Wat is nou goede probiotica?

Antibiotica kuur

Probiotica wordt ook wel probioticum genoemd. Het zijn 'goede' bacteriën die je darmflora versterken. Wanneer de goede bacteriën in de meerderheid zijn dan vormen ze een leger tegen infecties.

Er leven ongeveer honderd biljoen micro organismen in een normale gezonde darm. De meeste daarvan zijn nuttig. Ze zorgen onder andere voor een goede spijsvertering en een goede opname van voedingsstoffen. De meest voorkomende goede probiotica zijn bifidobacteriën en melkzuurbacteriën. Daarnaast vallen bepaalde bacillen en gisten ook onder probiotica's.

Heb ik een goede probiotica nodig?

Je kunt kiezen voor een goede probiotica wanneer je darmflora uit balans is geraakt. Een gezonde darmflora bestaat uit 'goede' en 'slechte' bacteriën. In een aantal gevallen is een goede probiotica extra aan te bevelen. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat iedereen een goede probiotica kan gebruiken. Maar als je jezelf herkent in één of meer van de onderstaande punten is het extra aan te raden.

  • Wanneer je merkt dat je telkens last houdt van terugkerende infecties zoals blaasontsteking, verkoudheid, kaakholteontsteking, keelpijn etc. is het aan te bevelen om een supplement met goede probiotica aan te schaffen. Dit kan namelijk een teken zijn dat je immuumsysteem niet goed werkt. Dit kan komen door onder andere vermoeidheid, stress of consequent niet goed eten.
  • Ook is goede probiotica aan te bevelen wanneer je onlangs een anitbiotica kuur hebt gekregen.Een goede probiotica kopen

Er zijn veel verschillende probiotica supplementen op de markt. Maar wat is nu de beste? Dat is moeilijk te zeggen. Wij hebben diverse probiotica supplement in ons assortiment van producenten die staan voor kwaliteit. In onze webshop zijn de onderstaande probiotica supplementen te bestellen. Alle supplementen leveren wij uit voorraad zodat je het een werkdag later al in huis mag verwachten.

  • NTM Probio Basis: Dit is een basis probiotica met twee verschillende stammen. Één stam op basis van bifidobacterie en één stam op basis van de lactobacillusbactie (melkzuurbacterie).
  • NTM Probio Forte: Deze probiotica heeft maar liefst 7 verschillende stammen en is daarmee een breed probioticum. Drie stammen zijn op basis van de bifidobacterie, drie stammen op basis van de lactobacillusbacterie en één stam op basis van streptokokkenbacterie.
  • Pro Flora Balance: Flora Balance bevat 4 stammen op basis van de lactobacillus met daarbij een bifidobacterium. Deze probiotica is verder aangevuld met Glutamine en Bamboe. In bamboe zit veel sillica en dat is belangrijk voor het bindweefsel (waaronder het bindweefsel in de darmen).
  • Darmocare Pro: Darmocare Pro van Bonusan bevat 6 verschillende bacterieculturen. Darmocare Pro is verkrijgbaar in een verpakking van 30 sachets maar ook verkrijgbaar in een grootverpakking met 60 sachets.
  • Probio Expert Resilience: Probio Expert Resilience is uniek in zijn soort. Dit product bevat 16 verschillende stammen. Een breed spectrum die in sommige gevallen het verschil kan maken.
  • Probiotica voor kinderen: Ook kinderen kunnen behoefte hebben aan een goed probiotica supplement. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een Probiotica Kind assortiment.

Goede probiotica voor gezonde mensen

Je kan gezond, vezelrijk en gevarieerd eten, goed slapen, niet roken en matig alcohol nuttigen, toch kan je darmflora uit balans raken. Dan is een goede probotica aan te raden. Je leefstijl, je omgeving, ouder worden en stress kunnen van invloed zijn op je darmflora. Misschien heb je er geen last van maar kan je darmflora toch uit balans zijn. Een goede probiotica kan dus ook voor gezonde mensen positieve effecten hebben.

Er zijn veel aandoeningen waar een goede probiotica een oplossing zou kunnen bieden. Alleen is er niet overal wetenschappelijk bewijs. De Maag Lever Darm Stichting en het voedingscentrum zijn het er wel over eens dat goede probiotica zouden kunnen werken bij een verstoorde darmflora. Met een goede probiotica krijg je weer genoeg goede bactieriën binnen om de darmflora weer in balans te brengen.

Probiotica als yoghurtdrink

De meeste mensen kennen ze wel; de goede vloeibare probiotica als yoghurtjes. Deze yogurtjes werken, maar vaak niet goed genoeg.

Het prikkelen van het immuumsysteem, die de goede afweerstoffen maken, wordt voornamelijk door aerobe stammen in gang gezet. In de yoghurtjes zitten voornamelijk anaerobe stammen in plaats van aerobe stammen. Daarnaast worden de yoghurtjes lekker gemaakt met tal van zoetstoffen en dit werkt juist averechts.

Probiotica capsules zijn ook niet bedoeld om langere tijd te gebruiken. In principe moeten je darmen het weer gaan overnemen.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten