Magnesiumcitraat poeder

Een magnesium citraat poeder is een uitstekend magnesium supplement dat goed is voor de spieren en helpt bij de vermindering van vermoeidheid. Een magnesium citraat poeder bevat pure magnesium, is vrij van hulpstoffen en wordt goed opgenomen door ons lichaam.

Ons assortiment met magnesiumcitraat poeders

Ons magnesium citraat poeder assortiment bestaat uit diverse producten. Klik op één van de producten voor meer informatie of lees onder de producten een beknopte samenvatting.

Kala Health Magnesium citraat poeder

Kala Health Magnesium citraat poeder heeft een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding en wordt aangeboden in twee verschillende verpakking. Kala Health Magnesium citraat poeder 500 gram en Kala Health Magnesium Citraat poeder 1000 gram. Het poeder kun je in de gewenste dosering vermengen met water, vruchtensap of een andere vloeistof.

NOW Magnesium citraat poeder

Now Magnesium citraat poeder is verkrijgbaar in een verpakking met 227 gram poeder. Een halve theelepel (adviesdosering per dag) is goed voor 1,5 gram en dat levert 217 mg magnesium citraat.

Bonusan Magnesium Malaat Citraat poeder

Bonusan Magnesium Malaat Citraat poeder bevat twee magnesiumvormen, namelijk malaat en citraat. Deze twee vormen komen van nature ook in je lichaam en voeding voor. Het voordeel van deze combinatie is dat deze vormen langdurig werkzaam zijn in je lichaam en ze dragen beide bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Magnesium citraat

Magnesium citraat is een combinatie van magnesiumcarbonaat en citroenzuur. Het heeft een hoge biologische beschikbaarheid en wordt goed opgenomen door ons lichaam. Deze organische verbinding komt van nature voor in onder andere citrusvruchten.

De citraatvorm wordt ook wel eens citroenzuur genoemd en is belangrijk in de citroenzuurcyclus van het lichaam. De citroenzuurcyclus is een proces dat energie produceert in de cellen van het lichaam. Dit is één van de redenen waarom magnesium citraat wordt ingezet bij vermoeidheid en moeheid.

Waar kun je een magnesium citraat poeder voor gebruiken

Magnesium citraat draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en moeheid en is goed voor de spieren. Maar magnesium doet nog veel meer. Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische processen. De tien belangrijkste en goedgekeurde gezondheidsclaims zijn:

  • Het heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid
  • Activeert je natuurlijke energie in het lichaam
  • Magnesium is goed voor de spieren
  • Draagt bij aan de leerprestaties, concentratievermogen, gemoedstoestand en geheugen
  • Draagt bij aan een sterk gebit
  • Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
  • Is goed voor het celdelingsproces door bij te dragen aan de aanmaak van cellen en weefsel
  • Helpt bij het handhaven van een goede elektrolytenbalans
  • Speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit
  • Zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel

Voordelen van een magnesiumpoeder

Supplementen in poedervorm hebben diverse voordelen ten opzichte van capsules en tabletten. Het grootste voordeel is dat poeders geen hulpstoffen nodig hebben en daardoor worden ze goed opgenomen door het lichaam.

Voor het tabletteren van supplementen zijn hulpstoffen nodig. Deze hulpstoffen houden de tablet bij elkaar en zorgen er vervolgens voor dat het op de juiste plek weer uit elkaar valt. Dit gebeurd niet bij iedereen even efficiënt. Dat geld ook voor de capsules. Capsules moeten eerst uit elkaar vallen voordat ze door het lichaam worden opgenomen.

Voor diegene die moeite heeft met het doorslikken van tabletten of capsules is een magnesiumpoeder ook een uitstekend supplement. Magnesiumpoeder kun je gemakkelijk vermengen met water of een vruchtensap om het vervolgens op te drinken. Een ander bijkomend voordeel is dat je gemakkelijk je gewenste magnesium dosering kunt kiezen. De meeste magnesiumpoeders bevatten een handige maatschep.

Veelgestelde vragen omtrent Magnesium Citraat Poeder

Het heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid

Activeert je natuurlijke energie in het lichaam

Magnesium is goed voor de spieren

Draagt bij aan de leerprestaties, concentratievermogen, gemoedstoestand en geheugen

Draagt bij aan een sterk gebit

Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten

Is goed voor het celdelingsproces door bij te dragen aan de aanmaak van cellen en weefsel

Helpt bij het handhaven van een goede elektrolytenbalans

Speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit

Zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel

Een magnesiumpoeder is puur en bevat geen hulpstoffen. Daarnaast moeten tabletten eerst uit elkaar vallen alvorens het wordt opgenomen door het lichaam. Een magnesiumpoeder is daarom beter.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten