Zilverkaars

Zilverkaars is het meest gebruikte supplement bij overgangsklachten. Zilverkaars biedt ondersteuning bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, zweten, prikkelbare gevoelens en wisselende stemmingen*.

Andere benamingen voor zilverkaars zijn Cimicifuga racemosa, vrouwenwortel en actaea racemosa. In het Engels kom je het tegen als Black Cohosh.


Werking van zilverkaars

Zilverkaars wordt al lange tijd aanbevolen voor vrouwen met overgangsklachten. Hoewel wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat het ondersteuning biedt bij overgangsverschijnselen, is het nog niet duidelijk welke werkingsmechanismen hier verantwoordelijk voor zijn.

Zilverkaars is veilig te gebruiken. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, kinderen en mensen met leveraandoeningen (of een geschiedenis van leveraandoeningen) kunnen zilverkaars supplementen niet gebruiken.

Vrouwen in de overgang

Wanneer een vrouw rond de 40 jaar is gaat het lichaam over van een vruchtbare naar een onvruchtbare periode. De menstruaties worden minder voorspelbaar en frequent. In deze fase gaan je oestrogeenwaardes schommelen. De perimenopauze kan wel 6 jaar duren.

Dan start de menopauze. Gemiddeld genomen start de menopauze rond het 50ste levensjaar. De oestrogeenwaardes dalen en het lichaam verandert.

Ongeveer 4 op de 5 vrouwen ervaart overgangsverschijnselen. Zilverkaars tijdens de overgang kan je ondersteuning bieden bij overgangsverschijnselen*.

De plant zilverkaars

Zilverkaars komt van oorsprong uit Noord Amerika. De wetenschappelijke naam van deze plant is Cimicifuga simplex. Het is een vaste plant dat zijn naam dankt aan de zilverachtige bloemen die als een kaars omhoog groeien.

Zilverkaars bloeit in september tot en met oktober en is naast een sierplant ook een plant die gebruikt wordt in verschillende supplementen. Indianen hebben deze plant ontdekt als heilzame plant tegen verschillende ongemakken.

Meestal zie je zilverkaars in supplementen terug als extract. Dit extract wordt gewonnen uit de wortel van de plant.

*Voorlopig toegestane claims

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten