Lactoferrine 300 mg

Lactoferrine is een lichaamseigen eiwit dat breed inzetbaar is en gezondheidsvoordelen biedt voor jong en oud. Wil je de hoeveelheid lactoferrine in je lichaam snel aanvullen, kies dan voor een voedingssupplement met een hoge dosering van 300 mg.

Orthokliniek biedt twee supplementen lactoferrine met 300 mg aan: de één van Bonusan en de andere van Orthovitaal.

Bonusan Lactoferrine 300 mg

Bonusan Lactoferrine 300 mg behoort tot de beste lactoferrine supplementen. Bij volwassenen wordt lactoferrine vaak langer en hoger gedoseerd ingezet. Deze hoge dosering kan dan ook goed worden gebruikt bij een intensieve kuur.

De 95 procent zuivere lactoferrine is van de hoogste kwaliteit. De lactoferrine zit in speciale vegetarische DRcaps®, die de lactoferrine beschermen tegen maagzuur. Bonusan Lactoferrine bevat uitsluitend de beste kwaliteit lactoferrine, gezuiverd van lipopolysachariden (LPS).

Bonusan heeft al een gedegen kennis wat betreft lactoferrine. Bonusan vindt immers dat de werking van supplementen altijd wetenschappelijk onderbouwd moet zijn.  

Orthovitaal Lactoferrine 300 mg

Orthovitaal biedt ook capsules Lactoferrine 300 mg aan. Deze bevatten ten minste 95 procent lactoferrine van de hoogste gezuiverde kwaliteit. Uit tests blijkt dat in Orthovitaal Lactoferrine 300 mg geen LPS is gedecteerd. 

De capsules bevatten naast het ontstekingsremmend eiwit ook 5 mg zink. Dat is 50 procent van de referentie-inname. Zink ondersteunt onder andere het immuunsysteem en de botten, levert een bijdrage als antioxidant en helpt bij het gezond houden van de huid.

Orthovitaal produceert en distribueert daarnaast in eigen land lactoferrine 500 mg, een hoge therapeutische dosering. Ook dit product is bij ons te koop.

Wat is lactoferrine?

Lactoferrine is een lichaamseigen eiwit. Je lichaam kan deze bouwstof dus zelf aanmaken. Het gaat dan wel om kleine beetjes. Lactoferrine zit onder andere in witte bloedcellen, slijmvliezen, zweet, traanvocht, speeksel en het maagdarmkanaal. De waardevolle stof voor voedingssupplementen wordt gehaald uit rauwe koemelk. Het melkeiwit kan zich binden aan ijzer.

Waar is lactoferrine goed voor?

Baby’s hebben lactoferrine nodig als bouwstof voor hun lichaam. Lactoferrine krijgen zuigelingen binnen via moedermelk. Dit eiwit transporteert ijzer en vitamine B12. Beide helpen het natuurlijk immuunsysteem van de lichaamscellen en ondersteunen het energieniveau.

Colostrum

De grootste hoeveelheid lactoferrine is te vinden in colostrum. Dat is de eerste melk die een vrouw produceert na de bevalling. Er zit 7 gram lactoferrine per liter in. In ‘gewone’ moedermelk is dit 1 tot 2 gram per liter. Ook zit colostrum vol vitaminen en mineralen. Met deze beschermstoffen wordt het immuunsysteem van de baby versterkt. Hij is dan beter bestand tegen ziekten. Ook geeft het de baby energie en helpt het bij de groei.

Borstvoeding


Darmflora

Lactoferrine heeft eveneens een gunstige werking op je darmflora. Het is namelijk een ijzerbindend eiwit dat er onder meer voor zorgt dat ziekmakende bacteriën in de darmen die zich voeden met ijzer niet kunnen groeien. Zo blijft je weerstand op peil en worden virussen en ontstekingen aangepakt.

Voor wie?

Lactoferrine is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen. Voor baby’s die geen borstvoeding krijgen, kun je een capsule met lactoferrine breken en de inhoud in een flesje melk doen.

Ook voor sporters kan lactoferrine voordelen bieden. Eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa en ondersteunen snel herstel van de spieren na de training. Ook is het supplement goed voor de ijzeropname. Dat is natuurlijk voordelig voor sporters omdat hun lichaam meer ijzer nodig heeft.

Vrouwen, die vaker een ijzertekort hebben dan mannen, senioren en vegetariërs kunnen eveneens een supplement met lactoferrine overwegen. De ontstekingsremmende en celbeschermende eigenschappen zijn zeker interessant te noemen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten