Wat is rode gist rijst nu precies?

Rode gist rijst is een veel gebruikt onderdeel in de Aziatische keuken. De rijst krijgt zijn rood-paarse kleur door de fermentatie van rijst met het de gist Monascus purpureus. Tijdens het fermentatieproces komen monacolines vrij. Monacoline K helpt bij de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.

Cholesterolgehalten in het bloed

Rode gist rijst is goed voor je cholesterolspiegel. Maar hoe zat het ook alweer met je cholesterol? Onze cholesterol bestaat uit meerdere vormen. De bekendste zijn het LDL- en HDL-cholesterol. Daarbij wordt het LDL-cholesterol vooral gezien als slecht en het HDL-cholesterol als goed. Het verlagen van het LDL-cholesterol en het verhogen van het HDL gehalte is wenselijk voor een optimaal cholesterolbalans. We hebben zowel LDL als HDL cholesterol nodig. Maar wel in de juiste balans.

Bijwerkingen rode gist rijst

Rode gist rijst kunnen dezelfde bijwerkingen hebben als statines. De meest voorkomende bijwerking is spierpijn. Verder zijn maag- en darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid en geheugenproblemen genoemde klachten. In een enkel geval traden er ernstige bijwerkingen op zoals alvleesklierontsteking en leverproblemen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten