Schildklier supplementen

De schildklier is een vlindervormig orgaan dat zich bevindt aan de voorkant van de hals. Net onder de adamsappel. De schildklier heeft belangrijke functies waaronder de aanmaak van schildklierhormonen. Deze hormonen helpen je lichaam om van eten energie te maken. Dit wordt ook wel de stofwisseling genoemd. Verder speelt de schildklier een rol bij het behoud van je lichaamstemperatuur, groei en ontwikkeling. Schildklier

Een aantal supplementen ondersteunt de schildklier. Je kunt kiezen voor speciale schildklier supplementen of voor specifieke mineralen zoals jodium en selenium. Jodium en selenium zijn essentieel voor de productie van schildklierhormonen en leveren een bijdrage aan de normale werking van de schildklier.

Beste verkochte schildklier supplementen

Overige schildklier supplementen

Jodium

Jodium is een veelgebruikt mineraal in schildklier supplementen. Dit mineraal komt in de natuur voornamelijk voor in de zee. Mede hierdoor is er een tijd een jodiumtekort geweest. De overheid heef destijds besloten om jodium toe te voegen aan (bakkers)zout. Dat maakt brood een belangrijke bron van onze jodiumbehoefte.

Jodium is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en is mede nodig voor de werking van de schildklier. Jodium is ook van belang voor onze energiestofwisseling, het geheugen, concentratie en leervermogen.

Voor kinderen is jodium ook erg belangrijk. Het is namelijk goed voor de normale groei van kinderen.

Selenium

Het tweede veelgebruikte mineraal in schildklier supplementen is selenium. Selenium (seleen) is net zoals jodium essentieel voor de productie van schildklierhormonen en levert tevens een bijdrage aan de normale werking van de schildklier.

Selenium is ook een antioxidant. Het helpt onze cellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling en UV-straling. Verder heeft dit mineraal een positieve invloed op ons immuunsysteem en is het goed voor onze nagels en haren.

De schildklier

Als we het hebben over de schildklier dan komen de schildklierhormonen vaak ter sprake. De schildklier bestaat uit twee verschillende kwabben. In deze kwabben bevinden zich de thyroxine (T4) en tri-jood-thyronine (T3). Deze schildklierhormonen worden wanneer ze nodig zijn afgegeven aan het bloed.

Wanneer blijkt dat er te weinig schildklierhormonen in het lichaam aanwezig zijn dan maakt de hypothalamus, het regelcentrum in de hersenen, het hormoon TRH aan. Daarmee wordt de aanmaak van het hormoon TSH gestimuleerd. TSH zorgt er vervolgens voor dat T4 en T3 worden aangemaakt.

Thryroxine (T4) bestaat uit tyrosine en 4 atomen jodium. Om T4 om te zetten naar T3 wordt er jodium gebruikt. Voor dit proces gebruikt je lichaam ook selenium.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten