Magnesium bisglycinaat poeder

Magnesium bisglycinaat poeder is de beste keus voor de hersenfunctie en ondersteunt ook de werking van de spieren. Een magnesium in poedervorm is puur en wordt snel door het lichaam opgenomen. 

Magnesium bisglycinaat is sowieso van alle magnesiumvormen het best opneembaar. Het is een organische vorm van magnesium, die is gebonden aan het aminozuur glycine, een lichaamseigen stof. Omdat ons lichaam bisglycinaat ziet als aminozuur, hoeft het niet de competitie aan met andere mineralen. Daardoor wordt het beter opgenomen. 

Magnesium bisglycinaat heeft de voorkeur als je magnesium wilt nemen bij geestelijke inspanning. Deze vorm is de beste keuze voor het geheugen, het concentratievermogen, de leerprestatie en de gemoedstoestand. Bisglycinaat kan namelijk het beste de bloed-hersenbarrière passeren. Daarom wordt magnesium bisglycinaat ook omschreven als de beste keuze voor de hersenfunctie.

Uiteraard is bigsglycinaat ook goed voor alle andere magnesium gezondheidsvoordelen zoals het activeren van de natuurlijke energie, goed voor de spieren en goed voor de botten en het gebit. Ook heeft het een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

De magnesiumdeeltjes in bisglycinaat zijn gebonden aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Deze aminozuur-gecheleerde vorm bereikt in zijn geheel de dunne darm waar de opname makkelijk en snel verloopt. Dit komt omdat het lichaam denkt dat magnesium bisglycinaat een aminozuur is en geen mineraal. Het magnesium heeft dus geen concurrentie van andere mineralen.

Geen hulp- of kleurstoffen

Magnesium bisglycinaat poeder is puur van vorm. Een poedervorm bevat geen hulp- of kleurstoffen. Magnesium bisglycinaat wordt over het algemeen goed verdragen en de kans op bijwerkingen is klein.

Waarvoor?

Magnesium poeder is niet alleen goed voor de psychologische functie. Het mineraal komt bij driehonderd verschillende processen in je lichaam om de hoek kijken. Belangrijk is magnesium bijvoorbeeld ook voor de spieren. Tevens ondersteunt magnesium de botten, activeert het de natuurlijke energie in het lichaam en is het van belang voor het gebit. En er zijn nog meer voordelen van magnesium bisglycinaat. De populariteit van magnesium is dan ook zeker te verklaren.

Extra magnesium

Een magnesiumtekort komt best wel vaak voor. Een groot aantal mensen komt niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium door bijvoorbeeld een slecht eetpatroon, het gebruik van medicijnen of een verminderde opname. Daar komt bij dat magnesium uit voeding minder goed wordt opgenomen dan magnesium uit supplementen.

Voor een lijstje met voedingsmiddelen waar magnesium inzit checkt onze Top 10 van voeding met veel magnesium

Voedingssupplementen

Bonusan Magnesan Forte Plus poeder is al ruim twintig jaar een populair magnesiumsupplement. Aan het magnesium bisglycinaat zijn de cofactoren vitamine B6, L-glycine en taurine toegevoegd. Vitamine B6 activeert, net als magnesium, de natuurlijke energie en draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. Magnesan Forte Plus poeder is verkrijgbaar in 120 gram of 240 gram. Een maatschepje bevat 114  mg magnesium.

NOW Bisglycinaat magnesiumpoeder (227 gram) is vrij van vulmiddelen en andere toevoegingen. Het mineraalpreparaat is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik

Magnesium bisglycinaat poeder kan worden aangemaakt met water of vruchtensap. NOW Vitamines adviseert 1 tot 2 maal daags een afgestreken theelepel (circa 2,5 gram) in 200 ml water of vruchtensap oplossen en opdrinken. De aanbevolen dosering van Bonusan Magnesan Forte poeder is 1 tot 4 maal daags een afgestreken maatlepel tijdens of vlak na de maaltijd opdrinken.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium bedraagt 350 milligram voor een volwassen man en 300 milligram voor een volwassen vrouw. 

Magnesiumcomplexen

Je kunt ook kiezen om het beste van meerdere magnesiumvormen te combineren. Dit noemen we ook wel een magnesium complex. Verschillende merken (Vitakruid, VitOrtho, NOW, Orthovitaal) brengen magnesiumcomplexen op de markt met daarin ook magnesium bisglycinaat.  

Liever magnesium bisglycinaat in tabletvorm? Of liever een andere magnesiumvorm zoals magnesium malaat of magnesium citraat? Bekijk dan onze productpagina.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten