Magnesium Citraat

Eén van de betere vormen van magnesium is magnesium citraat. Hierbij is het magnesium gebonden aan citroenzuur. Magnesium citraat is organisch gebonden en heeft daardoor een hoge biologische beschikbaarheid. Deze magnesiumverbinding wordt goed opgenomen door ons lichaam.

Er zijn veel verschillende magnesium verbindingen. Magnesium citraat is de beste keuze als je magnesium wilt inzetten voor de spieren of bij vermoeidheid en moeheid. 

Wanneer Magnesium citraat?

Magnesium is altijd verbonden aan een andere stof. Dit noemen we ook wel ionen. Elke magnesium verbindingen (magnesiumvorm) heeft bepaalde voordelen ten opzichte van andere magnesium vormen. Zo is magnesium citraat vooral een goede keuze bij vermoeidheid en de spieren.

Magnesium citraat bij vermoeidheid

Magnesium citraat is een verbinding tussen magnesium en citroenzuur. Citroenzuur is een belangrijk onderdeel van de citroenzuurcyclus. Deze cyclus is voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de energie die onze cellen produceren. Daarom is de citraat-vorm ook een goede keuze wanneer je een magnesium supplement wilt gebruiken voor meer energie. Magnesium activeert je natuurlijke energie in het lichaam.

Magnesium citraat voor de spieren

Magnesium citraat wordt ook goed opgenomen door de spieren en het weefsel. Mede daardoor is de citraat verbinding een uitstekende keuze voor de spieren. Magnesium is goed voor de werking van de spieren en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. 

Andere magnesiumvormen

Naast magnesium citraat zijn er nog meer verschillende verbindingen. Ook deze vormen hebben specifieke eigenschappen. Klik op één van onderstaande vormen voor meer informatie. De meest voorkomende zijn:

Verschillende toedieningsvormen

Magnesium citraat is verkrijgbaar in tabletten, capsules en in een poedervorm. Tabletten en capsules zijn gemakkelijk in gebruik. Je kunt ze gemakkelijk innemen met water. Heb je moeite met het slikken van tabletten en capsules? Dan is een magnesiumpoeder een geschikt supplement.

Een magnesiumpoeder kun je vermengen met water of een andere drank. Je kan gemakkelijk de gewenste dosering kiezen. Een ander voordeel van een magnesiumpoeder is dat het pure magnesium bevat. Er zijn geen hulpstoffen nodig voor het tabletteren of capsuleren. Een magnesium citraat poeder is puur en van hoge kwaliteit.

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen. Dat maakt het gelijk één van de belangrijkste mineralen voor ons lichaam. Zo is magnesium onder andere goed voor de spieren, ondersteunt het de botten, magnesium helpt ook bij vermoeidheid en ondersteunt je energieniveau. Dit zijn slecht enkele voorbeelden. Wil je meer weten over de toepassingsgebieden van magnesium? Bekijk dan de pagina ‘Waar is magnesium goed voor’.

Meest gestelde vragen omtrent magnesium citraat

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 processen. Het is onder andere goed voor de spieren, botten, tanden en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Magnesium Citraat kun je op verschillende manieren innemen. Het is verkrijgbaar in tablet-, capsule- en poedervorm. De tabletten en capsules kun je gewoon met water innemen. De capsule kan ook geopend worden waardoor je de inhoud ergens doorheen kunt mengen. Magnesium citraat poeder kun je vermengen met water of vruchtensap.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten