Acupunctuur 

Acupunctuur bestaat al heel lang. Het wordt al eeuwenlang toegepast in de Chinese geneeswijze. Het oudste geschrift over acupunctuur is al van 5000 jaar geleden. In de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft het zijn intrede gedaan in de westerse wereld.

Bij acupunctuur worden dunne naalden geplaatst op bepaalde plekken op het lichaam. Met behulp van deze naalden worden energiebanen in het lichaam in balans gebracht. Je hele lichaam zit vol met acupunctuurpunten. De punten corresponderen met zenuwknopen. Het doel van je acupunctuurbehandeling bepaalt uiteindelijk de plekken waar de naalden worden gezet.

In onze kliniek bieden we alleen acupunctuur behandelingen aan voor afvallen en stoppen met roken. 

Acupunctuur

Acupunctuur afvallen

Acupunctuur is geschikt als je wilt afvallen. Bij deze behandelmethode wordt altijd een dieet voorgeschreven. Het bijbehorende dieet bestaat uit het weglaten van koolhydraten. De naalden die worden geplaatst door de acupuncturist zorgen voor het verminderen van je hongergevoel en zoetbehoefte. Tevens wordt de vetbranding versneld en ervaar je rust tijdens moeilijke eetmomenten. Wil je mee informatie? Bekijk dan de pagina: Afvallen met behulp van acupunctuur.

Het dieet bestaat uit het weglaten van de inname van koolhydraten. Je verliest gewicht als je het dieet volgt en de kilo’s blijven er ook af als je de geboden richtlijnen voor de lange termijn in acht neemt. Wat mag je onder andere eten:

  • Eiwitten
  • Vlees, vis, kip en eieren
  • Bepaalde vetten
  • Groente
  • Bepaalde fruitsoorten

Wil je afvallen met behulp van acupunctuur dan bestaat het traject doorgaans uit vijf behandelingen. In de eerste vier weken kom je elke week één keer bij ons langs. De therapeut plaats de naaldjes en we laten deze ongeveer twintig minuten zitten. Vervolgens haalt de therapeut de naaldjes er weer uit. Je laatste behandeling is in week 6. Je ontvangt van de therapeut een lijst met richtlijnen voor het bijbehorende dieet.

Acupunctuur stoppen met roken

Vroeger was roken eigenlijk heel normaal. Bijna iedereen deed het en het hoorde er een beetje bij. Tegenwoordig weten we allemaal dat roken slecht voor je gezondheid is. Je mag op steeds minder plekken roken en eigenlijk willen de meeste rokers er wel mee stoppen.

Wil je stoppen met roken dan is acupunctuur een goede ondersteuner. Bij deze behandeling kom je een aantal keren bij ons langs. De acupuncturist plaatst kleine naaldjes op bepaalde plekken op het lichaam die uiteindelijk zorgen dat je lichamelijke ontwenningsverschijnselen verminderen. Zo plaatst de acupuncturist een naald op onder andere je afkickpunt, op geur- en smaakpunten en op maag- en darmpunten (koffie en sigaret in de ochtend brengen de stoelgang op gang).

Deze behandeling bestaat doorgaans uit vijf  afspraken. In de eerste week kom je bij voorkeur twee keer langs. De tweede week, één of twee keer en de derde week nog één keer. Indien de behoefte daar is kun je de behandeling verlengen. Bij de behandeling adviseren wij magnesium. Magnesium draagt bij aan de geestelijk veerkracht en is goed voor de gemoedstoestand.

Waarom bieden wij niet meer acupunctuur behandelingen aan?

Acupunctuur is een behandeling die kan worden ingezet bij veel uitlopende klachten. Zo wordt het onder andere ingezet bij hooikoortsklachten, pijnklachten en  lichamelijke en psychische klachten. Hoewel sommige mensen veel belang hebben bij een acupunctuur behandeling voor bovengenoemde klachten, zien wij over het algemeen wisselende resultaten.

Wij willen dat een behandeling daadwerkelijk bijdraagt. Bij sommige acupunctuur behandelingen zien wij onvoldoende resultaat en daarom bieden wij de behandeling dan ook niet aan. Vaak is een andere behandeling (wel of niet door ons) een betere keuze.

We zien wel goede resultaten bij een acupunctuur behandeling voor het afvallen en bij het stoppen met roken.

Tijdelijke of verblijfsnaalden

Wij plaatsen voornamelijk tijdelijke naalden. Sommige acupuncturisten kiezen voor verblijfsnaalden. Dit zijn naalden die langere tijd, vaak een week, blijven zitten. Indien gewenst kunnen wij ook verblijfsnaalden zetten. Maar onze voorkeur gaat uit naar tijdelijke naalden.

De tijdelijke naalden blijven ongeveer 20 tot 25 minuten zitten. Daarna halen we ze er weer uit. Verblijfsnaalden kunnen een allergische reactie of irritatie opwekken.

Afspraak maken

De acupunctuur behandelingen vinden plaats in Ootmarsum. Wil je een afspraak maken voor een acupunctuur behandeling? Neem dan contact met ons op. Dit kan via info@orthokliniek.com, het contactformulier, de chat of bel ons op 0541-295539.

Kosten van een acupunctuur behandeling

De kosten van een acupunctuur behandeling bedragen €50,00 per behandeling. Deze consulten worden door bijna alle zorgverzekeraars vergoed indien je aanvullend verzekerd bent.

Acupuncturist