Wat is goede probiotica? | Het beste probiotica assortiment

Antibiotica kuur

Probiotica wordt ook wel probioticum genoemd. Het zijn 'goede' bacteriën die je darmflora versterken. Wanneer de goede bacteriën in de meerderheid zijn dan vormen ze een leger tegen infecties.

Er leven ongeveer honderd biljoen micro organismen in een normale gezonde darm. De meeste daarvan zijn nuttig. Ze zorgen onder andere voor een goede spijsvertering en een goede opname van voedingsstoffen. De meest voorkomende goede probiotica zijn bifidobacteriën en melkzuurbacteriën. Daarnaast vallen bepaalde bacillen en gisten ook onder probiotica's.

Heb ik een goede probiotica nodig?

Je kunt kiezen voor een goede probiotica wanneer je darmflora uit balans is geraakt. Een gezonde darmflora bestaat uit 'goede' en 'slechte' bacteriën. In een aantal gevallen is een goede probiotica extra aan te bevelen. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat iedereen een goede probiotica kan gebruiken. Maar als je jezelf herkent in één of meer van de onderstaande punten is het extra aan te raden.

  • Wanneer je merkt dat je telkens last houdt van terugkerende infecties zoals blaasontsteking, verkoudheid, kaakholteontsteking, keelpijn etc. is het aan te bevelen om een supplement met goede probiotica aan te schaffen. Dit kan namelijk een teken zijn dat je immuumsysteem niet goed werkt. Dit kan komen door onder andere vermoeidheid, stress of consequent niet goed eten.
  • Ook is goede probiotica aan te bevelen wanneer je onlangs een anitbiotica kuur hebt gekregen.


Een goede probiotica kopen

Er zijn veel verschillende probiotica supplementen op de markt. Maar wat is nu de beste? Dat is moeilijk te zeggen. Wij hebben diverse goede probiotica supplementen in ons assortiment van producenten die staan voor kwaliteit. In onze webshop zijn de onderstaande probiotica supplementen te bestellen. Alle supplementen leveren wij uit voorraad zodat je het een werkdag later al in huis mag verwachten.

  • NTM Probio Basis: Dit is een basis probiotica met twee verschillende stammen. Één stam op basis van bifidobacterie en één stam op basis van de lactobacillusbactie (melkzuurbacterie).
  • NTM Probio Forte: Deze goede probiotica heeft maar liefst 7 verschillende stammen en is daarmee een breed probioticum. Drie stammen zijn op basis van de bifidobacterie, drie stammen op basis van de lactobacillusbacterie en één stam op basis van streptokokkenbacterie.
  • Pro Flora Balance: Flora Balance bevat 4 stammen op basis van de lactobacillus met daarbij een bifidobacterium. Deze goede probiotica is verder aangevuld met Glutamine en Bamboe. In bamboe zit veel sillica en dat is belangrijk voor het bindweefsel (waaronder het bindweefsel in de darmen).
  • Bacteri 8: Bacteri 8 van Bonusan bevat 8 verschillende bacterieculturen. Bacteri 8 is een probiotica poeder  en verkrijgbaar in een verpakking van 28 sachets.
  • Bacteri 17 Expert Resilience: Bacteri 17 Expert Resilience is uniek in zijn soort. Dit product bevat 17 verschillende stammen. Een breed spectrum die in sommige gevallen het verschil kan maken.
  • Probiotica voor kinderen: Ook kinderen kunnen behoefte hebben aan een goed probiotica supplement. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een Probiotica Kind assortiment.


Goede probiotica voor gezonde mensen

Je kan gezond, vezelrijk en gevarieerd eten, goed slapen, niet roken en matig alcohol nuttigen, toch kan je darmflora uit balans raken. Dan is een goede probotica aan te raden. Je leefstijl, je omgeving, ouder worden en stress kunnen van invloed zijn op je darmflora. Misschien heb je er geen last van maar kan je darmflora toch uit balans zijn. Een goede probiotica kan dus ook voor gezonde mensen positieve effecten hebben.

Er zijn veel aandoeningen waar een goede probiotica een oplossing zou kunnen bieden. Alleen is er niet overal wetenschappelijk bewijs. De Maag Lever Darm Stichting en het voedingscentrum zijn het er wel over eens dat goede probiotica zouden kunnen werken bij een verstoorde darmflora. Met een goede probiotica krijg je weer genoeg goede bactieriën binnen om de darmflora weer in balans te brengen.

Probiotica als yoghurtdrink

De meeste mensen kennen ze wel; de goede vloeibare probiotica als yoghurtjes. Deze yogurtjes werken, maar vaak niet goed genoeg.

Het prikkelen van het immuumsysteem, die de goede afweerstoffen maken, wordt voornamelijk door aerobe stammen in gang gezet. In de yoghurtjes zitten voornamelijk anaerobe stammen in plaats van aerobe stammen. Daarnaast worden de yoghurtjes lekker gemaakt met tal van zoetstoffen en dit werkt juist averechts.

Probiotica capsules zijn ook niet bedoeld om langere tijd te gebruiken. In principe moeten je darmen het weer gaan overnemen. De beste probiotica vind je in ons assortiment. Bij probiotica is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit is zodat je maximaal profiteert van de voordelen. Daarom vind je bij ons enkel de beste probiotica.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten


Veelgestelde vragen omtrent probiotica

Wanneer men spreekt van een gezonde darmflora, is de verhouding tussen ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in onze darmen gunstig. Zijn de goede bacteriën in de overhand, dan vormen ze een leger tegen infecties.

Echter kan de balans tussen deze bacteriën snel verstoord worden. Door een probiotica te nemen zorg je er dus voor dat je lichaam een extra hoeveelheid van deze goede bacteriën binnenkrijgt.

Of je een gezonde darmflora hebt, hangt af van de verhouding tussen ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën. Wanneer de goede bacteriën in de meerderheid zijn vormen ze een leger tegen infecties. Door een probiotica supplement te nemen zorg je er dus voor dat jouw lichaam deze goede bacteriën voldoende binnenkrijgt.

Maar wat zijn precies de voordelen van een gezonde darmflora? Onze darmflora heeft onder andere grote invloed op ons immuunsysteem, spijsvertering en de stoelgang. Een probiotica zorgt er dus voor dat deze ‘processen’ in ons lichaam goed verlopen.

Er zijn wetenschappers die beweren dat iedereen baat heeft bij het nemen van probiotica. Dit hangt echter af van veel factoren, waaronder je levensstijl en eetpatroon. Daarnaast zijn er gevallen, waarin het extra aangeraden wordt om een probiotica supplement te nemen:

- Na een antibioticakuur of ander (langdurig) medicijngebruik
- Een stressvolle omgeving
- Terugkerende infecties en/of ziekte (bv. griep)
- Na een operatie
- Veel/langdurig eten van ongezond eten