Vitamine D hoge dosering

We spreken van een hoge dosering vitamine D als het supplement meer dan 20 mcg vitamine D bevat. Een hoge dosering kan nuttig zijn om de optimale hoeveelheid vitamine D in het lichaam te bereiken.

De maximale dosering in supplementen is 75 mcg per dag. Dit is hetzelfde als 3000 IE (internationale eenheden). Deze doseringen zijn veilig te gebruiken.

Vitamine D supplementen met een hoge dosering

Hoger dan de ADH

ADH staat voor aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De ADH is in het leven geroepen als ondergrens om gebrekziekten te voorkomen. Dit zorgt dus niet voor een optimale gezondheidssituatie. Voor een optimale gezondheidssituatie kunnen hogere doseringen nodig zijn.

De Gezondheidsraad heeft voor bepaalde doelgroepen een vitamine D advies ingesteld. Kinderen onder de 4 jaar, mannen en vrouwen boven de 50 jaar, mensen met een donkere en getinte huidskleur en iedereen die niet dagelijks tussen 11.00 en 15.00 uur buiten is wordt geadviseerd een vitamine D supplement te gebruiken. Deze adviezen variëren tussen de 10 mcg en 20 mcg per dag. Het vitamine D advies voor ouderen (vanaf 70 jaar) is 20 mcg per dag.In de herfst en winter is het sowieso verstandig om extra vitamine D te nemen. De zon is in deze periode niet krachtig genoeg om ons te voorzien van voldoende vitamine D.

Waar is vitamine D goed voor?

Vitamine D is een essentiële voedingsstof die verschillende belangrijke functies in het lichaam vervult. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies en voordelen van vitamine D:

  • Immuunsysteem: Vitamine D speelt een rol in de weerstand en het versterken van het immuunsysteem. Voldoende vitamine D kan helpen om de immuunrespons van het lichaam te versterken.
  • Ondersteuning van de botgezondheid: Vitamine D speelt een cruciale rol bij de opname van calcium en fosfor, mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van botten en tanden.
  • Gunstige invloed op het celdelingsproces: Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces. Het draagt bij aan de aanmaak van nieuwe cellen en weefsel.
  • Goed voor kinderen: Vitamine D is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen. Ook heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem bij kinderen.
  • Ondersteuning van de spierfunctie: Vitamine D speelt een rol bij de spierfunctie en kracht, en een tekort kan spierzwakte veroorzaken. In die hoedanigheid beperkt het ook het valrisico bij ouderen.

Vitamine D heeft ook een positieve invloed op magnesium. Magnesium en vitamine D hebben elkaar nodig. Magnesium helpt bij de regulering van de vitamine D gehaltes. Bij een te hoog en een te laag gehalte komt helpt magnesium met deze regulering. Vitamine D is nodig voor een goede opname van magnesium.

Conclusie van een hoge dosering vitamine D

Vitamine D is veilig te gebruiken tot een dosering van 75 mcg per dag. Deze dosering kan nuttig zijn wanneer je bijvoorbeeld een tekort wilt aanvullen of tijdelijk een hogere dosering wenst. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zorgt niet voor een optimale gezondheidssituatie.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten