Krillolie is afkomstig van krill. Dit is een klein garnaaltje dat in de wateren van Antarctica leeft. De krill voedt zich met plankton en algen. Algen zijn rijk aan Alfa-linoleenzuur (ALA), die door de krill worden omgezet in de Omega 3 vetzuren DHA en EPA. Krillolie is daarom ook een goede bron van DHA en EPA.
In grote lijnen lijken krillolie en visolie op elkaar. Ze bevatten beiden de omega 3 vetzuren DHA en EPA. Toch zijn er veel wetenschappers die beweren dat je beter krillolie dan visolie kunt nemen. Lees er hieronder alles over.
Krillolie met 60 mg EPA en 28 mg DHA. MSC gecertificeerd.
Krilolie met de Omega 3 vetzuren EPA & DHA. Toevoegingen van Astaxanthine en fosfolipiden.
Krillolie softgels met 500 mg Neptune krillolie per capsule. Rijk aan Astaxanthine.
Nu wordt het iets ingewikkelder. Het grootste verschil zit namelijk in de vorm van DHA en EPA. De vetzuren in krillolie komen voor in de vorm van fosfolipiden en bij visolie is dit in de vorm van triglyceriden. Volgens wetenschappers worden de fosfolipidenvorm beter opgenomen door ons lichaam.
Krill wordt alleen gevangen in Antarctica en de vangst staat onder toezicht van de Commision for the Conservation of the Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR). Krill wordt daardoor volledig duurzaam en ecologisch verantwoord gevangen. Het Wereldnatuurfonds noemt de Antarctische krill één van de minst beviste soorten ter wereld. Hierdoor komt de biomassa nooit in gevaar.
Naast DHA en EPA bezit krillolie ook antioxidatieve eigenschappen. De belangrijkste antioxidanten in krillolie zijn vitamine E en astaxanthine.
De Omega 3 vetzuren DHA en EPA hebben onder andere een positieve invloed op:
De positieve invloed op een normale bloeddruk wordt behaald bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA of DHA. De overige 3 gezondheidsclaim worden behaald bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en/of EPA.