Vloeibaar MSM

Methylsulfonylmethaan (MSM) is een natuurlijke vorm van organische zwavel. Planten, dieren en mensen kunnen niet zonder dit mineraal. Het is een essentieel bestanddeel en zit in elke lichaamscel. Een vloeibaar MSM supplement is een uitstekend opneembare vorm van MSM.

MSM is organisch gebonden zwavel met een hoge biologische beschikbaarheid. Deze vorm, zoals die voorkomt in de natuur, kan de mens goed opnemen. Een zuivere bron van MSM is MSM Oral Solution van Energetica Natura.

MSM Oral Solution bevat MSM en gedeïoniseerd water. Puur en zonder hulpstoffen. Even in de mond houden voor het slikken zorgt voor directe opname via de mondslijmvliezen. Het komt snel in de bloedbaan terecht. Daardoor wordt een vloeibaar supplement bijna altijd beter opgenomen in het lichaam dan capsules of pillen. Het hoeft bijna niet eerst verteerd te worden voordat het beschikbaar is.

Voordelen van vloeibaar

Een vloeibaar MSM supplement is goed te doseren en gemakkelijk door te slikken. Als je het vervelend of eng vindt om een tablet of capsule door te slikken, is deze vorm een uitkomst. Vooral grote pillen zijn nog wel eens lastig met water in te nemen. Sommige mensen krijgen een tablet gewoon niet weg, worden er misselijk van of vinden de smaak vies.

Een vloeibaar supplement of een MSM poeder is dan de oplossing. Makkelijk te doseren en makkelijk in te nemen.

Wat is zwavel?

Zwavel komt van nature voor in onze voeding. De hoeveelheid zwavel die we daarin aantreffen is de laatste jaren enorm gedaald door onder andere voedselbewerking en bodemverarming. Een tekort aan zwavel kan dus zeker voorkomen. En naarmate je ouder wordt, wordt de hoeveelheid zwavel in je lichaam ook nog eens minder. Dat kan zorgen voor gezondheidsproblemen.

Zwavel is een spoorelement en een belangrijke bouwsteen voor het lichaam. Je hebt er dagelijks veel van nodig. Je lichaam kan zwavel niet zelf aanmaken maar moet het halen uit voeding. Zwavel zit onder andere in mosselen, kip, pinda’s, vis, biefstuk,  eieren, broccoli, kool, ui en spinazie. En ook in regenwater en moedermelk. Tijdens het bereiden van voedsel gaat helaas veel zwavel verloren.

Dosering

De aanbevolen dosering van MSM Oral Solution is 1 tot 2 keer per dag 1 theelepel. Een dagdosering van 5 ml (1 theelepel) bevat 750 mg MSM. De dosering moet niet worden overschreden.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van MSM kunnen darmkrampen, lichte diarree, misselijkheid of hoofdpijn optreden. De dosering kan dan tijdelijk worden verlaagd om later, als de klachten zijn verdwenen,  weer op te bouwen. Voor zwavel bestaat nog een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh).

Andere vormen

MSM is naast de vloeibare vorm ook verkrijgbaar in tabletten, capsules, poeder en gel. Het wordt daarnaast gebruikt in formules met glucosamine en chondroïtine (voor ondersteuning van de gewrichten) en in huidproducten. Ook aan mineralen complexen wordt MSM toegevoegd.

NB Vanwege de wetgeving rondom supplementen kan helaas geen (volledige) informatie worden verstrekt over MSM.  

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten