Magnesium tauraat

Magnesium tauraat is de beste magnesiumvorm voor de hersenfunctie en helpt bij geestelijke inspanning. Het is goed voor leerprestaties, gemoedstoestand, concentratie en geheugen.

Magnesium staat met stip op nummer 1 op de lijst met populaire voedingssupplementen. En dat is niet zo verwonderlijk want dit mineraal biedt tal van gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest. Er zijn verschillende vormen van magnesium. Ben je al bekend met magnesium tauraat?

Wat is magnesium tauraat?

Magnesium tauraat is het magnesiumsupplement dat gunstig is voor een goede geestelijke balans. Magnesium tauraat is een verbinding tussen magnesium en l-taurine. Magnesium tauraat is een organisch gebonden magnesium. Een organische vorm wordt beter door je lichaam opgenomen. De biologische beschikbaarheid is dus hoger. 

Aanbod

We hebben een grote hoeveelheid magnesium supplementen in ons assortiment. Magnesium Tauraat mt P-5-P van Vitakruid is een enkelvoudig mineralensupplement dat we aanbieden. Dit bevat 60 mg magnesium tauraat per capsule. Met een actieve vorm van B6. De capsules zijn 100% plantaardig.

Vitamine B6

Aan supplementen magnesium tauraat is vaak vitamine B6 toegevoegd. Vitamine B6 zorgt ervoor dat magnesium tauraat nog beter wordt opgenomen. Vitamine B6 draagt ook bij tot een normale psychologische functie, helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes, activeert je natuurlijke energie en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Magnesium complex

Magnesium tauraat verkopen we daarnaast in magnesium complexen van diverse aanbieders. Het supplement is zowel verkrijgbaar in capsules, tabletten, softgels als in poedervorm.

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is een mineraal dat meerdere functies in je lichaam vervult en waar je echt niet zonder kunt. Magnesium draagt bij tot de instandhouding van sterke botten, speelt een rol bij botaanmaak en is goed voor de spieren. Het mineraal activeert de natuurlijke energie in je lichaam en helpt bij vermoeidheid. Tevens is het belangrijk voor sterke tanden.

Voor de hersenen

Magnesium heeft, zoals je al kon lezen, ook een psychologische functie. Het draagt bij aan geestelijke veerkracht en leerprestaties. Het is goed voor het concentratievermogen en is betrokken bij het functioneren van het geheugen. Daarnaast is magnesium van belang voor het zenuwstelsel. Elke magnesiumsoort is hier dus goed voor, maar magnesium tauraat in het bijzonder.

Hoeveel magnesium?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium bedraagt 300 milligram per dag voor vrouwen en 350 milligram per dag voor mannen.

Magnesium haal je uit voeding en/of voedingssupplementen. Magnesium zit onder andere in bladgroenten, peulvruchten, noten, pure chocolade, zaden en pitten, makreel, bananen en melkproducten. Magnesium uit voeding wordt echter niet zo goed opgenomen. Bovendien lopen de magnesiumwaardes in onze voeding terug.

Heb je extra aanvulling nodig dan kies je voor een supplement met magnesium (tauraat).

Magnesium biscglycinaat

Niet alleen magnesium tauraat is gunstig voor een goede geestelijke balans; ook magnesiumbisglycinaat is dat. Ook voor je spieren en voor een goede nachtrust is dit een uitstekende magnesiumvorm. De magnesiumdeeltjes zijn gebonden aan het aminozuur glycine. Magnesiumbisglycinaat wordt het beste opgenomen en wordt ook goed verdragen.

Andere verbindingen van magnesium

Magnesium is verkrijgbaar in nog veel meer verbindingen, bijvoorbeeld citraat, glycerofosfaat, gluconaat en malaat, met elk zijn eigen werking.  Lees meer over de beste vorm van magnesium. Organische magnesiumvormen worden het beste door je lichaam opgenomen. Een magnesium supplement is veilig te gebruiken. Alleen bij een te hoge dosis kunnen darmklachten ontstaan.

Gezondheidsclaims

  • Magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.
  • Magnesium heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces.
  • Magnesium helpt bij opbouwen van lichaamseiwit.
  • Magnesium biedt ondersteuning bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding.
  • Magnesium helpt energie vrij te maken uit voeding.
  • Magnesium is van belang voor de opbouw en het behoud van sterke tanden.
  • Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen.
  • Magnesium speelt een rol bij het behouden van sterken en soepele spieren.
  • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
  • Magnesium is goed voor het zenuwstelsel.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten