Voedingssupplementen voor vrouwen

Vrouwen hebben een andere vitamine- en mineralenbehoefte dan mannen. Zo hebben vrouwen bijvoorbeeld meer baat bij vitamine B6 en zink (gezonde hormoonhuishouding) en B-vitamines (voor huid, haar en nagels).

Daarnaast zijn er ook bepaalde periodes in het leven van de vrouw die om extra ondersteuning vragen. Denk maar aan de zwangerschap, overgang en het ouder worden. Wil je meer informatie over welk voedingssupplement het beste bij je past? Lees dan verder onder de producten of neem contact met ons op.

Meest gekozen supplementen


Multivitamine voor vrouwen

Slechts een klein percentage van de Nederlanders eet voldoende gezond en gevarieerd. Eén van de redenen om eens na te denken over een multivitamine. Een goede multivitamine is een mooie aanvulling op je dagelijkse voeding.

Omdat vrouwen een andere vitamine- en mineralenbehoefte hebben, zijn er speciale multivitamines voor vrouwen.

Een multivitamine voor vrouwen die we hier specifiek willen benoemen is Vitakruid Multi Dag en Nacht Vrouw. Dit zijn twee multivitamines die je tegelijkertijd kunt gebruiken. Vitakruid Multi Dag is de multivitamine die zorgt voor extra energie en ondersteunt de concentratie overdag en Vitakruid Multi Nacht helpt je lichaam te herstellen tijdens de nacht.

Vitakruid Multi Dag kun je in de ochtend nemen en Vitakruid Multi Nacht neem je in voor het slapen gaan.

Voedingssupplementen tijdens de overgang

Sommige vrouwen kunnen behoorlijk veel last hebben van overgangsklachten. Denk maar aan opvliegers, stemmingswisselingen, pijnlijke spieren en gewichtstoename. Sommige overgangssupplementen kunnen deze klachten verminderen.

Zilverkaars, rode klaver en hop zijn kruiden die ondersteuning bieden bij overgangsverschijnselen*. Je vindt deze kruiden in Vitakruid Feminosan, Biotics Pause AM en Pause PM en in de Vrouwenformule van Vitals.

Veel vrouwen komen tijdens de overgang enkele kilo’s aan. Dat komt omdat je stofwisseling in deze periode vertraagt. Hierdoor verbrand je minder energie en ga je meer vet vasthouden. Toch is het ook mogelijk om in deze periode af te vallen. Wil je hier meer informatie over? Dan verwijzen we je graag naar de pagina ‘afvallen in de overgang’.

Collageen

Collageen geeft structuur en elasticiteit aan onze haren, nagels, botten, spieren en gewrichten. Na onze 25e levensjaar gaat ons lichaam steeds minder collageen aanmaken. Na je 50e levensjaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan.

Veel vrouwen nemen al collageen supplementen ter bevordering van de huid. Maar wist je dat het ook erg belangrijk is voor de spieren en gewrichten? De afname van collageen zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten minder soepel worden. Dit ga je merken doordat je wat stijver wordt en minder soepel kunt bewegen.

Vitamine D

Vitamine D is een vitamine die een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. Het ondersteunt de afweer van ons lichaam. Het is ook goed voor onze botten, gebit en spieren. Omdat vitamine D een belangrijke vitamine is voor ons lichaam en er al snel een vitamine D tekort kan ontstaan heeft de Gezondheidsraad een suppletieadvies samengesteld.

Voor vrouwen tussen de 4 en 49 jaar die te weinig zonlicht zien is het advies om dagelijks 10 mcg extra vitamine D te nemen. Dit advies geldt ook voor vrouwen met een donkere en getinte huid.

Vanaf 50 jaar adviseert de Gezondheidsraad alle vrouwen om 10 mcg extra te nemen en vanaf 70 jaar is het advies zelfs 20 mcg per dag.

*Claims in afwachting van Europese toelating


Veelgestelde vragen


Iedereen is anders. Daarom vind je binnen ons assortiment verschillende soorten multivitamine. We helpen je graag bij het vinden van een mulitvitamine met een samenstelling die past bij je behoeften.

Vitortho Meer-in-1 is een multivitamine die speciaal is afgestemd op de behoefte van vrouwen. Het product bevat onder andere actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12

Nutramin Femacare2.0 is een multivitamine die mineralen bevat die ondersteunen tijdens de menopauze en is uitermate geschikt voor vrouwen in de overgang.

Alle supplementen voor vrouwen


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten