Hart- en bloedvaten

Hart en bloedvatenOp zoek naar een positieve bijdrage voor je hart- en bloedvaten? Bepaalde vitamines, mineralen, kruiden en Omega 3 vetzuren leveren een positieve bijdragen aan je hart- en bloedvaten. Zo zijn de Omega 3 vetzuren DHA en EPA goed voor het hart (1). Deze vetzuren vinden we in vis-, krill- en algenolie. EPA en DHA heeft ook een gunstige invloed op het behoud van een normale bloeddruk. Vitamine C is belangrijk voor de bloedvaten en vitamine K draagt bij aan een normale bloedstolling.

Daarnaast heb je natuurlijk nog cholesterol. Te veel cholesterol is slecht voor je aderen. Monacoline K uit rode gist rijst, glucomannan en berberine dragen bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.


Omega 3 vetzuren

De Omega 3 vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart (1). Ze dragen bij tot een normale werking van het hart en zorgen voor ondersteuning van dit orgaan. Deze vetzuren helpen ook om een normale bloeddruk in stand te houden en dragen bij aan het behoud van een normale triglyceridengehalte in het bloed (2).

Omega 3 vetzuren vinden we terug in vis. Wanneer je elke week een portie vette vis eet, voldoe je aan het advies van de Gezondheidsraad. Uit onderzoek is echter gebleken dat velen deze adviesdosering niet halen. Voor deze mensen zijn visolie capsules aan te bevelen.

De Omega 3 vetzuren EPA en DHA vinden we ook terug in krillolielevertraan capsules en groenlipmossel. Voor vegetariërs en veganisten is er algenolie.

Cholesterol

Iedereen heeft cholesterol in het lichaam. Normaal gesproken maakt je lever precies voldoende aan. Bij sommige mensen is dit uit balans en wordt er te veel cholesterol aangemaakt of er wordt te weinig uit het bloed verwijderd. Dit kan komen door aanleg of door te veel verzadigd vet in je voeding.

Rode Gist Rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus. Tijdens die fermentatieproces ontstaat er onder andere monacoline K. Een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Ook Glucomannan capsules hebben dit gezondheidsvoordeel bij een dagelijkse inname van 4 gram glucomannan.

Ook berberine ondersteunt het behoud van een normaal cholesterolgehalte*. Berberine heeft namelijk invloed op de afbraak van cholesterol in galzuren. 

(1) Bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA

(2) Bij een dagelijske inname van 2 g EPA en DHA 

* Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten