalen. Hierdoor heeft magnesium bisglyinaat vrij spel als het gaat om de opname.

Verschillende magnesiumvormen

Magnesium is in alle verbindingen hetzelfde. Magnesium kan zich alleen onderscheiden door de stof waar het aan gebonden is. In grote lijnen kunnen we de verbindingen opsplitsen in organische en anorganische vormen. Uit onderzoek is gebleken dat organische vormen beter worden opgenomen.

Magnesium bisglycinaat is een organische vorm. Dit geldt ook voor magnesium citraat en magnesium malaat. Deze twee type verbindingen worden dan ook als de betere magnesiumsoorten gezien. Het is ook mogelijk om meerdere magnesium vormen te combineren. Een magnesiumsupplement met verschillende magnesiumvormen noemen we ook wel een magnesium complex.

Een voorbeeld van een anorgische vorm is oxide. Magnesium oxide moet eerst worden opgelost voordat het door je lichaam wordt opgenomen. Het nadeel hiervan is dat een deel achter blijft in de darmen. Dit trekt water aan en dat kan laxerend werken.

Wat is het verschil tussen magnesium bisglycinaat en citraat?

Zowel magnesium bisglycinaat als citraat lijken in grote lijnen op elkaar. Bisglycinaat onderscheidt zich omdat het door je lichaam wordt gezien als een aminozuur. Dit heeft een positieve invloed op de opname.

Magnesium citraat is ook een organische vorm en daarmee goed opneembaar. Ben je op zoek naar een magnesium voor de spieren? Dan wordt een magnesium citraat vaak geadviseerd. Bisglycinaat wordt geadviseerd voor de psychologische functie zoals het concentratievermogen, het geheugen, de leerprestatie en de gemoedstoestand. Magnesium bisglycinaat is beter in staat om de hersenen te bereiken.

Verschillende supplementen

Naast de verschillende vormen zijn er ook verschillende type magnesium supplementen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor magnesium tabletten, magnesiumpoeders of een vloeibare magnesium.

De meeste mensen gebruiken magnesium tabletten. Je kunt deze tabletten elke morgen gemakkelijk innemen met een beetje water.

Wanneer je moeite hebt met het slikken van tabletten of capsules dan kun je ook kiezen voor een magnesiumpoeder. Magnesiumpoeders bevatten vaak pure magnesium omdat ze geen hulpstoffen nodig hebben. Daarnaast moeten tabletten en capsules nog in de maag uit elkaar vallen. Dit gebeurt niet bij iedereen even efficiënt. Magnesiumpoeders kun je gemakkelijk doseren en vermengen met water of andere dranken. Je kunt ook kiezen voor een vloeibare magnesium.

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Het is betrokken bij ongeveer 300 verschillende processen. Magnesium is onder andere goed voor:

 • Spieren: Magnesium draagt bij tot de normale werking van sterke en soepele spieren.
 • Psychologische functie: Het is goed voor je concentratievermogen, leerprestaties, gemoedstoestand en geheugen.
 • Energie: Magnesium helpt bij vermoeidheid. Het ondersteunt je energieniveau.
 • Botten: Voor de instandhouding en behoud van sterke botten heb je magnesium nodig.

Dit zijn de belangrijkste toepassingsgebieden van magnesium. Maar zoals al gezegd speelt het een rol in veel meer processen. Wil je weten waar magnesium allemaal goed voor is? Bekijk dan de pagina ‘Waar is magnesium goed voor?’.

 • Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
 • Magnesium ondersteunt het energieniveau.
 • Magnesiumspeelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
 • Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
 • Magnesium is van belang voor sterke tanden.
 • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel.
 • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten