Stofwisselingskuur | Ook wel BioHCG genoemd

Een stofwisselingskuur wordt ook wel eens BioHCG genoemd en wordt door veel mensen gebruikt die graag willen afvallen. De stofwisseling (metabolisme) is bij veel mensen verstoord. Er zijn meerdere redenen waardoor onze stofwisseling van slag kan raken, bijvoorbeeld door:

 • Langdurige stress
 • Verstoord eetpatroon
 • Operatie
 • Niet of te weinig beweging
 • Te weinig slaap (onregelmatig slapen)
 • Shock of trauma
 • Medicijnengebruik
 • Nuttigen van te veel alcohol

Wat is een stofwisselingskuur?

Een stofwisselingskuur duurt minimaal 24 dagen. Volgens verschillende wetenschappers is dit een goede manier om het metabolisme weer een nieuwe start te geven. Door een stofwisselingskuur toe te passen kun je het lichaam weer even resetten en het metabolisme versnellen.

Door het BioHCG Original programma goed te volgen zul je merken dat je lichaam gaat ontgiften en de verbrandingspunten weer gaat aanboren. De balaststoffen die jarenlang in ons lichaam zijn opgeslagen, worden nu gestimuleerd om in actie te komen. Dit proces kost ons lichaam best veel energie waardoor de verbanding op een hoger niveau getild wordt.

Metabolisme zijn alle biochemische processen die plaats vinden in de cellen en organismen. Hierbij zet het lichaam voedingsstoffen om in energie.

De stofwisseling werkt bij de ene snel en bij de andere juist erg traag. Mensen met een trage stofwisseling hebben vaak last van verschillende klachten. Hierbij kun je denken aan:

 • Vermoeidheid
 • Overgewicht
 • Pijnlijke gewrichten
 • Een hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterol
 • Verstoorde suikerspiegel en diabetes
 • Verstoorde hormoonhuishouding
 • Verschillende huidklachten
 • Verstoorde trage stoelgang
 • Wisselende depressive gedachten


Stofwisselingskuur bestellen?

In onze webshop is de stofwisselingskuur (BioHCG Original) voor €122,50 te bestellen.

Je ontvangt:

 • 24 BioHCG Original ampullen
 • 4 strips met Multivitamine (15 multivitamine per strip)
 • Pipetten om de vloeistof uit de ampul te halen
 • Boekwerk 'Beter in Balans' met duidelijke uitleg
 • 24 op maat geschreven recepten
 • Draagtas

Bio Stofwisselingskuur

Neerwaartse spiraal

Je moet je bedenken dat je de laatste jaren het lichaam eigenlijk niet goed hebt verzorgd. Ik bedoel daar mee te zeggen dat je niet de juiste aandacht hebt gegeven aan het lichaam. Denk hierbij aan een combinatie van optimale voedingsstoffen, beweging, rust en ontspanning. Dit heeft je lichaam nodig om te herstellen.

Ons lichaam is zo ingenieus en zit zo slim in elkaar dat het altijd een reserveplan heeft voor de momenten dat wij iets niet goed doen. Dit houdt in dat ons lichaam steeds meer systemen moet aanspreken om het geheel draaiende te houden. We (ons lichaam) draaien eigenlijk steeds meer overuren.

Wanneer een bepaald orgaan het niet meer redt, dan wordt een ander orgaan aangesproken om te helpen en extra zijn best te doen. Zo moet het lichaam meerdere 'ballen' hoog houden. Tegelijkertijd geeft het lichaam alarmsignalen af. Denk hierbij aan pijn, koorts, hoge bloeddruk, duizelig, grauwe of vale huid en een slechte stoelgang.

Moe moe moe

En je bent vooral erg moe. De energie wordt allemaal verbruikt door dat we veel te veel systemen in actie hebben geroepen. Er blijft niet zoveel over en het lichaam zet alles op een spaarstand. Want we willen immers wel in leven blijven.

Gezonde voeding

Één van de belangrijkste punten in een stofwisselingskuur is de voeding. Want door alle zakjes, pakjes en kant en klaar maaltijden krijgen we te veel zout, koolhydraten en zoetstoffen binnen. Hierdoor wordt ons lichaam doodmoe. Je organen worden behoorlijk aan het werk gezet om al die bewerkte (slechte) voeding te verwerken. Er zijn zelfs producten waar ons lichaam niet goed mee overweg kan en die worden dan opgeslagen.

Het vele zoet en koolhdyraten zorgen ervoor dat ons lever en alvleesklier het allemaal niet meer goed kunnen verwerken. Hierdoor raken deze organen uitgeput. Het kost bergen met energie die we eigenlijk al tekort hebben. Dit zorgt voor nog meer druk op onze organen die het daardoor minder goed gaan doen.

