Wat is goede probiotica? | Het beste probiotica assortiment

Beste probiotica supplementen

Probiotica wordt ook wel probioticum genoemd. Het zijn 'goede' bacteriën die je darmflora versterken. Er zijn veel probiotica supplementen verkrijgbaar. Een goed probiotica supplement kenmerkt zich door:

  • Hoeveelheid bacteriële stammen
  • Hoeveelheid KVE’s
  • Toevoeging van prebiotica

Voor goede probiotica geldt: Hoe meer verschillende stammen, hoe beter. Zo krijgen je darmen een breed spectrum aan verschillende bacteriën. Alle ‘goede’ bacteriën hebben eigen specifieke kwaliteiten en ze versterken elkaars werking.

Probiotica wordt uitgedrukt in kolonievormende eenheden (KVE). Omdat veel bacteriën worden afgebroken door ons maagzuur en gal moet een supplement wel de juiste hoeveelheid bevatten. Anders bereiken onvoldoende bacteriën je darmen en heb je niet het gewenste effect.

Prebiotica is een voedingsbron van probiotica. Goede probiotica supplementen zijn dan ook aangevuld met prebiotica. Vaak in de vorm van inuline en FOS (fructo-oligosacchariden).

Beste verkochte probiotica


Overige probiotica supplementen


Heb ik een goede probiotica nodig?

Je kunt kiezen voor een goede probiotica wanneer je darmflora uit balans is geraakt. Een gezonde darmflora bestaat uit 'goede' en 'slechte' bacteriën. In een aantal gevallen is een goede probiotica extra aan te bevelen. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat iedereen een goede probiotica kan gebruiken. Maar als je jezelf herkent in één of meer van de onderstaande punten is het extra aan te raden.

  • Wanneer je merkt dat je telkens last houdt van terugkerende infecties zoals blaasontsteking, verkoudheid, kaakholteontsteking, keelpijn etc. is het aan te bevelen om een supplement met goede probiotica aan te schaffen. Dit kan namelijk een teken zijn dat je immuunsysteem niet goed werkt. Dit kan komen door onder andere vermoeidheid, stress of consequent niet goed eten.
  • Ook is goede probiotica aan te bevelen wanneer je onlangs een anitbiotica kuur hebt gekregen. Wil je hier meer informatie over? We hebben hier al eens een artikel over geschreven: Probiotica na antibiotica.

Ben je op zoek naar een probiotica voor kinderen? Dan verwijzen we je graag naar onze Probiotica kind pagina.

Goede probiotica voor gezonde mensen

Er leven ongeveer honderd biljoen micro organismen in een normale gezonde darm. De meeste daarvan zijn nuttig. Ze zorgen onder andere voor een goede spijsvertering en een goede opname van voedingsstoffen. De meest voorkomende goede probiotica zijn bifidobacteriën en melkzuurbacteriën. Daarnaast vallen bepaalde bacillen en gisten ook onder probiotica's.

Je kan gezond, vezelrijk en gevarieerd eten, goed slapen, niet roken en matig alcohol nuttigen, toch kan je darmflora uit balans raken. Dan is een goede probotica aan te raden om je darmflora te herstellen. Je leefstijl, je omgeving, ouder worden en stress kunnen van invloed zijn op je darmflora. Misschien heb je er geen last van maar kan je darmflora toch uit balans zijn. Een goede probiotica kan dus ook voor gezonde mensen positieve effecten hebben.

Er zijn veel aandoeningen waar een goede probiotica een oplossing zou kunnen bieden. Alleen is er niet overal wetenschappelijk bewijs. De Maag Lever Darm Stichting en het voedingscentrum zijn het er wel over eens dat goede probiotica zouden kunnen werken bij een verstoorde darmflora. Met een goede probiotica krijg je weer genoeg goede bactieriën binnen om de darmflora weer in balans te brengen.

Probiotica als yoghurtdrink

De meeste mensen kennen ze wel; de goede vloeibare probiotica als yoghurtjes. Deze yogurtjes werken, maar vaak niet goed genoeg.

Het prikkelen van het immuunsysteem, die de goede afweerstoffen maken, wordt voornamelijk door aerobe stammen in gang gezet. In de yoghurtjes zitten voornamelijk anaerobe stammen in plaats van aerobe stammen. Daarnaast worden de yoghurtjes lekker gemaakt met tal van zoetstoffen en dit werkt juist averechts.

Probiotica capsules zijn ook niet bedoeld om langere tijd te gebruiken. In principe moeten je darmen het weer gaan overnemen. De beste probiotica vind je in ons assortiment. Bij probiotica is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit is zodat je maximaal profiteert van de voordelen. Daarom vind je bij ons enkel de beste probiotica.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten


Veelgestelde vragen omtrent probiotica

Wanneer men spreekt van een gezonde darmflora, is de verhouding tussen ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in onze darmen gunstig. Zijn de goede bacteriën in de overhand, dan vormen ze een leger tegen infecties.

Echter kan de balans tussen deze bacteriën snel verstoord worden. Door een probiotica te nemen zorg je er dus voor dat je lichaam een extra hoeveelheid van deze goede bacteriën binnenkrijgt.

Of je een gezonde darmflora hebt, hangt af van de verhouding tussen ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën. Wanneer de goede bacteriën in de meerderheid zijn vormen ze een leger tegen infecties. Door een probiotica supplement te nemen zorg je er dus voor dat jouw lichaam deze goede bacteriën voldoende binnenkrijgt.

Maar wat zijn precies de voordelen van een gezonde darmflora? Onze darmflora heeft onder andere grote invloed op ons immuunsysteem, spijsvertering en de stoelgang. Een probiotica zorgt er dus voor dat deze ‘processen’ in ons lichaam goed verlopen.

Er zijn wetenschappers die beweren dat iedereen baat heeft bij het nemen van probiotica. Dit hangt echter af van veel factoren, waaronder je levensstijl en eetpatroon. Daarnaast zijn er gevallen, waarin het extra aangeraden wordt om een probiotica supplement te nemen:

- Na een antibioticakuur of ander (langdurig) medicijngebruik
- Een stressvolle omgeving
- Terugkerende infecties en/of ziekte (bv. griep)
- Na een operatie
- Veel/langdurig eten van ongezond eten