Overgang supplementen

De overgang is een periode in het leven van een vrouw. Deze fase begint ergens tussen het 40e en 60e levensjaar. In deze fase ontstaat er een nieuw evenwicht in het hormonale systeem.

Waar sommige vrouwen geen tot weinig last ervaren, zijn er ook veel vrouwen die veel last hebben van vervelende overgangsverschijnselen zoals opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Onderstaande supplementen bieden ondersteuning  tijdens de overgang.

Krachtige formules ter ondersteuning van de overgang


Kruiden in supplementen bij overgang

Van een aantal kruiden is bekend dat ze ondersteuning bieden bij overgangsverschijnselen*. Dit zijn onder andere zilverkaars, rode klaver en hop.

Zilverkaars

Zilverkaars is een plant die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Het wordt ook wel cimicifuga racemosa of vrouwenwortel genoemd. Zilverkaars is een kruidenpreparaat dat wordt gebruikt bij overgangsklachten. Het biedt namelijk ondersteuning bij opvliegers, wisselende stemmingen en prikkelbare gevoelens*.

Het kruid in bovenstaande supplementen is gestandaardiseerd. Dat houdt in dat het plantenextract is verwerkt met een bepaalde hoeveelheid en verbinding. Het actieve bestandsdeel van de zilverkaars wordt dan verwerkt.

Zilverkaars is onder andere toegevoegd in Biotics Pause AM,  PM en Bonusan Cimicifuga Racemosa.

Rode klaver

Een ander kruid dat vaak wordt ingezet bij overgangsklachten is Rode Klaver. Rode klaver is een plant uit de vlinderbloemfamilie en komt voor in Europa. Het is een goede bron van fyto-oestrogenen.

Rode klaver ondersteunt het overgangsproces en is goed voor de bloedcirculatie, hart en heeft een gunstige invloed op de bloeddruk*. Rode klaver vinden we terug in Feminosan van Vitakruid.

Monnikspeper

Monnikspeper, ook wel Vitex Agnus Castus genoemd, is een kruid dat ook wordt ingezet bij overgangsklachten. Het ondersteunt namelijk het overgangsproces. 

Dit kruid wordt ook veel gebruikt bij menstruatieklachten en het draagt bij aan de normale hormoonhuishouding. Een merkbaar effect is te verwachten na drie maanden suppletie.

Hop

Hop kennen we misschien beter als ingrediënt van bier. Maar het is ook een veel gebruikt ingrediënt in supplementen. Net zoals rode klaver is hop ook een goede bron van fyto-oestrogenen.

Hop ondersteunt het overgangsproces en helpt bij opvliegers en overgangsverschijnselen*. Hop werkt overigens ook rustgevend en helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid*. Hop vinden we terug in Feminosan van Vitakruid.

Welke overgangsklachten kun je ervaren?

Ongeveer 80% van de vrouwen ervaart klachten tijdens de overgangsfase. Voor sommige vrouwen zijn dit milde klachten, maar veel vrouwen hebben er ook erg veel last van. Gemiddeld genomen duurt de overgang 4 jaar. In sommige gevallen kan het zelfs 10 jaar duren.

Veel voorkomende overgangsklachten zijn:

  • Opvliegers: je hebt last van warmte-aanvallen en je kunt opeens veel gaan zweten. Opvliegers komen zowel overdag als in de nacht voor.
  • Pijnlijke spieren en last van de gewrichten.
  • Gewichtstoename: veel vrouwen komen in de overgang aan.
  • Moeite hebben met afvallen: Afvallen in de overgang gaat vaak minder snel.
  • Stemmingswisselingen: van het één op het andere moment wordt je boos of somber.
  • Onregelmatig ongesteld: verandering in de ongesteldheid. Soms is de ongesteldheid ook veel heviger en kun je meer bloed verliezen.

Zie ook: Beste middel tegen overgangsklachten

*Claim in afwachting van Europese goedkeuring.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten