L-Cysteïne

L-Cysteïne is een zwavelhoudend aminozuur en behoort tot de niet-essentiële aminozuren. Onder niet-essentiële aminozuren verstaan wij de aminozuren die je lichaam zelf kan aanmaken. Echter kan het onder bepaalde omstandigheden voorkomen dat je lichaam onvoldoende aanmaakt.

Wanneer we spreken over L-Cysteïne dan komt de term NAC al snel naar voren. NAC staat voor N-Acetyl-L-Cysteïne. Dit is de geacetyleerde vorm van L-Cysteïne. Het voordeel van een NAC supplement is dat het doorgaans beter wordt verdragen en het is minder gevoelig voor oxidatie.


NAC N-Acetyl-L-Cysteïne

N-Acetyl-L-Cysteïne is een stof van natuurlijke oorsprong. In je lichaam wordt NAC omgezet naar L-Cysteïne en daarna in gluthathion. NAC wordt in de reguliere geneeskunde gebruikt waar het behoort tot de groep mucolytica.

Ons lichaam is in staat om zelf L-Cysteïne aan te maken. Dit wordt gedaan uit het aminozuur L-Methionine.

N-Acetylcysteïne is een goede manier om je gluthathion voorraden aan te vullen en veilig in gebruik. Het is belangrijk om N-Acetylcysteïne niet over te doseren. Je wilt de aanmaak stimuleren en niet ontregelen. Houd je daarom aan de geadviseerde dosering. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten