Plantaardige Omega 3 capsules van algenolie

Algen zijn mini planten die in het water Omega-3 vetzuren aanmaken. De algen staan in het begin van de voedselketen, hebben een relatief lage CO2 footprint en zijn een zuivere bron van de Omega 3 vetzuren DHA en EPA.  Daarmee is algenolie een uitstekende vervanger van visolie of krillolie. Vissen en krill verkrijgen deze vetzuren ook door het eten van algen.

Wat is Omega 3?

Omega 3 zijn meervoudige en onverzadigde vetzuren die we vooral vinden in Visolie. De bekendste vetzuren zijn Alfa-linoleenzuur (ALA), Eicosapentaeenzuur (EPA) en Docosahexaeenzuur (DHA).

Ons lichaam is zelf niet in staat om de Omega 3 vetzuren aan te maken. We krijgen het uitsluitend binnen via onze voeding. De gezondheidsraad adviseert daarom ook om wekelijks een portie vette vis te eten. Haal je deze advieshoeveelheid niet? Dan is een Omega 3 supplement aan te bevelen. Visolie is gezond want de vetzuren brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee:

  • Goed voor het hart (bij 250 mg EPA en DHA)
  • Goed voor de hersenen
  • Ondersteunt de conditie van de ogen (bij 250 mg DHA)
  • Goed voor de normale bloeddruk (bij 3 g EPA en DHA)
  • Goed voor de instandhouding van normale triglyceriden gehalten

De plantaardige Omega 3 capsules zijn geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Ook is het een goed alternatief voor diegene die liever geen visolie gebruikt, maar wel de vetzuren wil aanvullen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten