Krillolie met astaxanthine

Veel krillolie supplementen bevatten van nature astaxanthine of er is zelfs een extra hoeveelheid toegevoegd. Astaxanthine is de krachtigste antioxidant die er is. Antioxidanten helpen onze cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling.

In krillolie zitten de omega-3 vetzuren DHA en EPA. Deze vetzuren zijn goed voor de hersenen, gezichtsvermogen, bloeddruk en hart.

Een krillolie supplement met astaxanthine heeft de volgende gezondheidsvoordelen:

 • DHA is goed voor het gezichtsvermogen
 • DHA is goed voor de hersenen
 • DHA en EPA zijn goed voor de bloeddruk
 • DHA en EPA hebben een gunstige invloed op het hart
 • Astaxanthine: antioxidant die onze lichaamscellen bescherming biedt.

Wat is krillolie?

Krillolie is een voedingssupplement dat wordt gewonnen uit krill. Het zijn kleine garnaalachtige zeedieren die voornamelijk voorkomen in de koude wateren van de Antarctische oceaan en andere oceanen. Krillolie in supplementen wordt meestal gewonnen uit krill uit de Antarctische oceaan.

Krill is een belangrijke schakel in de voedselketen van de zee en staat bekend om zijn overvloedige aanwezigheid. Krillolie is populair vanwege zijn hoge gehalte aan omega-3 vetzuren, met name EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), die essentiële vetzuren zijn voor onze gezondheid.

Wat is astaxanthine?

Astaxanthine is een carotenoïde antioxidant die voorkomt in algen, en het is verantwoordelijk voor de roze-rode kleur van zeevruchten zoals zalm, garnalen en krill. Krillolie is daarom een goede en natuurlijke bron van astaxanthine.

Astaxanthine staat bekend om zijn uitzonderlijke antioxidante eigenschappen, die vele malen krachtiger zijn dan die van andere bekende antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E. Deze eigenschap maakt astaxanthine tot een waardevol ingrediënt voor de gezondheid.

Antioxidanten beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen. Deze ontstaan door onder andere luchtvervuiling en UV-straling. Zo blijven je cellen en weefsel gezond.

Krillolie beter dan visolie

De aanwezigheid van astaxanthine maakt krillolie al een beter supplement dan visolie. Is sommige visoliën zit ook astaxanthine, alleen in zeer kleine hoeveelheden.

Het grootste verschil tussen krillolie en visolie is de opneembaarheid. Krillolie wordt wel 6 keer beter opgenomen dan visolie. Dat komt omdat krillolie voor komt is de fosfolipidenvorm en visolie in de triglyceridenvorm. Fosfolipiden hebben een veel hogere biologische beschikbaarheid en het wordt daarom veel beter opgenomen.

Krillolie supplementen bevatten doorgaans minder DHA en EPA dan visolie. Omdat het veel beter wordt opgenomen zijn hogere doseringen ook niet nodig. Voorbeeld: 60 mg DHA in krillolie kun je vergelijken met 360 mg DHA uit visolie.

Krillolie staat ook lager in de voedselketen en is daarom veel schoner dan visolie. Het laatste voordeeltje is dat krill in overvloed aanwezig is. Er blijft voldoende over en de biomassa komt niet in gevaar.

 • Inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen
 • Inname van DHA draagt bij tot de normale visuele ontwikkeling van zuigelingen tot de leeftijd van 12 maanden
 • DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie
 • DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen
 • DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed
 • DHA en EPA dragen bij tot de normale werking van het hart
 • DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk en triglyceridengehalten in het bloed
 • Astaxanthine is een antixodant. Het helpt onze natuurlijke afweersysteem en helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten