Probiotica poeder

Een probiotica poeder bestaat uit miljarden verschillende bacteriën. Deze bacteriën kunnen we onderverdelen in probiotica stammen. 

Een probioticapoeder kunnen je aanmaken met water. Probiotica supplement speciaal voor kinderen kun je toevoegen aan de fles. Voeg het poeder toe en roer even kort door. 

Drink het bij voorkeur staand op. Zo kunnen de bacteriën sneller je darmen bereiken.

Assortiment Probiotica Poeders

In ons assortiment vind je verschillende probiotica poeders. Uit onderzoek is gebleken dat een probioticum met meerdere stammen effectiever is dan een probiotica met een enkele stam. De probioticums in ons assortiment bevatten allemaal meerdere verschillende stammen.

Kan een probiotica poeder het maagzuur overleven?

Ons maagzuur doodt veel bacteriën. Dus ook de ‘goede’ bacteriën in probiotica poeders. Farmaceuten proberen om het maagzuur te omzeilen. Zo heeft Bonusan voor de Bacteri producten de probiotica stammen geselecteerd op zuur- en galresistentie. Het poeder zit in lucht-, licht- en vochtdichte sachets.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van probiotica capsules. Het omhulsel lost pas op in je darmen en daardoor kunnen veel bacteriën daadwerkelijk het doel bereiken.

Door het maagzuur zijn probiotica yoghurtjes vaak nutteloos. Slechts een klein deel van de bacteriën zullen het maagzuur overleven en je darmen bereiken. Dat geldt ook voor andere probiotische voedingsmiddelen zoals kefir en zuurkool. Deze voedingsmiddelen vallen officieel ook niet onder probiotica producten.

Probiotica zijn levende micro-organismen. De gezondheidseffecten kunnen alleen optreden wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen. De minimale hoeveelheid die nodig is varieert tussen de 1 en de 10 miljard bacteriën per dag.

De hoeveelheden worden vaak aangeduid met ‘10’. Dit is een miljard. Om een inzicht te krijgen in de hoeveelheden bacteriën in probiotica poeders hebben we een handig lijstje samengesteld:

  • 109 » zijn 1 miljard bacteriën
  • 2 x 109 » zijn 2 miljard bacteriën
  • 10 x 109 » zijn 10 miljard bacteriën

Probiotica poeders voor alle leeftijden

Naast probiotica poeders voor volwassen zijn er ook specifieke probiotica supplementen voor kinderen. De veiligheidseisen voor deze producten zijn erg hoog. Nog hoger dan bij probiotica producten voor volwassen.

Ben je van plan om een probiotica poeder aan je kind of baby te geven? Dan is het raadzaam om dit in overleg met een huisarts of gezondheidsprofessional te doen.

Meest gestelde vragen omtrent probiotica poeder

Probiotica zijn levende micro-organismen ('goede bacteriën') die levend je darmen kunnen bereiken. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in poeder-, tabletten en capsulevormen.

Probiotica worden ook wel goede bacteriën genoemd. Wanneer je darmflora uit balans is kunnen schadelijke bacteriën de overhand nemen en daardoor kun je darmklachten krijgen. Probiotica kan je darmflora weer in balans brengen.

Ja, er zijn diverse probiotica poeders voor kinderen en baby's. De veiligheidseisen voor deze producten zijn erg hoog.

Indien je overweegt om een probiotica supplement aan je kind of baby te geven, dan is het raadzaam om dit in overleg met je huisarts te doen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten