Probiotica kinderen

Verschillende probiotica supplementen voor je kind

Darmbacteriën spelen een belangrijk rol in de gezondheid van kinderen. In de eerste levensjaren is er een goede samenwerking tussen de bacteriën in de darmen en het immuunsysteem. Zoals je hierboven hebt kunnen zien, bestaat ons Probiotica Kind assortiment uit 6 verschillende producten:

  • Vitakruid Symflora Junior: Pre- en probiotica poeder (verpakt in sachets), die je kunt toevoegen aan water. Symflora Junior van Vitakruid is geschikt voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar. Het bevat 6 verschillende bacteriestammen. Twee bifido bacteriestammen en 4 lactobacillus stammen. Ook bevat dit product prebiotica (voedingsbron voor probiotica) en vitamine D3.
  • Bacterie 5 Infantis: Sachets met probioticapoeder wat je kunt vermengen met afgekolfde moedermelk, lauw-warm water of vruchtensap (vanaf 8 maanden). Bacteri 5 infantis bevat 3 Lactobacillus stammen en twee Bifidobacterie stammen. Ook bevat dit product prebiotica (inuline).
  • Vitakruid Symflora Baby: Een probioticapoeder voor baby's en ook te gebruiken door de moeder. Dit product bevat 4 verschillende bifidobacterie stammen. Deze bifidobacterie stammen vestigen zich als eerst in de darmen van de baby.
  • Kids Flora Balance: Een probioticum voor kinderen vanaf 6 maanden. Bevat 5 stammen op basis van bifidobacteriën en 5 stammen op basis van de lactobacillus bacterie. De capsules kun je openbreken om het vervolgens op te lossen in een vloeistof.
  • VitOrtho Probiotica Poeder met FOS: Is geschikt voor kinderen en baby's. Je kan het poeder oplossen in water, afgekolfde borstvoeding of flesvoeding. Een dagdosering à 1 gram bevat 1,5 miljard bacteriën. De bacteriestammen die voor dit product zijn gebruikt: 3 Lactobacillus bacteriestammen en 2 bifidobacterie stammen. Dit probioticasupplement bevat ook prebiotica (FOS).
  • Vitals Microbiol Kind: Probioticadruppels geschikt voor baby's en kinderen tot 4 jaar. Je kan de druppels op de tepel smeren (bij borstvoeding), toevoegen aan flesvoeding of direct een lepeltje met druppels toedienen. De dagdosering van 6 druppels bevatten circa 1 miljard levensvatbare bacteriën (bifidobacteriën).

Wat is probiotica?

Probiotica zijn goede bacteriën die een positieve invloed hebben op je darmflora. Je darmflora bestaat uit 'goede' en 'slechte bacteriën'. Deze samenstelling hoort in evenwicht te zijn maar kan door diverse invloeden uit evenwicht raken. In dat geval kan een probiotica supplement uitkomst bieden. Het wordt dan ook wel eens goede probiotica genoemd. 

De veiligheid van probiotica bij kinderen

De eisen voor probioticum, die speciaal gericht zijn op het kind, zijn erg hoog. De veiligheidseisen spelen een nog grotere rol dan voor probiotica producten voor volwassen. 

Overweeg je probiotica aan je baby of kind te geven? Dan is het altijd verstandig om een huisarts, apotheker of gezondheidsprofessional te raadplegen.

Probiotica supplementen speciaal voor volwassen

Naast ons assortiment 'Probiotica kind' voor kinderen kunnen volwassenen ook baat hebben bij een probiotica kuur. Ben je op zoek naar een goed supplement voor een volwassen persoon? Bekijk dan ons probiotica assortiment.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten