Bonusan Lactoferrine

Lactoferrine is een ijzerbindend eiwit, dat wordt gewonnen uit rauwe koemelk.

Lactoferrine van het merk Bonusan is van de hoogste kwaliteit. De capsules zijn maagzuurresistent en je darmen kunnen de lactoferrine direct opnemen. De lactoferrine is gezuiverd van lipoplysachariden (LPS).


Lactoferrine producten van Bonusan

De lactoferrine van Bonusan bevat enkel de beste kwaliteit grondstof. Deze is 97% zuiver en vrij van LPS. Er zijn geen onnodige hulpstoffen aan toegevoegd. De lactoferrine is bovendien zeer arm aan het melkeiwit lactose. Bonusan biedt lactoferrine aan in twee doseringen: 150 en 300 mg. Daarnaast bevat Bonusan Immuun Formule ook lactoferrine. Er wordt bij deze supplementen gebruik gemaakt van maagsapresistente capsules (DRcaps®). Deze beschermen tegen de afbraak door maagzuur en gaan pas open in de darm.  

Bonusan Lactoferrine 150 mg

Bonusan Lactoferrine CLN® 150 mg is de zuiverste lactoferrine (97%) op de Nederlandse markt. Het heeft een hoge biologische beschikbaarheid en biedt een optimale bescherming tegen maagzuur. Het bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, gelatine of toegevoegde suiker. In de verpakking zitten 60 vegetarische capsules. Dit kwalitatief hoogwaardig supplement kan worden gebruikt om flesvoeding mee aan te vullen.

Bonusan Lactoferrine 300 mg

Bonusan Lactoferrine CLN® 300 mg is interessant als je wel iets meer lactoferrine kunt gebruiken en de hoeveelheid lactoferrine in je lichaam snel wilt aanvullen. Deze capsules bieden dezelfde voordelen als de lager gedoseerde lactoferrine capsules van Bonusan. Deze dosering is perfect afgestemd op volwassenen waarbij lactoferrine vaak langer en hoger gedoseerd wordt ingezet. 

Bonusan Immuun Formule

Bonusan Immuun Formule ondersteunt de afweer van het lichaam. Deze formule bevat 150 mg lactoferrine, vitamine C en Echinacea Purpurea (rode zonnehoed). Een potje bevat 30 vegetarische capsules. De unieke formule is geschikt voor dagelijks gebruik, maar je kunt het product ook tijdelijk wat intensiever inzetten.

Wat is lactoferrine?

Baby’s die borstvoeding krijgen, krijgen veel lactoferrine binnen. Vooral de eerste moedermelk, het colostrum, is rijk aan deze voedingsstof en zit vol vitaminen , mineralen en antistoffen. Deze grote hoeveelheid krijgen we op latere leeftijd niet meer binnen. De pasgeboren baby versterkt hiermee zijn immuunsysteem. Het is eveneens belangrijk voor energie, groei en een gezonde darmflora.

Lactoferrine kan ook worden toegevoegd aan flesvoeding voor baby’s. Hiervoor kun je de capsule openen om het vervolgens toe te voegen. Volwassenen kunnen de capsules met lactoferrine innemen met water.

Je lichaam kan zelf een klein beetje lactoferrine aanmaken.  Het eiwit zit in lichaamsvloeistoffen zoals traanvocht, speeksel, zweet, slijm, urine en gal. Soms heb je een beetje extra nodig om de voorraad op peil te houden. Bij stress, slecht eten, ziekte en weinig bewegen kan een supplement met lactoferrine een goede aanvulling zijn.

Lactoferrine bij ijzertekort

Lactoferrine kan ijzer aan zich binden en transporteren. IJzer helpt het immuunsysteem en ondersteunt het energieniveau. Lactoferrine is ook een transportmolecuul voor vitamine B12, die bijdraagt aan extra energie bij vermoeidheid en tevens een psychologische functie vervult.

Door de ijzerbindende eigenschap van lactoferrine krijgen slechte bacteriën in je darmen niet de mogelijkheid zich te voeden en te vermeerderen. Dat is goed voor je weerstand en het voorkomen van virussen en ontstekingen. Vooral sporters en (zwangere)vrouwen, senioren en vegetariërs krijgen nogal eens te maken met een ijzertekort. Zij zouden baat kunnen hebben bij lactoferrine.

Zie ook: Lactoferrine bij ijzertekort

NB Vanwege de wetgeving rondom supplementen kan helaas geen (volledige) informatie worden verstrekt over lactoferrine.