Krachtige formules ter ondersteuning van de overgang


Kruiden in supplementen bij overgang

Van een aantal kruiden is bekend dat ze ondersteuning bieden bij overgangsverschijnselen*. Dit zijn onder andere zilverkaars, rode klaver en hop.

Zilverkaars

Zilverkaars is een plant die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Het wordt ook wel cimicifuga racemosa of vrouwenwortel genoemd. Zilverkaars is een kruidenpreparaat dat wordt gebuikt bij overgangsklachten. Het biedt namelijk ondersteuning bij opvliegers, wisselende stemmingen en prikkelbare gevoelens*.

Het kruid in bovenstaande supplementen is gestandaardiseerd. Dat houdt in dat het plantenextract is verwerkt met een bepaalde hoeveelheid en verbinding. Het actieve bestandsdeel van de zilverkaars wordt dan verwerkt.

Zilverkaars is onder andere toegevoegd in Biotics Pause AM,  PM en Bonusan Cimicifuga Racemosa.

Rode klaver

Een ander kruid dat vaak wordt ingezet bij overgangsklachten is Rode Klaver. Rode klaver is een plant uit de vlinderbloemfamilie en komt voor in Europa. Het is een goede bron van fyto-oestrogenen.

Rode klaver ondersteunt het overgangsproces en is goed voor de bloedcirculatie, hart en heeft een gunstige invloed op de bloeddruk*. Rode klaver vinden we terug in Feminosan van Vitakruid.

Monnikspeper

Monnikspeper, ook wel Vitex Agnus Castus genoemd, is een kruid dat ook wordt ingezet bij overgangsklachten. Het ondersteunt namelijk het overgangsproces. 

Dit kruid wordt ook veel gebruikt bij menstruatieklachten en het draagt bij aan de normale hormoonhuishouding. Een merkbaar effect is te verwachten na drie maanden suppletie.

Hop

Hop kennen we misschien beter als ingrediënt van bier. Maar het is ook een veel gebruikt ingrediënt in supplementen. Net zoals rode klaver is hop ook een goede bron van fyto-oestrogenen.

Hop ondersteunt het overgangsproces en helpt bij opvliegers en overgangsverschijnselen*. Hop werkt overigens ook rustgevend en helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid*. Hop vinden we terug in Feminosan van Vitakruid.

Welke overgangsklachten kun je ervaren?

Ongeveer 80% van de vrouwen ervaart klachten tijdens de overgangsfase. Voor sommige vrouwen zijn dit milde klachten, maar veel vrouwen hebben er ook erg veel last van. Gemiddeld genomen duurt de overgang 4 jaar. In sommige gevallen kan het zelfs 10 jaar duren.

Veel voorkomende overgangsklachten zijn:

  • Opvliegers: je hebt last van warmte-aanvallen en je kunt opeens veel gaan zweten. Opvliegers komen zowel overdag als in de nacht voor.
  • Pijnlijke spieren en last van de gewrichten.
  • Gewichtstoename: veel vrouwen komen in de overgang aan.
  • Moeite hebben met afvallen: Afvallen in de overgang gaat vaak minder snel.
  • Stemmingswisselingen:  van het één op het andere moment wordt je boos of somber.
  • Onregelmatig ongesteld: verandering in de ongesteldheid. Soms is de ongesteldheid ook veel heviger en kun je meer bloed verliezen.

*Claim in afwachting van Europese goedkeuring.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten