Stoppen met roken

Wil je stoppen met roken of vapen? En heb je al meerder pogingen gedaan? Je bent niet de enige. Roken is een moeilijke verslaving en bijna alle rokers hebben meerder pogingen nodig voordat het definitief lukt. Wanneer je stopt onder begeleiding is de kans groter dat deze poging succesvol wordt.

Wij begeleiden stoppers met behulp van acupunctuur of door een laserbehandeling.

Stoppen met roken

Stoppen met roken middels acupunctuur

Acupunctuur is een behandeling dat al eeuwenlang bestaat. Bij acupunctuur worden er kleine naaldjes op specifieke plekken op het lichaam geplaatst. Je lichaam heeft honderden acupunctuurpunten. Door het plaatsen van de naaldjes worden energiebanen weer in balans gebracht.

Wil je stoppen met roken dan kan acupunctuur je daarbij helpen. De naaldjes worden onder andere geplaats in je oren, rondom je mond, arm, ellenboog en duim. Het plaatsen van de naaldjes op deze acupunctuurpunten hebben de volgende voordelen:

 • Je ervaart meer rust
 • Afkick- en ontwenningsverschijnselen verminderen
 • Geur en smaak worden verbeterd
 • Je stoelgang wordt gestimuleerd
 • Minder drang om te snaaien en snoepen

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt normaal gesproken 4 weken. In deze 4 weken kom je in totaal 5 keer bij ons langs. In de eerste week adviseren wij om 2 acupunctuur sessies te ondergaan. Na deze eerste week volgen nog 3 sessies. Elke week één. Naast bovengenoemde voordelen heb je hierdoor ook nog een extra stok achter de deur.

Dat we hebben gekozen voor 5 sessies in 4 weken is niet voor niets. In de eerste 3 á 4 weken heb je het meest last van de ontwenningsverschijnselen. Indien de behoefte daar is kun je nog extra acupunctuursessies ondergaan.

Het plaatsen van de naaldjes doet geen pijn. Het zijn hele dunnen naaldjes en de meeste mensen hebben helemaal geen last van een acupunctuurbehandeling.

Afspraak maken

Wil je nu echt stoppen met roken? Maak dan een afspraak voor een acupunctuur- of laserbehandeling. De behandelingen vinden plaats in Ootmarsum. Je kunt een afspraak maken door ons te bellen op 0541-295539, de chat, het contactformulier of door ons te mailen (info@orthokliniek.com).

Kosten van een acupunctuur behandeling

De kosten van een acupunctuur behandeling bedragen €50,00 per behandeling. Deze consulten worden door bijna alle zorgverzekeraars (deels) vergoed indien je aanvullend verzekerd bent.

Therapeuten Orthokliniek Ootmarsum

Laserbehandeling

Een laserbehandeling voor het stoppen met roken lijkt grotendeels op de acupunctuur behandeling. Dezelfde (acupunctuur) punten worden behandeld en het heeft dezelfde voordelen. Alleen worden er nu geen naaldjes geplaatst maar wordt de laserpen gebruikt. Je voelt overigens niks van deze behandeling.

Ondersteuning van magnesium

Bij de acupunctuur- en laserbehandeling adviseren wij altijd magnesium. Magnesium is een veelzijdig mineraal dat onder andere bijdraagt aan een normale psychologische functie. In die hoedanigheid ondersteunt magnesium de geestelijke veerkracht en het is goed voor de gemoedstoestand. Ook is magnesium goed voor het concentratievermogen en draagt het bij aan een heldere geest.

De verslaving

De voornaamste oorzaak van de verslaving is nicotine. Nicotine wordt gemakkelijk door onze hersenen opgenomen en dat versterkt de verslaving. De verslaving ontstaat wanneer je vaker nicotine tot je neemt. Je hersenen raken gewend aan de stof en wilt er altijd meer van. Gemiddeld genomen duurt het maar 7 seconden voordat de nicotine je hersenen bereiken.

Naast de nicotineverslaving heb je ook nog een gewoonteverslaving. Als jij het gewend bent om bijvoorbeeld in de ochtend of tijdens je pauze een sigaret te roken, dan is het gek als je dit ineens niet meer kunt doen. De nicotine- en gewoonteverslaving verdwijnen vanzelf als je maar lang genoeg het patroon doorbreekt.

De nicotine verdwijnt snel uit je lichaam. Na 2 á 3 drie dagen is het al verdwenen. Dit zijn ook de dagen dat je het meest last hebt van de afkickverschijnselen. Deze afkickverschijnselen verminderen na zo’n 3 tot 5 weken. Ze kunnen dan zelfs al verdwenen zijn. Met een acupunctuur- of laserbehandeling heb je minder last van deze afkickverschijnselen.

Welke afkickverschijnselen kun je ervaren?

Onderstaande afkick- of ontwenningsverschijnselen kun je ervaren als je stopt met roken of vapen.

 • Onrustig slapen
 • Concentratieproblemen
 • Zin om te snaaien
 • Obstipatie
 • Humeurig en neerslachtig
 • Gewichtstoename
 • Koude rillingen
 • Hoofdpijn

Na ongeveer 5 weken zijn de ontwenningsverschijnselen als sterk verminderd of zelfs al verdwenen. Je kunt dan met trots zeggen dat je gestopt bent met roken. Hoewel de nicotineverslaving dan voorbij is, kun je best nog drang hebben na een sigaret. De gewoonteverslaving en drang naar een sigaret gaat ook voorbij. Dit verschilt echter per persoon.

Stoppen met roken