Hoe pakken we het aan?

Een goede stofwisselingskuur bevat niet al die belastende voedingsmiddelen. Zoals eerder gezegd: We gaan het lichaam even resetten. We adviseren voornamelijk veel fruit, groente, vlees, vis, kip, ei en enkele vegetarische producten. Boekwerk bij de stofwisselingskuur

DUS GEEN: Geraffineerde suikers, vloeibare suikers, zetmeel, kant en klaar gerechten en vette stukken vlees. De organen worden hierdoor ontlast en je lichaam herstelt langzaam.

In de eerste 3 weken ga je echt een switch maken. Je lichaam krijgt totaal andere (gezonde) voedingsmiddelen te verwerken. Het gehele dieet staat beschreven in ons begeleidend boekwerk 'Beter in Balans'. Dit zal de eerste dagen best even schrikken zijn voor het lichaam. Omdat je als het ware moet afkicken van alle suikers en koolhydraten. Deze werken verslavend op ons brein. Tijdens de stofwisselingskuur krijg je ondersteuning van de BioHCG druppels. Ze helpen te reguleren en het hongergevoel te onderdrukken. Het is belangrijk om tijdens het BioHCG dieet geen maaltijden over te slaan en gevarieerd te eten.

Tijdens de kuur is het van belang om veel water te drinken en een goede multivitamine te gebruiken. We leveren daarom ook een gratis multivitamine bij elke kuur. Hierdoor worden de afvalstoffen, die los komen, beter afgevoerd.

Onderschat het bewegen niet

Bewegen is heel belangrijk voor alle systemen in ons lichaam. Of ik het nu over de botopbouw of over de suikerregulatie heb; het is van belang om tijdens de stofwisselingskuur te bewegen. (Het is natuurlijk altijd goed om te bewegen, zowel met als zonder stofwisselingskuur). Probeer minimaal 30 minuten per dag te wandelen. Heb je een baan waarbij je al veel loopt, dan is het helemaal geen probleem.

Pak je rust

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Zorg daarom voor voldoende slaap. Een tip: probeer voor het slapen niet op de computer te gaan of op je telefoon te kijken. Door het felle licht duurt het langer voordat de melatonine, het stofje dat ervoor zorgt dat we in slaap vallen, vrijkomt. Het is beter om een boek te lezen voordat je gaat slapen.

Stabiliseren

Na 3 weken ga je de voedingsmiddelen weer op- en uitbouwen. Dit gebeurt heel geleidelijk zodat de kans op het jojo effect gering zal zijn. Het is de bedoeling dat je door dit nieuwe eetpatroon de effecten snel aan den lijve zult ondervinden. Je merkt dat je afvalt en meer energie hebt waardoor je gemotiveerd raakt om het zo vol te houden

Wanneer je beter in balans bent kan je lichaam veel meer aan. De extra duk gaat van veel systemen af en hersteld zich weer. Sommige klachten zullen zelfs helemaal verdwijnen. Ik raad aan om zeker 3 werken te gaan stabiliseren. Hierdoor krijg je meer grip op je nieuwe leefstijl.

Je lichaam zal je dankbaar zijn voor deze verandering!


Dit artikel is geschreven door Marijke Lentferink. Marijke is een voedingsdeskundige, orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut.

Ze heeft het BioHCG Original stofwisselingsdieet samengesteld. Het gehele dieet staat beschreven in het begeleidend boekwerk 'Beter in Balans'. Dit boekwerk ontvang je bij elke BioHCG Original kuur.

Wil je meer informatie? Bekijk dan de pagina 'Wat is BioHCG Original' of neem contact met ons op.

Orthomoleculair therapeut Marijke Lentferink


Kosten van een stofwisselingskuur

De kosten van de Bio HCG Original stofwisselingskuur zijn  €122,50. Je ontvangt het 24 daagse BioHCG Original pakket. Het bevat alles wat je nodig hebt namelijk:

 • 24 BioHCG ampullen
 • Het receptenboek met 24 verschillende recepten
 • Handleiding, elke dag van de kuur is uitgeschreven
 • Multivitaminen; zodat de afvalstoffen beter worden afgevoerd

Doordat alles zo duidelijk beschreven is, kun je de kuur gemakkelijk bestellen en thuis volgen. Mocht het toch nodig zijn dan staan onze therapeuten klaar om al je vragen te beantwoorden. Het is mogelijk om de kuur te verlengen. Deze pakketten zijn ook in onze webshop te vinden.

Wil je eerst een persoonlijk advies alvorens je een stofwisselingskuur gaat kopen? Neem dan contact met ons op.