Saccharomyces Boulardii

Saccharomyces Boulardii staat ook wel bekend als S. boulardii probiotica. Dit terwijl het eigenlijk geen probiotica is. Het is een probiotica-achtige stof, maar geen bacterie. Saccharomyces Boulardii is een gistsoort die goed in de darmen kan overleven.

Omdat het goed in de darmen kan overleven wordt deze probiotische gist gebruikt ter bevordering van de darmgezondheid. Saccharomyces Boulardii is een heilzame gist dat kan concurreren met andere organismen. Zo koloniseert deze gist het darmkanaal en dat kan helpen bij het reguleren van de groei van deze andere organismen.

Saccharomyces Boulardii wordt in veel supplementen met een probiotisch doel gebruikt. Het is een niet-pathogene en zeer veilige giststam. Er worden momenteel nog veel onderzoeken gedaan naar de invloed van deze gist op onze gezondheid.


Wat is Saccharomyces Boulardii?

Deze probiotische gist is maag- en galzuurresistent en overleeft zodoende het maagdarmkanaal. In tegenstelling tot probiotica supplementen, is Saccharomyces Boulardii antibioticaresistent. Andere unieke eigenschappen van Saccharomyces Boulardii zijn dat het goed functioneert in het competitieve darmmilieu, het vestigt zich niet permanent in de darm en het heeft een goede hechting  in het darmepitheel.

De Saccharomyces Boulardii gist verschilt van (bacteriële) probiotica qua grootte, antibioticaresistentie, celwandsamenstelling en metabolische eigenschappen

Geen bacterie

Als we de Saccharomyces Boulardii onder een microscoop plaatsen dan lijkt het op bacteriën.  Zowel het gist als de bacterie zijn ovaal van vorm en kunnen zich voortplanten. Een gist is echter geen bacterie, maar een schimmel.

Waar komt Saccharomyces Boulardii vandaan?

De naam Saccharomyces Boulardii is gegeven door de Franse onderzoeker Henri Boulard. Deze onderzoeker ontdekte in het begin van de 20e eeuw deze nieuwe gistsoort. Tijdens één van zijn reizen door Azië analyseerde hij de vrucht lychee en kwam zo tot de ontdekking.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten