Selenium

Selenium, ook wel seleen genoemd, is een mineraal dat je lichaam niet zelf kan aanmaken. Het is een antioxidant en helpt je afweersysteem tegen invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en UV-straling. Daarnaast heeft het een postitieve invloed op het haar, nagels, schildklier en immuunsysteem.


Waar is selenium goed voor?

Selenium staat vooral bekend om zijn anti oxidatieve werking. Wat zijn anti-oxidanten? Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen ontstaan door natuurlijke processen en kunnen je cellen en je weefsel beschadigen. Antioxidanten vangen deze vrije radicalen en beschermen daardoor je lichaam. Naast deze werking is selenium ook goed voor:

  • Haar: selenium houdt je haren sterk en is goed voor de conditie en behoud van glanzend haar.
  • Nagels: selenium is goed voor de nagels en het behoud ervan.
  • Schildklier: selenium is essentieel voor de productie van schildklierhormonen. Het is niet alleen goed voor de schildklier het ondersteunt ook de werking ervan.
  • Spermatogenese: selenium draagt bij aan de beweeglijkheid en productie van zaadcellen. Mede daarom is het goed voor de kwaliteit van het sperma.
  • Immuunsysteem: selenium ondersteunt de afweer van het lichaam en zorgt mede voor een goede weerstand.

Waar zit selenium in?

Selenium is een spoorelement en dat houdt in dat je lichaam maar kleine hoeveelheden nodig heeft. Je vindt het dan ook in kleine hoeveelheden terug in veel verschillende voedingsmiddelen. Het zit vooral in vis en bepaalde soorten noten (met name paranoten). Je vindt seleen ook terug in vlees, graan- en zuivelproducten. De hoeveelheid selenium hangt af van het seleniumgehalte in de bodem.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten