Prostaat supplementen

De prostaat is een klier die behoort tot de mannelijke geslachtsorganen. Hij is ongeveer net zo groot als een walnoot of tamme kastanje. De prostaat ligt rond de plasbuis en aan de onderkant van de blaasuitgang.

Vanaf de puberteit kan je prostaat gaan groeien. Deze groei wordt veroorzaakt door mannelijke hormonen (waaronder testosteron) en kan vanaf je 40e levensjaar klachten geven. Klachten die veel voorkomen zijn vaker plassen (ook in de nacht), de urinestraal wordt minder krachtig, nadruppelen en de plasjes worden steeds kleiner.

Sommige prostaat supplementen ondersteunen de prostaat. Veelvoorkomende kruiden die hier een rol in spelen zijn zaagpalmextract, pompoenzaadextract en brandnetelextract.

Wat doet de prostaat?

De prostaat heeft een belangrijke functie voor het sperma. Hij produceert namelijk prostaatvocht. Wanneer de man klaarkomt, worden zaadcellen naar de prostaat gepompt en in de prostaat worden deze zaadcellen vermengd met het prostaatvocht. Het prostaatvocht neutraliseert de zure omgeving in de vagina en houden de zaadcellen in leven tijdens het transport naar buiten.

De prostaat kan wel wat ondersteuning gebruiken. Door hormonale veranderingen kan de prostaat gaan groeien en hierdoor kan de urineleider wat dichtgedrukt worden. Dit is een normaal proces wat hoort bij het ouder worden.

Ingrediënten in prostaat pillen

Een aantal mineralen en kruiden komt vaak voor in formules ter ondersteuning van de prostaat. Dit zijn bijvoorbeeld zaagpalmextract, brandnetelextract, pompoenzaadextract, zink en seleen. Prostaat supplementen worden veel gebruikt als voedingssupplement voor mannen.

Zaagpalmextract

Zaagpalmextract is het meest gebruikte kruid in prostaatformules. Het wordt ook wel zegepalm of saw palmetto genoemd. In de vrucht van de zaagpalm zitten fytosterolen (zoals delta-5-steroïden en delta-7-steroïden) en enkele derivaten daarvan (zoals lupeol, daucosterol, stigmasterol en campestrol).

Zaagpalm is goed voor de prostaatfunctie en de urinewegen*. Daarbij heeft het een gunstige invloed op de mannelijke potentie*. Een bijkomend voordeel van zaagplam is dat het ook nog eens bijdraagt aan de normale haargroei*.

Pompoenzaad- en brandnetelextract

Ook pompoenzaad- en brandnetelextract vinden we veel terug in speciale formules voor de prostaat.

Pompoenzaad ondersteunt de gezondheid van de lagere urinewegen en prostaat*. Brandnetelextract ondersteunt de urinewegen en de nierfunctie*.

Zink

De toevoeging van het mineraal zink in prostaatformules is vaak vanwege de positieve bijdrage aan een normale vruchtbaarheid en voortplanting. Zink is namelijk goed voor de kwaliteit van het sperma en daarmee goed voor de vruchtbaarheid van de man. Zink zorgt mede voor een goede weerstand.

Selenium

Ook van selenium is bekend dat het bijdraagt aan de productie en beweeglijkheid van de zaadcellen. Seleen is goed voor de kwaliteit van het sperma en draagt bij tot een normale spermatogenese.

De meeste ondersteunende kruiden en mineralen voor de prostaat komen ook terug in speciale multivitamines voor mannen.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten