Rode gist rijst

Rode gist rijst is jarenlang ingezet voor het behoud van normale cholesterolgehaltes. In 2022 is er een nieuwe wetgeving van kracht waardoor het gehalte monacoline K in rode gist rijst supplementen niet hoger mag zijn dan 3 mg per dagdosering.

In ons assortiment met Rode gist rijst capsules vind je alleen tabletten die voldoen aan deze nieuwe wetgeving.

Wat is rode gist rijst nu precies?

Rode gist rijst is een veel gebruikt onderdeel in de Aziatische keuken. De rijst krijgt zijn rood-paarse kleur door de fermentatie van rijst met het de gist Monascus purpureus. Tijdens het fermentatieproces komen monacolines vrij. Monacoline K was altijd verantwoordelijk voor de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Hiervoor moest je 10 mg Monacoline K per dag innemen. Door nieuwe wetgeving mag een tablet of capsule nog maar 3 mg monacoline K bevatten. Houd je altijd aan de aanbevolen dagelijkse dosering die vermeld staat op het etiket.

Bijwerkingen rode gist rijst

Rode gist rijst kunnen dezelfde bijwerkingen hebben als statines. De meest voorkomende bijwerking is spierpijn. Verder zijn maag- en darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid en geheugenproblemen genoemde klachten. In een enkel geval traden er ernstige bijwerkingen op zoals alvleesklierontsteking en leverproblemen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten