Wat is lactoferrine?

Lactoferrine is een lichaamseigen eiwit. Je kan zelf een beetje aanmaken en drink je een glas melk dan krijg je zo’n 25 milligram binnen. De grootste hoeveelheid lactoferrine is bestemd voor baby’tjes. De hoogste concentratie lactoferrine zit namelijk in de eerste moedermelk (colostrum). Deze bouwstof vol eiwitten, afweerstoffen en vele vitaminen en mineralen helpt het immuunsysteem van de baby te versterken. Hier heeft hij zijn hele leven baat bij. Ook ondersteunt het een gezonde damflora.

Het melkeiwit transporteert ijzer en vitamine B12. Zowel ijzer en vitamine B12 zorgen voor een goede weerstand en activeren de natuurlijke energie in je lichaam. Lactoferrine wordt vaak ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en ter bescherming tegen vrije radicalen (antioxidant). Meer wetenschappelijk onderzoek naar de precieze werking van lactoferrine is echter nodig.

Supplementen met lactoferrine

Lactoferrine in voedingssupplementen wordt gewonnen uit rauwe koemelk. Het wordt gevriesdroogd en in capsules verwerkt. Wie heeft deze supplementen met lactoferrine nodig?

Slecht voor de hoeveelheid lactoferrine in je lichaam is het eten van bewerkte voeding, teveel stress en weinig beweging. Lactoferrine 150 mg kan een tekort snel weer aanvullen. Ook voor sporters en vrouwen, die vaker een tekort aan ijzer hebben, biedt lactoferrine mogelijkheden. En dan vooral om de ijzerbindende kwaliteiten van dit eiwit. 

Bonusan Lactoferrine 150 mg

Bonusan Lactoferrine 150 mg is een uitblinker bij de lactoferrine supplementen. Bonusan gebruikt uitsluitend de hoogste kwaliteit grondstof met ruim 95 procent lactoferrine, die is gezuiverd van lipopolysachariden (LPS) . Als hulpstof wordt ascorbylpamitaat gebruikt, een vorm van vitamine C die wordt geproduceerd uit natuurlijke bron. De lactoferrine zit in speciale vegetarische DRcaps®. Die openen pas in de darm en beschermen zo de lactoferrine tegen afbraak door maagzuur.

Het tweede product van Bonusan met 150 mg Lactoferrine is Bonusan Immuun formule. Deze formule bevat naast Lactoferrine ook vitamine C en Echinacea purpurea* (rode zonnehoed). Deze voedingsstoffen ondersteunen het immuunsysteem. 

Vitakruid Lactoferrine 150 mg

Vitakruid Lactoferrine 150 mg is van de hoogste kwaliteit door koude extractie. De vega capsules bevatten 95 procent zuivere lactoferrine, volledig vrij van LPS. Door de combinatie met vitamine C heeft Vitakruid Lactoferrine 150 mg een positieve invloed op het immuunsysteem. De lactoferrine is verpakt in maagresistente capsules. Dit garandeert behoud van de werkzaamheid.


Lactoferrine geschikt voor baby’s

Lactoferrine 150 mg kan zowel door volwassenen als baby’s en kinderen worden gebruikt. Deze hoeveelheid is veilig voor baby’s en kinderen. Bonusan Lactoferrine 150 mg kan worden toegepast om flesvoeding mee aan te vullen. Open hiervoor de capsule en meng de inhoud door de flesvoeding. Ook Vitakruid Lactoferrine 150 mg is geschikt als poeder voor zuigelingenmelk.

Hogere dosering?

Wil je een hogere dosering lactoferrine gebruiken, kijk dan eens bij onze producten lactoferrine 200 mg, lactoferrine 300 mg en lactoferrine 500 mg. Lactoferrine mag langdurig worden gebruikt. Lactoferrine is niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie.

NB Vanwege de wetgeving rondom supplementen kan helaas geen (volledige) informatie worden verstrekt over lactoferrine.

*Claims in afwachting van Europese toelating 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten