Cupping massage

Een cupping massage is een eeuwenoude behandelmethode die zijn oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling worden er ‘cups’ op de huid geplaatst.  De cups worden onder lichte vacuüm aangebracht en de behandeld therapeut beweegt de cups over verschillende plekken op de huid. Ook kan de therapeut er voor kiezen om de cups even te laten staan.

De cupping massage heeft een dieptewerking en is vergelijkbaar met een bindweefselmassage. Door deze dieptewerking wordt het celvocht, met afvalstoffen en toxines, omhoog gezogen. Hierdoor wordt het vocht beter afgebroken en vervolgens afgevoerd via de poriën in de huid.

De therapeutische effecten van een cupping massage:

Opheffen blokkades

 • Cellulitis
 • Bindweefselmassage
 • Opheffen blokkades

Betere doorbloeding

 • Verbetering spierspanning
 • Stimuleren bloedcirculatie
 • Verbetering van de lymfevaten

Afvoer afvalstoffen

 • Afvoeren van afval- en giftstoffen
 • Spijsverteringsproblemen
 • Gewrichtspijn
 • Migraine
 • Reinigen van zuurrijke stoffen

Een cupping massage kan helpen bij veel verschillende klachten. Denk aan een verslapte huid, cellulitis, vastzittende spieren, pijn in de spieren, gewrichten en/of nekklachten. Wil je weten of een cupping massage jou kan helpen? Vraag het onze therapeuten.

Cupping Massage

Cupping bij cellulitis

Cupping wordt veel ingezet bij cellulite. Cellulite staat ook wel bekend als sinaasappelhuid. De vacuümcups zorgen voor een stimulatie van de doorbloeding en je spieren en bindweefsel worden los gemasseerd.

In ons anti-cellulite programma maken wij veel gebruik van de lymfedrainage en de daarbij behorende anti cellulite behandeling. Cupping kan een mooie aanvulling zijn op dit programma. Indien dit voor jouw een waardevolle aanvulling is, zal de therapeut dit met je bespreken.

Bindweefselmassage

De cups zijn in staat om het bindweefsel los te trekken. Hierdoor neem de doorbloeding weer toe en dat kan helpen bij verschillende klachten. Met name verklevingen in het bindweefsel kunnen zorgen voor diverse klachten. Zowel lokaal, maar ook als uitstralende klacht. Deze klachten blijven in stand door bindweefselproblemen.

Is een cupping massage pijnlijk?

Afhankelijk van je klachten kan een cupping massage gevoelig zijn. Het wordt overigens niet als zeer pijnlijk/ ondraaglijk ervaren. Gevoelig of onaangenaam is een betere beschrijving van het gevoel. Met name bij de eerste cupping kun je dit ervaren.

De cups trekken het bloed naar de haarvaten. Het bloed keert weer terug naar de aderen waar het gereinigd en afgevoerd wordt. Door de vacuüm kunnen er rode of blauwe plekken ontstaan. Dit worden ook wel de ‘cup kisses’ genoemd. De ‘cup kisses’ verdwijnen na enkele dagen weer.

Een cupping massage heeft uiteindelijk een pijn verlichtende werking en na de behandeling ervaar je een ontspannen gevoel.

Cups bewegen of laten staan

In principe zijn er twee verschillende soorten cupping massages. Bij de één beweeg je de cups over het lichaam en bij de ander laat je de cups even staan. Het is afhankelijk van je (ernst van de) klacht en huid welke methode het meest geschikt is. Ook kan het zijn dat de therapeut kiest om beide methodes te combineren. Wanneer we de cups over de huid laten bewegen gebruiken we een speciale massageolie.

Wanneer kun je deze behandeling niet volgen?

Een cupping massage is niet altijd mogelijk. Wij behandelen niet bij:

 • Afwijkende moedervlekken
 • Als je zwanger bent
 • Bij gebruik van bloedverdunners
 • Bij spataderen
 • Bij kanker
 • Bij lever- hart- en nieraandoeningen
 • Bij epilepsie
 • Bij een ongecontroleerde bloeddruk

Hoe ziet de behandeling eruit?

Wij geven de cupping massages alleen in Ootmarsum. Dus niet op onze locatie in Enschede. In Ootmarsum hebben wij een speciale ruimte waarin we deze behandeling kunnen geven. Bij je eerste cupping massage starten we met een intakegesprek. We nemen de behandeling kort met je door en kijken ook of het bij je past. Na de intake neem je plaats op de massagebank. Je kunt hier ontspannen liggen en de therapeut start met de massage. De massage duurt 30 minuten.

Afhankelijk van je klachten kan de therapeut er voor kiezen om de cups te laten bewegen over je huid of juist om de cups even te laten staan. Dit bepaald de therapeut ter plekke om zo het beste resultaat te krijgen.

Na de behandeling kun je gewoon weer naar huis. Het kan goed zijn dat je huid nog even gevoelig is of dat je last hebt van de eerder genoemde cup kisses. Deze verdwijnen vanzelf na enkele dagen.

Kosten van een cupping massage

De cupping massage duurt bij ons ongeveer 30 minuten. De 30 minuten durende behandeling kost € 35,00. Afhankelijk van je hulpvraag/behandelplan kan dit (deels) vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

Voor een optimaal resultaat adviseren wij om 1 á 2 keer per week de behandeling te ondergaan. Gemiddeld genomen zien wij na 5 cupping massages resultaat.

Afspraak maken

Wil je meer informatie of wil je alvast een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, de chat of bel ons op 0541-295539. De cupping massage kan alleen in Ootmarsum.