Chroom supplementen

Chroom, ook wel chromium genoemd, is een spoormineraal waar nog niet veel over bekend is. Wat we wel weten is dat we het nodig hebben voor behoud van een normaal bloedsuikerspiegel. Ook draagt chroom bij aan een normale stofwisseling van vetten, eiwitten en koolhydraten.

Glucose, ook bekend als bloedsuiker, is onze aandrijving van het lichaam. Door koolhydraten uit voeding af te breken ontstaat deze brandstof. Ons lichaam vervoert deze energie vervolgens naar de plaatsen waar het nodig is. Ons lichaam is de hele dag bezig om een stabiel bloedsuikerspiegel te behouden. Wanneer je glucosespiegel verstoord is heeft dit een negatieve invloed op ons lichaam.


Chroom picolinaat

Chroom is beschikbaar in verschillende vormen. Zo is er chroom picolinaat, chroom citraat en chroomchloride. De beste chroom vorm is chroom picolinaat. Chroom picolinaat is de biologische en organisch gebonden vorm.

Ter vergelijking: ons lichaam kan hooghuit 0,4 procent chroom chloride opnemen. Bij chroom picolinaat ligt dit percentage op 5,2. Picolinaat wordt 13 keer beter opgenomen dan chloride.

Waar zit chroom in?

Chroom wordt ook wel glucosetolerantiefactor (GTF) genoemd. Het zit in groenten, fruit en volkoren graanproducten. Chroom komt in kleine hoeveelheden ook voor in zuivelproducten en vlees. 

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar chroom. Het is daarom ook nog onduidelijk in welke voedingsmiddelen chroom nog meer voorkomt.

Voedingsadvies bij chroom

De gezondheidsraad heeft nog geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voorgeschreven voor chroom. In de Verenigde Staten is het advies om dagelijkse 25 tot 35 microgram aan chroom binnen te krijgen.

  • Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten.
  • Chroom draagt bij aan eeen normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten